Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Beer Can Chicken van Big Green Egg

Dé ultieme Beer Can Chicken

In samenwerking met Big Green Egg

Advertentie

De ultieme Beer Can Chicken? Met de Firestarter Beer Can Chicken Package van Big Green Egg maak je die op zijn allerlekkerst. Sappig en vol van smaak én met het juiste biertje van bierbrouwerij Kompaan.

Firestarter Beer Can Chicken Package

Met dit pakket van Big Green Egg ben je startklaar voor de bereiding van een onweerstaanbare Beer Can Chicken. Om het perfecte pakket te ontwikkelen ging executive chef van Big Green Egg (en tevens Meesterkok) Michèl Lambermon samen met Kompaan Dutch Craft Beer Company op zoek naar het ultieme ambachtelijk gebrouwen bier voor dit doel. Het werd een pale ale met lekkere citrustonen die heel goed combineren met kip. Hij kreeg de passende naam ‘Firestarter’. Niet extreem bitter, niet extreem zoet, vrij hoppig en fruitig en mooi in balans. Vervolgens stelde Michèl een rub samen die perfect bij het Firestarter bier én bij de kip past. Een rub bestaande uit een specerijenmelange met onder andere kardemom, venkel, steranijs, kurkuma, cayennepeper en limoenblad met een klein beetje himalayazout en rietsuiker. Om het smaakeffect te versterken ga je de kip eerst pekelen. Ook daarvoor ontwikkelde Michèl een uitgekiende mix die je aanvult met een beetje Firestarter bier.

Nieuwsgierig geworden? Het pakket met handige roaster, pekelmix, rub en 5 blikjes Firestarter bestel je online voor € 39,75.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Firestarter Beer Can Chicken Package

Recept Firestarter Beer Can Chicken

Voor een complete maaltijd kun je tijdens het maken van de kip ook direct wat groenten in de Big Green Egg bereiden. Leg bijvoorbeeld wat gehalveerde krieltjes (voorgekookt), groene asperges, partjes ui, in stukken gesneden courgette en puntpaprika in de skillet rondom de kip. Zet ook de extra blikjes Firestarter op tijd koud. De Beer Can Chicken en het Firestarter bier zijn mooi met elkaar in balans en vormen een geweldige food pairing, een totaalbeleving qua smaak.

> naar het recept: Firestarter Beer Can Chicken

Firestarter Beer Can Chicken

Serveren met de perfecte saus

Heb je ook zo’n trek gekregen en wil je bij deze Beer Can Chicken ter aanvulling de perfecte saus serveren? Daarvoor gingen Foodieskok Willem en Michèl samen aan de slag. Het resultaat? Deze romige smokey bearnaise.

De bearnaise kun je het beste direct opeten, omdat het opwarmen vrij lastig is (de saus kan te dun worden of schiften). Ben je met minder eters, dan kun je de hoeveelheid ingrediënten eventueel halveren.

> naar het recept: smokey bearnaise

smokey bernaise

Onze tips

Profielfoto van

Willem van Santen

Chef & fotograag

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!