Bakken met nectarines

Zodra de eerste nectarines weer op de markt liggen kunnen wij ons geluk niet op. De vruchten zijn zo zoet en sappig dat wij er het hele jaar door naar smachten. Zodra ze er weer zijn slaan wij dus onze slag. Om ze zo uit het vuistje te eten of ermee aan de bak te gaan. Wil jij ook gaan bakken met nectarines? Laat je dan inspireren door deze heerlijke recepten!

Wil je ook iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Nectarineplaattaart

Dat een plaattaart echt niet altijd hartig hoeft te zijn, bewijst dit recept. Deze nectarineplaattaart is weer eens wat anders. Lekker om als nagerecht te serveren of zo als zoete snack. Wil je extra uitpakken? Serveer er dan een bolletje ijs bij.

Nectarine plaattaart bakken nectarines

Nectarine-basterdsuikercrumble

Doordat de havermout wordt geroosterd voordat de andere ingrediënten worden toegevoegd, wordt het kruimellaagje superkrokant, ook al ligt het op een stomend bedje van sappige vruchten.

Nectarine-basterdsuikercrumble

Kokosyoghurtpanna-cotta met gegrilde nectarines en kokoscrumble

Laten we eerlijk zijn, bakken met nectarines doe je bij dit recept eigenlijk niet. Maar we wouden deze tropische verrassing niet aan je voorbij laten gaan. De zachte panna-cotta, de knapperige crumble en de zoetsappige nectarines… wij gaan er zowat van kwijlen.

bakken met nectarines

Nectarinetaartje

Wat een plaatje is het hè? Deze nectarinetaart is een lust voor het oog. Je serveert ‘m met gemak op een zomerse verjaardag. Je gasten zullen versteld staan dat je deze heerlijke taart zelf hebt gemaakt.

nectarinetaart

Lees meer: