
Bakken met stoom
Lees verder na de advertentie
Als je graag bakt komt het vast weleens voor dat iets niet helemaal uit de oven komt zoals jij in gedachten had. Scheuren in de cheesecake, ingezakte soufflé, taartbodem die nog niet gaar is of brood dat net niet knapperig genoeg is. Door gebruik te maken van een goede combinatie stoomoven voorkom je veel van deze problemen. De meeste combinatie stoomovens hebben namelijk geavanceerde programma’s afgesteld op diverse baksels. Samen met Panasonic helpen we je graag! Kortom; ga jij deze herfstvakantie bakken met stoom?
Brood bakken met stoom
We starten met het maken van brood. Heb je bijvoorbeeld al weleens zuurdesembrood gemaakt? Dit brood bak je eerst met behulp van stoom voor de perfecte garing en luchtigheid. Vervolgens bak je het af voor een knapperige korst. Dit proces heeft aardig wat tijd nodig, het perfecte vakantieproject dus. Wil je toch een wat sneller recept maken? Wat dacht je van dit recept voor standaard broodjes? Juist door gebruik te maken van een geschikte combinatie stoomoven zoals deze van Panasonic krijg je de lekkerste broodjes. Door de stoom rijzen de broodjes tijdens het bakproces namelijk een stuk beter dan in een gewone oven.
Tip!

Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging én wil je graag meer lezen over koken?
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Zoete baksels
Ook de lekkerste zoete baksels maak je met behulp van stoom. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze kwarksoufflés? De stoom zorgt dat de soufflé de perfecte consistentie krijgt in de oven, zonder dat deze inzakt als je aan het eind de deur opent. Deze gestoomde chocoladecakejes zijn misschien wel onze favoriet! Frambozen, pistache, mascarpone en chocolade, loopt het water je al in de mond? Bakken met stoom is ook ideaal voor het bakken van cheesecakes. Door de stoom voorkom je scheuren in je prachtige taart.
De Panasonic combinatie stoomoven is de meest krachtige stoomoven tot nu toe en zorgt ervoor dat je op twee niveaus kunt stomen. Zo maak je bijvoorbeeld meerdere gerechten tegelijkertijd. Met hetzelfde gemak maak je zomaar een extra cake of taart. Ideaal om uit te delen! Of niet natuurlijk… De stoomfunctie is mogelijk dankzij een geïntegreerde watertank van 800 ml die je simpelweg moet vullen. Twee stoomuitlaten vullen de oven snel met puur stoom, waardoor het garen snel gaat terwijl alle natuurlijke smaken worden behouden.
Een echte alleskunner
Bereid eenvoudig alle soorten maaltijden voor het gehele gezin door de kracht van stomen, convectie, grill of magnetron te gebruiken. Stoom vis, bak zelfgemaakte pizza’s, braad een perfecte steak. Jouw culinaire verbeelding kent geen grenzen met de multi getalenteerde Panasonic combinatie stoomoven. Combineer de verschillende programma’s en standen naar hartenlust. Het biedt alles wat je nodig hebt – in één volledig uitgerust en stijlvol apparaat.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips

Vegan ontbijt: 7x de lekkerste recepten

13x recepten met eieren: van omelet tot quiche

Zo bak je de ultieme moelleux au chocolat

Marokkaanse gerechten: deze recepten wil je proberen

Vier Wereld Nutella Dag met de lekkerste recepten

Crêpes maken: 9x de lekkerste recepten

Turkse gerechten: de rijke smaken van Turks eten

Duits eten: deze Duitse gerechten wil je proberen
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.