
Vegetarische recepten met bonen
Lees verder na de advertentie
Het is jullie vast niet ontgaan, wij houden ontzettend van bonen! We deelden al eerder een fijn lijstje met de lekkerste recepten met bonen. Tijd voor een extra lijstje! Namelijk eentje met de lekkerste vegetarische recepten met bonen. Goed om te weten: voor deze vegetarische recepten met bonen gebruiken we meestal gedroogde bonen. Deze moet je altijd 8-12 uur in ruim koud water laten weken voordat je ermee gaat koken. Niet vergeten dus, begin op tijd!
Iedere vrijdag het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox?

Belgische bonenstoof met bier en croutons
Onze zuiderburen weten wel raad met peulvruchten. Een extra biertje opentrekken om on the side te drinken is uiteraard toegestaan. Wij trekken er alvast eentje open tijdens het koken van dit recept. Geniet bijvoorbeeld van deze heerlijke Belgische bonenstoof!

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

Paella met drie soorten bonen
Niet één, niet twee, maar drie soorten bonen trokken we uit onze voorraadkast voor de perfecte vegetarische paella. Dit recept bewijst dat je ook de lekkerste paella op tafel zet zonder vis en vlees toe te voegen. Gegarandeerd succes als je eters verwacht. Leuk om te maken als weekendproject bijvoorbeeld.
Ingrediënten
Bereiding
Week de bonen en de kikkererwten 8-12 uur in ruim koud water. Giet het weekvocht af, breng de peulvruchten in een pan met ruim water aan de kook en kook ze in 60-90 minuten gaar. Giet af.
Verhit een scheut olie in een grote paella- of wokpan op laag vuur (gebruik evt. een vlamverdeler) en fruit er de ui ca. 4 minuten in. Voeg de knoflook, de groene peper, de paprika, de tomaten blokjes, de saffraan en het paprikapoeder toe en bak 1 minuut mee. Voeg de rijst toe en bak al roerende 2 minuten verder. Giet de bouillon erbij en voeg de peulvruchten toe.
Breng het geheel rustig aan de kook en dek de pan af met aluminiumfolie. Laat op laag vuur ca. 20 minuten rustig garen.
Haal het folie eraf, roer de doperwten door de paella en dek weer af met het folie. Laat nog ca. 10 minuten rustig verder garen. Draai het vuur uit en laat de paella nog ca. 5 minuten afgedekt staan. Haal het folie van de pan en garneer de paella met de citroen en de peterselie.
Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter fotografie: Sander Damen Styling: Alexstyling

Cowboy beans
Razend populair in het zuidwesten van de Verenigde Staten, maar binnenkort vast ook in ons eigen kikkerlandje. Wij begrijpen waarom! Traditioneel wordt er ook rundergehakt gebruikt in dit gerecht. Wij doen het uiteraard net even anders. Dit wordt vast een van je nieuwe favoriete vegetarische recepten met bonen. Laat je ons weten hoe je het vond?

Italiaanse minestrone
Vergeet witte bonen in tomatensaus, wij verwerken ze vandaag in een heerlijke Italiaanse minestrone. Perfect om je te wapenen tegen het koude winterweer bijvoorbeeld. Wees niet voorzichtig met de kaas, deze maakt het gerecht uiteraard extra lekker. We wensen je natuurlijk een heerlijke maaltijd, eet smakelijk!
Onze tips

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven

5x bakken met amandelspijs

Taarten met speculaas: 5x de lekkerste recepten

Wat eten we met Sinterklaas? 5x recepten voor pakjesavond

Sinterklaas toetje: dit zijn de lekkerste recepten

Sinterklaas snacks: 11x de lekkerste hapjes

Van romig tot pittig: heerlijke recepten voor zoete aardappelsoep

Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.



