Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
bakken met stoom

Herfstvakantie: bakken met stoom

In samenwerking met Panasonic
Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

De herfstvakantie staat alweer voor de deur. Wat ons betreft is dit hét perfecte moment om de keuken in te duiken voor de lekkerste baksels. Ouderwetse appeltaart, een heerlijke cheesecake of knapperig brood, we kunnen niet wachten. Wist je dat bakken nog beter lukt met stoom? Wij vertellen je alles!

Bakken met stoom

Als je graag bakt komt het vast weleens voor dat iets niet helemaal uit de oven komt zoals jij in gedachten had. Scheuren in de cheesecake, ingezakte soufflé, taartbodem die nog niet gaar is of brood dat net niet knapperig genoeg is. Door gebruik te maken van een goede combinatie stoomoven voorkom je veel van deze problemen. De meeste combinatie stoomovens hebben namelijk geavanceerde programma’s afgesteld op diverse baksels. Samen met Panasonic helpen we je graag! Kortom; ga jij deze herfstvakantie bakken met stoom?

Brood bakken met stoom

We starten met het maken van brood. Heb je bijvoorbeeld al weleens zuurdesembrood gemaakt? Dit brood bak je eerst met behulp van stoom voor de perfecte garing en luchtigheid. Vervolgens bak je het af voor een knapperige korst. Dit proces heeft aardig wat tijd nodig, het perfecte vakantieproject dus. Wil je toch een wat sneller recept maken? Wat dacht je van dit recept voor standaard broodjes? Juist door gebruik te maken van een geschikte combinatie stoomoven zoals deze van Panasonic krijg je de lekkerste broodjes. Door de stoom rijzen de broodjes tijdens het bakproces namelijk een stuk beter dan in een gewone oven.

bakken met stoom

Zoete baksels

Ook de lekkerste zoete baksels maak je met behulp van stoom. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze kwarksoufflés? De stoom zorgt dat de soufflé de perfecte consistentie krijgt in de oven, zonder dat deze inzakt als je aan het eind de deur opent. Deze gestoomde chocoladecakejes zijn misschien wel onze favoriet! Frambozen, pistache, mascarpone en chocolade, loopt het water je al in de mond? Bakken met stoom is ook ideaal voor het bakken van cheesecakes. Door de stoom voorkom je scheuren in je prachtige taart.

bakken met stoom

De Panasonic combinatie stoomoven is de meest krachtige stoomoven tot nu toe en zorgt ervoor dat je op twee niveaus kunt stomen. Zo maak je bijvoorbeeld meerdere gerechten tegelijkertijd. Met hetzelfde gemak maak je zomaar een extra cake of taart. Ideaal om uit te delen! Of niet natuurlijk… De stoomfunctie is mogelijk dankzij een geïntegreerde watertank van 800 ml die je simpelweg moet vullen. Twee stoomuitlaten vullen de oven snel met puur stoom, waardoor het garen snel gaat terwijl alle natuurlijke smaken worden behouden.

Een echte alleskunner

Bereid eenvoudig alle soorten maaltijden voor het gehele gezin door de kracht van stomen, convectie, grill of magnetron te gebruiken. Stoom vis, bak zelfgemaakte pizza’s, braad een perfecte steak. Jouw culinaire verbeelding kent geen grenzen met de multi getalenteerde Panasonic combinatie stoomoven. Combineer de verschillende programma’s en standen naar hartenlust. Het biedt alles wat je nodig hebt – in één volledig uitgerust en stijlvol apparaat.

stoomoven panasonic

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!