
De kerstvakantie is hét moment om samen gezellig de keuken in te duiken. Samen bakken, kneden, proeven en natuurlijk ook een beetje knoeien en kliederen. Dit zijn de allerleukste recepten om deze kerst samen met je kind te maken!
Lees verder na de advertentie
Bakken met kinderen
In de kerstvakantie weinig plannen? Ga gezellig bakken voor kerst met je kids voor kerst. Of ze nu groot of klein zijn, met deze recepten maak je er gegarandeerd samen een feestje van in de keuken! Zo zijn jullie samen een middagje zoet en staat er tijdens het kerstdiner met kinderen ook nog eens iets lekkers voor iedereen op tafel.

Kerstkransjes en kerstbomen

Kerstboomcakepops
Het leukste van deze cakepops? Dat is natuurlijk om ze te versieren. Een beetje knoeien en kliederen mag. Zo maak je er samen een feestje van!

Gepofterijstrendieren
Hoe leuk zijn deze rendieren gemaakt van gepofte rijst? Perfect als tussendoortje en ook leuk om uit te delen als traktatie!
Het grote kerstnummer
De unieke editie van 2025€ 12.50- 90+ kerstrecepten
- Mix-and-matchkerstmenu
- Extra veel voor-, hoofd-, bij- én nagerechten
- Binnen 3 dagen bij je thuis bezorgd


Rudolph het rendier-boterkoeken
Geen zin in gepofte rijst? Deze boterkoeken maak je ook met je favoriete kerstfiguur en zijn minstens net zo lekker…

Rendier hazelnoot brownies
Oké de laatste dan. Dit is een heerlijke brownie die je met een paar simpele decoraties omtovert tot gezellige rendieren. Je ziet het, decoreren hoeft echt niet moeilijk en ingewikkeld te zijn.
Kerst Tip

Op tijd besteld = voor kerst geleverd

Bladerdeeg kerstboom met kaas en pesto
Wat een plaatje is dit kerstboombrood hè? Prachtig goudbruin van kleur door de topping van knapperige kaas. Het leukste van dit kerstboombrood is het draaien de ’takken’. Kleine moeite, groots plezier.

Gesmolten sneeuwpop snacks
Het is een waar feestje om deze gesmolten sneeuwpopsnacks te maken. Het leukste? Dat is natuurlijk het versieren van de marshmallows. Dit doen de kids gemakkelijk zelf met de decoratiestiften. Deze snacks zijn éxtra lekker in combinatie met warme chocolade melk.

Zuurstokkoekjes
Door de voedingskleurstoffen krijgt het deeg prachtige intense kleuren. Handjes in het deeg en kneden maar. Daarna komt het leukste: het twisten van de zuurstokkoekjes. Na het afbakken hang je ze zo in de boom. Ook leuk als cadeautje voor opa & oma!
Lees verder na de advertentie
Het beste bakrecept voor kinderen
Kun je niet kiezen tussen al die leuke bakrecepten om deze kerst te maken met je kinderen? Ga dan voor onze grote favoriet:

Bladerdeeg kerstboom met kaas en pesto
Wat een plaatje is dit kerstboombrood hè? Prachtig goudbruin van buiten en een felgroene binnenkant met pesto. Een feestelijk hapje voor jong en oud!
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C/ hetelucht: 180°C). Rol de twee rollen bladerdeeg uit. Verdeel de pesto over één van de rollen bladerdeeg en strooi hier vervolgens de helft van de geraspte kaas overheen. Leg er vervolgens de tweede rol bladerdeeg op en druk de twee rollen bladerdeeg samen.
Snijd het deeg zo dat je een kerstboomvorm overhoudt. Snijd uit de resten van het deeg een ster.
Leg het kerstboomvormige deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de ster op de bovenkant van het deeg. Bestrijk het deeg met het ei. Strooi de overgebleven geraspte kaas over het kerstboombrood. Druk de kaas zachtjes aan zodat het aan het deeg vastplakt.
Snijd de zijkanten van de boom verticaal in, ongeveer 1 cm uit elkaar. Laat ongeveer 2 cm aan het uiteinde van het deeg een stuk over als ‘stam’ van de kerstboom. Draai vervolgens reepjes van de zijkanten van het deeg. Doe dit met alle ‘takken’.
Bak het brood 20-25 minuten in de oven tot het goudbruin van kleur is.
© Recepten: Cassie Best | Foto’s: Will Heap | Shoot director: Cloe-Rose Mann | Food stylist: Kate Marshall | Stylist: Max Robinson
De leukste recepten voor de feestdagen in je mailbox ontvangen?
Onze tips

Deze recepten zorgen voor een onvergetelijke start van je kerstdiner

Dit is hoe jij stressvrij je boodschappen doet tijdens de feestdagen (en budgetproof)

Vergeet de standaard toetjes: deze kerstdesserts maak je met matcha

Deze recepten met pistache zijn perfect voor de feestdagen!

Brood als ontbijt saai? Niet met deze verrassende combinaties

Borrelplank maken van A tot Z: recepten, tips en ideeën

Shared dining op z’n Aziatisch: snel, makkelijk en lekker

Recepten voor tiramisu: 14x de lekkerste variaties

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.



