
Maak voor je op je tuinstoel ploft een van deze heerlijke zomerse taarten. Lekker bij je favoriete ijskoffie, al mag een espresso of cappuccino natuurlijk ook gewoon. Een ding is zeker: met deze baksels haal je het zonnetje in huis!
Lees verder na de advertentie
Zomerse taarten
In de zomer maak je de lekkerste taarten, alleen al omdat er ontzettend veel smaakvol seizoensfruit te verkrijgen is. Wat dacht bijvoorbeeld van een vlaai met aardbeien, een tartelette met zomerfruit of een taart met mousse van witte chocolade? Deze zomerse taarten zijn stuk voor stuk een feestje om te maken én natuurlijk ook om op te eten!
Heb je iets te vieren? Vraag of geef dan onze unieke zomereditie cadeau:
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Zomerse taart recepten
Trek gekregen? Dat snappen we helemaal! Duik snel de keuken in om één van onze favoriete zomerse taarten te maken:

Aardbeien-roomvlaai
Romig, knapperig, fruitig & zoet. Deze vlaai heeft alles! Het is dan ook niet voor niets een van onze favoriete zomerse taarten. Naast een geweldige smaak is deze taart ook nog eens een plaatje, very instagrammable dus! Vergeet je ons niet te taggen op Instagram als je ‘m gemaakt hebt?

Taartje met witte ganache en zomerfruit
Perfect om te delen: deze fantastische tartelette met het lekkerste zomerfruit. Al begrijpen we het ook helemaal als je dit taartje liever niet deelt met anderen…

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

Eton mess-cheesecake
Iedereen wil toch altijd van allebei een beetje, dus hebben we twee desserts samengevoegd tot één van de lekkerste zomerse taarten. Cheesecake en eton mess, je hoeft nooit meer te kiezen met dit heerlijke recept voor in de zomer.

Wittechocolademousse-taart met zomerfruit
De bessen, aardbeien en frambozen smaken natuurlijk het allerlekkerst in de zomer. Zonde om ze te laten liggen! Deze taart wordt jouw favoriet van dit seizoen, alleen al door de fantastische mousse van witte chocolade. Bewaar je een stukje voor ons?

Perzik-amandeltaart met mascarpone
Dat de perzik en de amandel familie zijn blijkt wel uit deze taart: de smaken gaan perfect samen in dit geweldige baksel. We love it. En jij waarschijnlijk ook nadat je dit fantastische recept hebt gemaakt!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Aardbeien-roomvlaai
Romig, knapperig, fruitig & zoet. Deze vlaai heeft alles! Het is dan ook niet voor niets een van onze favoriete zomerse taarten. Naast een geweldige smaak is deze taart ook nog eens een plaatje, very instagrammable dus! Vergeet je ons niet te taggen op Instagram als je ‘m gemaakt hebt?
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm 100 ml melk tot lauwwarm en los de gist er in op. Maak een kuiltje in 200 g bloem en meng daarin de gistmelk met 2 el suiker, 30 g boter, een snufje zout en 1 eidooier met elkaar. Roer geleidelijk de bloem erdoorheen. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Vorm het deeg tot een bal. Laat in een kom afgedekt met een vochtige theedoek ca. 30 minuten rijzen op een warme plek.
Splijt het vanillestokje en schraap het merg eruit. Breng 250 ml melk met het vanillemerg aan de kook. Klop 3 eidooiers, 50 g suiker, 3 el melk en 25 g bloem door elkaar. Schenk er al kloppend in een dun straaltje de helft van de hete melk bij. Schenk het mengsel vervolgens bij de overige hete melk en breng al roerend aan de kook. Kook ca. 2 minuten. Dek de banketbakkersroom af met vershoudfolie en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 215°C / hetelucht: 200°C). Vet een vlaaivorm (22 cm Ø) in met boter en rol het vlaaideeg dun uit op een met bloem bestoven werkblad. Bekleed de vorm met het deeg, snijd de randjes af en prik met een vork gaatjes in de bodem. Vul de vorm met de banketbakkersroom en bak de vlaai in ca. 20 minuten gaar. Haal de vlaai uit de vorm en laat hem op een rooster afkoelen.
Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Leg ze in een spiraal op de vlaai. Verwarm de jam, wrijf hem door een zeef en bestrijk de aardbeien ermee. Laat de vlaai ca. 20 minuten opstijven in de koelkast.
Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Foodstyling en receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp
Onze tips

Zelf stoofperen maken: ouderwets lekker recept

Gourmettips voor een gezellige avond

Wat eet je bij kaasfondue? Dit zijn de lekkerste dips

Zó bak je de brownie van je dromen

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven

5x bakken met amandelspijs

Taarten met speculaas: 5x de lekkerste recepten

Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?




