Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cherry freakshake

Je eigen American diner: 4 heerlijke recepten

Advertentie

Zet de soundtrack van Grease op en gooi rietjes in limonadeflesjes, want met deze recepten beleef je de American diner bij jou thuis.

1. Chicken & waffles

Zoet en hartig in één gerecht? In Amerika zijn chicken & waffles een klassieker. De hartige, krokante kip gaat perfect samen met de fluffy wafels en de zoete ahornsiroop.

Chicken & waffles

2. Wedge salad met ranchdressing en sweet bacon

De wedge salad is behoort tot de klassieke Amerikaanse diner recepten. Deze salade wordt ook vaak geserveerd met een dressing van blauwe kaas. Het proberen waard!

Wedge salad met ranchdressing en sweet bacon

3. Cherry freakshake

Roxanne: “En een milkshake!’, riep ik mijn ouders vroeger altijd na als ze naar de snackbar gingen voor een frietje met. Al zo lang ik me kan herinneren ben ik fan van het machtige, maar oh zo lekkere drankje. Ik kon dan ook niet wachten om de cherry freakshake van Willem uit te proberen. Hartstikke over the top natuurlijk met twee rietjes, een donut en chocola, maar oh zo lekker.”

Cherry freakshake

4. Chili cheese fries

Het is een van onze favoriete Amerikaanse diner recepten: chili cheese fries. Deze godfather van de loaded fries moet je echt eens proberen. Maak de chili een dag van tevoren, dan smaakt hij nóg lekkerder!

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Chili cheese fries

Amerikaanse diner recepten

Onze tips

Profielfoto van

Willem van Santen

Chef & fotograaf

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!