Foodies 02/2025
Aziƫ
cover Azie
eton mess lekkerste cheesecake

5x recepten voor de lekkerste zomerse taarten

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Maak voor je op je tuinstoel ploft een van deze heerlijke zomerse taarten. Lekker bij je favoriete ijskoffie, al mag een espresso of cappuccino natuurlijk ook gewoon. Een ding is zeker: met deze baksels haal je het zonnetje in huis!

Lees verder na de advertentie

Zomerse taarten

Ook in de zomer maak je de lekkerste taarten, alleen al omdat er ontzettend veel smaakvol seizoensfruit te verkrijgen is. Wat dacht bijvoorbeeld van een vlaai met aardbeien, een tartelette met zomerfruit of een taart met mousse van witte chocolade?

Deze zomerse taarten zijn stuk voor stuk een feestje om te maken Ć©n natuurlijk ook om op te eten!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Tip!

Onze favoriete zomerse taarten

Trek gekregen? Dat snappen we helemaal! Duik snel de keuken in om Ć©Ć©n van onze favoriete zomerse taarten te maken.

Aardbeien roomvlaai weekendbaksels

Aardbeien-roomvlaai

Romig, knapperig, fruitig & zoet. Deze vlaai heeft alles! Het is dan ook niet voor niets een van onze favoriete zomerse taarten. Naast een geweldige smaak is deze taart ook nog eens een plaatje, very instagrammable dus! Vergeet je ons niet te taggen op Instagram als je ā€˜m gemaakt hebt?

Naar het recept
Taartje met witte ganache en zomerfruit

Taartje met witte ganache en zomerfruit

Perfect om te delen: deze fantastische tartelette met het lekkerste zomerfruit. Al begrijpen we het ook helemaal als je dit taartje liever niet deelt met anderen…

Naar het recept
eton mess lekkerste cheesecake

Eton mess-cheesecake

Iedereen wil toch altijd van allebei een beetje, dus hebben we twee desserts samengevoegd tot Ć©Ć©n van de lekkerste zomerse taarten. Cheesecake en eton mess, je hoeft nooit meer te kiezen met dit heerlijke recept voor in de zomer.

Naar het recept
3 wittechocolademoussetaart

Wittechocolademousse-taart met zomerfruit

De bessen, aardbeien en frambozen smaken natuurlijk het allerlekkerst in de zomer. Zonde om ze te laten liggen! Deze taart wordt jouw favoriet van dit seizoen, alleen al door de fantastische mousse van witte chocolade. Bewaar je een stukje voor ons?

Naar het recept
perzik-amandeltaart

Perzik-amandeltaart met mascarpone

Dat de perzik en de amandel familie zijn blijkt wel uit deze taart: de smaken gaan perfect samen in dit geweldige baksel. We love it. En jij waarschijnlijk ook nadat je dit fantastische recept hebt gemaakt!

Naar het recept
REDACTIEFAVORIET
Aardbeien roomvlaai weekendbaksels

Aardbeien-roomvlaai

Romig, knapperig, fruitig & zoet. Deze vlaai heeft alles! Het is dan ook niet voor niets een van onze favoriete zomerse taarten. Naast een geweldige smaak is deze taart ook nog eens een plaatje,Ā very instagrammableĀ dus! Vergeet je ons niet te taggen opĀ InstagramĀ als je ā€˜m gemaakt hebt?

Bekijk volledige recept

Ingrediƫnten

350 ml + 3 el melk
1 zakje gist (7 g)
225 g + extra bloem
50 g + 2 el suiker
30 g + extra boter
zout
4 eidooiers
1 vanillestokje
750 g aardbeien
5 el aardbeienjam
vershoudfolie

Bereiding

  1. Verwarm 100 ml melk tot lauwwarm en los de gist er in op. Maak een kuiltje in 200 g bloem en meng daarin de gistmelk met 2 el suiker, 30 g boter, een snufje zout en 1 eidooier met elkaar. Roer geleidelijk de bloem erdoorheen. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Vorm het deeg tot een bal. Laat in een kom afgedekt met een vochtige theedoek ca. 30 minuten rijzen op een warme plek.

  2. Splijt het vanillestokje en schraap het merg eruit. Breng 250 ml melk met het vanillemerg aan de kook. Klop 3 eidooiers, 50 g suiker, 3 el melk en 25 g bloem door elkaar. Schenk er al kloppend in een dun straaltje de helft van de hete melk bij. Schenk het mengsel vervolgens bij de overige hete melk en breng al roerend aan de kook. Kook ca. 2 minuten. Dek de banketbakkersroom af met vershoudfolie en laat afkoelen.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 215Ā°C / hetelucht: 200Ā°C). Vet een vlaaivorm (22 cm Ƙ) in met boter en rol het vlaaideeg dun uit op een met bloem bestoven werkblad. Bekleed de vorm met het deeg, snijd de randjes af en prik met een vork gaatjes in de bodem. Vul de vorm met de banketbakkersroom en bak de vlaai in ca. 20 minuten gaar. Haal de vlaai uit de vorm en laat hem op een rooster afkoelen.

  4. Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Leg ze in een spiraal op de vlaai. Verwarm de jam, wrijf hem door een zeef en bestrijk de aardbeien ermee. Laat de vlaai ca. 20 minuten opstijven in de koelkast.

Fotoā€™s: Stephan van Raay (F&L) Foodstyling en receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp

Elke maand inspiratie?

Wil je elke maand de lekkerste inspiratie, recepten en verhalen op je deurmat? Bekijk dan eens onze voordelige abonnementen en kies voor Foodies Magazine!

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!