
Bakken met mandarijn
Lees verder na de advertentie
In de herfst is toch niks lekkerder dan bakken met mandarijn? Bij deze citrusvrucht moet je altijd een beetje geluk hebben. Als je geluk hebt, heb je een heerlijk zoet sappig mandarijntje te pakken. Met een beetje pech heb je een uitgedroogde mandarijn. Gebruik deze uitgedroogde mandarijntjes voortaan gewoon in je baksels want ze bevatten nog steeds veel smaak. Smullen!
1. Mandarijn-marsepeinmuffins
A muffin a day, keeps the doctor away. Deze kleine zoete zaligheden kunnen altijd. Probeer eens deze mandarijn-marsepeinmuffins. Roer het beslag niet te lang, dan worden de muffins taai.

Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
2. Mandarijnen droomcake
Deze heerlijke mandarijnen droomcake is naar recept van Jamie Oliver. Hij tipt ons: “Deze taart is superleuk om te maken en heerlijk bij een kop thee. Wat je overhoudt is lekker om te over roomijs te kruimelen. Ik maak hem altijd op de dag zelf, maar de cake kun je natuurlijk ook van tevoren bakken en een nachtje in de trommel bewaren.”
3. Speculaas-kwarktaart met mandarijn
Speculaas kan het hele jaar door als je het ons vraagt. In deze taart met frisse kwark en sinaasappel is het koekje superlekker!
4. Mandarijnentaart met rozemarijn
Wil je een pronkstuk op tafel? Voor een echt “wauweffect” op speciale gelegenheden maak je deze spectaculaire taart. Hou er na het diner een gaatje voor vrij, snijd hem aan tijdens de koffie of snoep stiekem een puntje tijdens het ontbijt. De rozemarijn geeft de taart een verassende smaak.
5. Romige marsepeinpudding met een zure mandarijnensaus
Marsepein en mandarijn? Een gouden combinatie. In deze romige marsepeinpudding met zure mandarijnensaus komen de smaken perfect samen.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips

Zelf stoofperen maken: ouderwets lekker recept

Gourmettips voor een gezellige avond

Wat eet je bij kaasfondue? Dit zijn de lekkerste dips

Zó bak je de brownie van je dromen

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven

5x bakken met amandelspijs

Taarten met speculaas: 5x de lekkerste recepten

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.








