Advertentie
Firestarter Beer Can Chicken Package
Met dit pakket van Big Green Egg ben je startklaar voor de bereiding van een onweerstaanbare Beer Can Chicken. Om het perfecte pakket te ontwikkelen ging executive chef van Big Green Egg (en tevens Meesterkok) Michèl Lambermon samen met Kompaan Dutch Craft Beer Company op zoek naar het ultieme ambachtelijk gebrouwen bier voor dit doel. Het werd een pale ale met lekkere citrustonen die heel goed combineren met kip. Hij kreeg de passende naam ‘Firestarter’. Niet extreem bitter, niet extreem zoet, vrij hoppig en fruitig en mooi in balans. Vervolgens stelde Michèl een rub samen die perfect bij het Firestarter bier én bij de kip past. Een rub bestaande uit een specerijenmelange met onder andere kardemom, venkel, steranijs, kurkuma, cayennepeper en limoenblad met een klein beetje himalayazout en rietsuiker. Om het smaakeffect te versterken ga je de kip eerst pekelen. Ook daarvoor ontwikkelde Michèl een uitgekiende mix die je aanvult met een beetje Firestarter bier.
Nieuwsgierig geworden? Het pakket met handige roaster, pekelmix, rub en 5 blikjes Firestarter bestel je online voor € 39,75.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Recept Firestarter Beer Can Chicken
Voor een complete maaltijd kun je tijdens het maken van de kip ook direct wat groenten in de Big Green Egg bereiden. Leg bijvoorbeeld wat gehalveerde krieltjes (voorgekookt), groene asperges, partjes ui, in stukken gesneden courgette en puntpaprika in de skillet rondom de kip. Zet ook de extra blikjes Firestarter op tijd koud. De Beer Can Chicken en het Firestarter bier zijn mooi met elkaar in balans en vormen een geweldige food pairing, een totaalbeleving qua smaak.
> naar het recept: Firestarter Beer Can Chicken
Serveren met de perfecte saus
Heb je ook zo’n trek gekregen en wil je bij deze Beer Can Chicken ter aanvulling de perfecte saus serveren? Daarvoor gingen Foodieskok Willem en Michèl samen aan de slag. Het resultaat? Deze romige smokey bearnaise.
De bearnaise kun je het beste direct opeten, omdat het opwarmen vrij lastig is (de saus kan te dun worden of schiften). Ben je met minder eters, dan kun je de hoeveelheid ingrediënten eventueel halveren.
> naar het recept: smokey bearnaise
Onze tips
Italiaanse hapjes: 15x op de borrelplank
Kerstmenu van Jamie Oliver
Foodies hulplijn: stel jouw kerstdiner vragen via WhatsApp
Kerst met Jamie Oliver: 7x recepten
Van cake tot taart: zoete recepten van Jamie Oliver
Kerstmenu: inspiratie en ideeën voor een heerlijk kerstdiner
Slanke hoofdgerechten onder 500 kcal
Briljante kerstbrunch: 5x recepten
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.