Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Orecchiette-salade met garnalen en feta

5x de beste maaltijdsalades voor de winter

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Salades alleen voor in de zomer? Think again! Deze voortreffelijke maaltijdsalades zitten vol groenten en granen: precies wat je deze winter nodig hebt.

Maaltijdsalades voor de winter

Een goede maaltijdsalade past niet alleen bij warme zomerdagen, ook in de winter is het ideaal. Het maken ervan kost weinig tijd, je bepaalt zelf welke samen je toevoegt en je krijgt ook nog eens flink wat groenten binnen. Probeer maar eens een van deze recepten voor maaltijdsalades in de winter.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Weekmenu: Pittige linzensalade met halloumi

Pittige linzensalade met halloumi

Ken je halloumi al? Deze bijzondere Cypriotische kaas smelt niet tijdens het bakken, maar wordt lekker stevig en daarnaast krijgt hij een knapperig laagje. In een salade met linzen komt hij bijvoorbeeld helemaal tot zijn recht. Niet voor niets dat dit één van onze favoriete maaltijdsalades voor de winter is!

Naar het recept

Maaltijdsalades voor de winter:

Orecchiette-salade met garnalen en feta

Orecchiette-salade met garnalen en feta

Voor garnalen mag je ons altijd wakker maken, maar al helemaal in combinatie met orecchiette, feta en een dressing van zongedroogde tomaat. Een feestje op je bord, snel én ook nog eens erg lekker!

Naar het recept
Knapperige koolsalade met kip en pindadressing

Knapperige koolsalade met kip en pindadressing

Heb je nog restjes gegrilde kip over? Tover ze om tot deze heerlijke koolsalade met pindadressing. Je hebt aan alle kanten winst. No waste en ook nog eens een heerlijke maaltijdsalade voor de winter!

Naar het recept

Maaltijdsalades voor de winter:

Cover voor

Couscoussalade met bloemkool en zhug

Zhug is een spicy saus uit het Midden-Oosten op basis van onder andere groene peper, knoflook, koriander en peterselie. Lekker om over je couscoussalade te druppelen, om je vingers bij af te likken! Probeer maar eens uit in de winter.

Naar het recept
Appel-bietensalade met gerookte makreel

Appel-bietensalade met gerookte makreel

Zo makkelijk kan het zijn om een gezonde maaltijd op tafel te zetten! Vervang bijvoorbeeld de speltkorrels gerust door je favoriete graan als ze bij jou in de buurt lastig te krijgen zijn. Zo creëer je zelf een heerlijke maaltijdsalade voor de winter!

Naar het recept

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!