
Sommige snacks zijn zó lekker dat je ze liever niet wil delen. Bij deze warme hapjes is dat het geval. De recepten maken is dus op eigen risico…
Lees verder na de advertentie
Een flinke schaal vol nacho’s met een royale laag kaas, een schaaltje bitterballen met mosterd of zelfgemaakte gyoza’s: met zo veel lekkere warme hapjes is het moeilijk kiezen wat je als borrelhapje op tafel zet.
Onze oplossing? Maak meerdere warme hapjes! Zo kun je verschillende recepten uit proberen en is het minder erg als jij je favoriete snack moet delen. Benieuwd naar onze grote favoriet? Je vindt ‘m onderaan dit artikel!
Elke week gratis borrel-inspiratie in je inbox?
Warme hapjes
Bij deze warme hapjes hoef je niet bang te zijn dat niemand ze lust. Het is eerder oppassen dat je zelf de verschillende recepten wel kunt proeven. Ze zijn op voordat je het weet!

Camembert uit de oven met knoflooktoast
Dit is er eentje om te delen, heerlijk dippen in de camembert uit de oven met z’n allen. Helemaal met wat knapperig knoflookbrood erbij.

Loempia’s
Begin je eigen loempiakraam aan huis met ons recept voor fantastische, crunchy loempia’s. Wedden dat iedereen ervoor in de rij gaat staan?

Chickenwings met fivespicemayo
Dit recept is ideaal als snack of voor bij de borrel. Makkelijk te bereiden en door de fivespicemayonaise ook nog eens super smakelijk!

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

Bitterballen

Chipotle-limoen-halloumispiesjes
Simpel, maar vol smaak – deze chipotle-limoen-halloumispiesjes zijn een feestje op je bord. De combinatie van romige halloumi, een kleine kick en frisse limoen maakt ze ideaal voor een zonnige dag of een gezellige borrel!

Pizzadip
Roomkaas, parmezaan en mozzarella gecombineerd met pizzasaus en pepperoni… Dat is toch alsof je in de kaashemel bent beland! Wedden dat niemand van deze geweldige pizzadip kan afblijven zodra ‘ie op tafel staat?!

Big Mac rolls
Eet jij graag een Big Mac? Maak dan eens deze krokante rolls met een Big Mac-vulling én homemade Big Mac-saus. Echt een guilty pleasure!

Borrel-buikspek
Dit recept laat je stap-voor-stap zien hoe je zelf borrel-buikspek kunt maken. En geloof ons, hier ga je je vingers bij aflikken.

Gyoza met gehakt
Zelf gyoza’s maken lijkt een enorme klus, maar dat valt reuze mee. Als je eenmaal het vouwen onder de knie hebt is het maken ervan kinderspel.

Mozzarella sticks (met pittige dipsaus)
Deze mozzarellasticks zijn een heerlijke gefrituurde snack voor bij de borrel met zachte gesmolten mozzarella van binnen.

Nacho’s uit de oven met kaas
Eén van de allerlekkerste Mexicaanse gerechten is natuurlijk een flinke schaal vol nacho’s uit de oven met kaas…
Wekelijks de lekkerste recepten ontvangen?
Het lekkerste warme hapje:
Kun je niet kiezen uit al die heerlijke warme hapjes? Dan maak je toch gewoon onze grote favoriet:

Bitterballen
Weinig is er zo lekker als borrelen met een bitterbal. Doe een royale portie in een schaaltje met flink wat dipsaus erbij. Heerlijk, zeker als je ze zelf maakt met dit recept!
Ingrediënten
- 50 g boter
- 60 g bloem
- 1 blaadje gelatine
- 400 ml krachtige runderbouillon (afgekoeld)
- 300 g gaar soepvlees bijv. schenkel (fijngesneden)
- 1 eidooier
- 50 ml room
- zout en peper
- nootmuskaat
- mosterd
- worcestersaus
- 3 eiwitten (losgeklopt)
- 100 g paneermeel (fijn)
- 100 g paneermeel (grof)
- zonnebloemolie (om te frituren)
Benodigdheden
- ijslepel
Bereiding
Smelt de boter in een pan. Neem van het vuur en voeg de bloem toe. Roer met een houten lepel of spatel tot een roux. Zet terug op middelhoog vuur en bak de roux gaar in ca. 5-6 minuten. Blijf roeren met de spatel en zorg dat de roux niet donker kleurt. De roux is gaar als hij mooi glanst en loslaat van de pan. Neem van het vuur en laat enkele minuten staan. Week ondertussen de gelatine in koud water.
Voeg geleidelijk de koude bouillon toe aan de warme roux en roer met een garde tot een glad geheel. Breng op middelhoog vuur rustig aan de kook en roer regelmatig goed over de bodem. De ragout zal nu dik worden, laat 1 minuut al roerend doorkoken. Neem van het vuur.
Knijp de gelatine uit en los hem al roerende met een garde op in de warme ragout. Kluts de eidooier met de room en meng door de ragout. Meng het fijngesneden vlees door de ragout. Breng het geheel op smaak met zout, peper, nootmuskaat, mosterd en worcestersaus.
Schep de ragout in een platte bak. Dek af met folie en laat 24 uur opstijven in de koelkast.
Schep met een ijslepel bollen van gelijk formaat van de afgekoelde ragout en leg ze direct in het fijne paneermeel. Wentel voorzichtig in het fijne paneermeel en rol tussen je handpalmen tot een balletje.
Wentel vervolgens in het losgeroerde eiwit. Zorg dat de ballen helemaal goed bedekt zijn met een laagje eiwit. Wentel de bitterballen nu door het grove paneermeel en rol ze nog voorzichtig in vorm tussen je handpalmen.
Je kunt ze nu direct frituren, afgedekt bewaren in de koelkast of zelfs invriezen. Frituur de bitterballen in een ruime hoeveelheid olie van ca. 170°C in ca. 3-4 minuten gaar. Wanneer je ze invriest, ontdooi de bitterballen dan eerst in de koelkast voor het frituren.
foto’s & receptuur: Willem van Santen
Onze tips

Borrelplank maken van A tot Z: recepten, tips en ideeën

15x Italiaanse hapjes voor op de borrelplank

Deze wijnen zijn perfect voor bij de borrel

Zelf breekbrood bakken: de lekkerste recepten voor bij de borrel

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven

5x bakken met amandelspijs

Taarten met speculaas: 5x de lekkerste recepten

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.



