Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Bakken op de BBQ: pigs in a blanket met homemade spicy ketchup

Bakken op de BBQ: 3x recepten met vers deeg

In samenwerking met Tante Fanny
Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Onweerstaanbaar: deeg op de barbecue wordt extra knapperig en krijgt een heerlijk rokerig smaakje.

Bakken op de BBQ

Zodra de zon schijnt steken we maar al te graag de barbecue aan. Naast de beste stukken vlees en de lekkerste groenten kun je nog veel meer maken op de barbecue. Wat dacht je bijvoorbeeld van flammkuchen of pigs in a blanket? Wij delen de lekkerste recepten om te bakken op de BBQ!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Flammkuchen met gegrilde spicy kip, rode ui en komijn

Je kent vast de klassieke flammkuchen met crème fraîche, ui en spekjes. Deze bereid je over het algemeen in de oven, maar wist je dat je flammkuchen ook prima kunt bakken op de BBQ? Met dit recept haal je niet alleen het beste uit je barbecue, je maakt ook nog eens een heerlijke variant op de klassieke flammkuchen.

Flammkuchen met gegrilde spicy kip, rode ui en komijn

Flammkuchen met champignon, truffel en pecorino

Nog zo’n heerlijke variant op de klassieke flammkuchen. Deze maken we met champignons, truffel en pecorino. Je gebruikt geen verse truffels maar truffelolie, een product dat goed verkrijgbaar is (en een stuk goedkoper dan verse truffels). Wil je wat extra smaak? Gebruik dan eens kastanjechampignons.

Bakken op de BBQ: flammkuchen met champignon, truffel en pecorino

Pigs in a blanket met homemade spicy ketchup

Dit is dé ultieme snack als je het aan ons vraagt! Gegarandeerd succes bij elke barbecue die je organiseert deze zomer, al is deze snack ook erg leuk voor een verjaardag of kinderfeestje. Niet geheel onbelangrijk; naast dat de snack er leuk uitziet is ‘ie ook nog eens ontzettend lekker!

Bakken op de BBQ: pigs in a blanket met homemade spicy ketchup

Barbecueën met Tante Fanny

Flammkuchen en pizza’s van je eigen barbecue hebben dat extra lekkere zomerse tintje. Met het verse flammkuchendeeg en het verse pizzadeeg van Tante Fanny kun je direct aan de slag. Je hebt namelijk niet meer nodig dan het deeg, wat mooie ingrediënten en een pizzasteen. Waarbij je elk resultaat stuk voor stuk lekker met elkaar deelt natuurlijk. Zo worden de mogelijkheden tijdens je barbecue nog uitgebreider. Stuur die datumprikker voor het tuinfeestje maar alvast uit!

degen van Tante Fanny

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!