Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
kerstcadeau

6x tips voor een origineel kerstcadeau voor foodies

Profielfoto van WillemWillem van Santen

Advertentie

Zoek je nog een leuk kerstcadeau voor die lastige oom? Een verrassend geschenk voor de liefde van je leven? In iedereen schuilt een foodie en dus is er ook voor iedereen een culi kerstcadeau te vinden. foodies helpt je een handje op weg met deze 6 tips.

1. Lekker plaatjes kijken

We lezen met z’n allen steeds minder boeken, maar met de kookboeken gaat het alleen maar beter! Wie een leuk kerstcadeau zoekt voor een foodie heeft genoeg te kiezen. Al gaat het bij een kookboek misschien meer om plaatjes kijken dan lezen, mooie recept-inspiratie is altijd welkom en een boek in de keuken werkt toch nog steeds fijner dan een iPad.

2. Readly Magazines

Is jouw vooruitstrevende oom of tante toch veel blijer met een digitaal exemplaar? En leest jou moeder graag elke maand een ander tijdschrift? Dan is Readly een super leuk cadeau! Een soort Spotify of Netflix, maar dan voor tijdschriften. Je kunt er zo ongeveer alle tijdschriften op lezen en je begint met Readly al te lezen voor maar 99 cent. En dat drie maanden lang! 
Begin nú met Readly voor 99 cent, zo heb je alle kooktijdschriften bij elkaar! 

Meer lezen over hoe Readly werkt? Neem eens een kijkje bij iCreate, zij vertellen je precies hoe het werkt.

3. Thuis bezorgd

Waarom iemand maar 1 keer iets geven als je het ook over een langere periode kan uitsmeren? Als je een abonnement cadeau doet heb je wel daadwerkelijk iets te geven, maar komt het échte cadeau pas later. Je kunt tegenwoordig voor van alles een abonnement verzinnen, ook voor foodies; denk eens aan een maaltijdbox en maak gebruik van onze HelloFresh korting, Green Chef kortingscode of een wijn-, koffie-, chocolade– of zelfs worstabonnement. Weet je wat trouwens ook leuk is? Een abonnement op het mooiste kooktijdschriftter wereld?

4. Een mooie fles…

Onlosmakelijk met elkaar verbonden: eten en drinken. De meeste kookliefhebbers weten een goed glas ook wel te waarderen en een fles wijn, whiskey of een leuk bierpakket is natuurlijk een klassiek kerstcadeau. Wil je iets originelers? Denk dan eens aan bv. een eau de vie of likeur van eigen bodem of een lekker speciaalbier uit je eigen regio.

5. Met liefde gemaakt

Met een zelfgemaakt kerstcadeau kun je de plank bijna niet mis slaan; de moeite en liefde die je erin hebt gestoken zijn al onbetaalbaar. Van potjes jam tot zelfgebakken kerststollen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Om terug te komen op punt 3: een fles likeur die je zelf hebt gearomatiseerd en van een leuk etiketje voorziet is ook een topcadeau.

6. Voor de materialist

Ook hier kun je alle kanten op: van spiraalsnijder tot kookboekenstandaard, van hamburgerpers tot boterkruller en van kookwekker tot sushi-bazooka (ja, het bestaat). Voor een persoonlijke touch zou je bijvoorbeeld een boodschap in een mes kunnen laten graveren of een snijplank laten brandmerken.

u

Onze tips

Profielfoto van

Willem van Santen

Chef & fotograag

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!