Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
nectarinetaart

Bakken met nectarines: 4 heerlijke recepten

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze favoriete recepten met nectarines bij elkaar. Ga jij met nectarines bakken komend weekend? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Bakken met nectarines

Zodra de eerste nectarines weer op de markt liggen kunnen wij ons geluk niet op. De vruchten zijn zo zoet en sappig dat wij er het hele jaar door naar smachten. Zodra ze er weer zijn slaan wij dus onze slag. Om ze zo uit het vuistje te eten of ermee aan de bak te gaan. Wil jij ook gaan bakken met nectarines? Laat je dan inspireren door deze heerlijke recepten!

Wil je ook iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Nectarineplaattaart

Dat een plaattaart echt niet altijd hartig hoeft te zijn, bewijst dit recept. Deze nectarineplaattaart is weer eens wat anders. Lekker om als nagerecht te serveren of zo als zoete snack. Wil je extra uitpakken? Serveer er dan een bolletje ijs bij.

> naar het recept: nectarineplaattaart

Nectarine plaattaart bakken nectarines

Nectarine-basterdsuikercrumble

Doordat de havermout wordt geroosterd voordat de andere ingrediënten worden toegevoegd, wordt het kruimellaagje superkrokant, ook al ligt het op een stomend bedje van sappige vruchten.

> naar het recept: nectarine-basterdsuikercrumble

Nectarine-basterdsuikercrumble

Kokosyoghurtpanna-cotta met gegrilde nectarines en kokoscrumble

Laten we eerlijk zijn, bakken met nectarines doe je bij dit recept eigenlijk niet. Maar we wouden deze tropische verrassing niet aan je voorbij laten gaan. De zachte panna cotta, de knapperige crumble en de zoetsappige nectarines… wij gaan er zowat van kwijlen.

> naar het recept: kokosyoghurtpanna-cotta met gegrilde nectarines en kokoscrumble

bakken met nectarines

Nectarinetaartje

Wat een plaatje is het hè? Deze nectarinetaart is een lust voor het oog. Je serveert ‘m met gemak op een zomerse verjaardag. Je gasten zullen versteld staan dat je deze heerlijke taart zelf hebt gemaakt.

> naar het recept: nectarinetaartje

nectarinetaart

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!