Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Borrelen met Grana Padano: shortbread crackers

Borrelen met Grana Padano

In samenwerking met Grana Padano
Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Als we ergens goed in zijn in Nederland is het wel borrelen. Wat dacht je van de klassieke vrijmibo, de borrelplank op zaterdagavond of een kaasplankje om het weekend mee af te sluiten op zondag? Wij maakten vier heerlijke shortbreadcrackers met Grana Padano voor op de borrelplank!

Borrelen met Grana Padano

Misschien denk je bij een borrelplank meteen aan bitterballen, plakjes worst en olijven. Niets mis mee natuurlijk, maar wij maken graag dé ultieme borrelplank. Borrelhapjes die onweerstaanbaar lekker zijn en tegelijkertijd net even iets anders zijn dan wat je gewend bent. Met die insteek doken we de keuken in met Grana Padano. Onze chef Willem hoefde niet lang na te denken en maakte shortbreadcrackers. In vier variaties, dus voor ieder wat wils. Dat is pas borrelen met Grana Padano!

Borrelen met Grana Padano

Kaaskoekjes

Shortbreadcrackers zijn eigenlijk een soort kaaskoekjes. Hele lekkere kaaskoekjes wel te verstaan. Knapperig en boordevol smaak. Daarnaast kun je er alle kanten mee op, je maakt ze zo spannend als je zelf maar wilt. Je eet ze zo uit het vuistje, of dipt ze bijvoorbeeld in wat hummus of aioli. Vul de borrelplank op met wat druiven, komkommer en noten. We gaan borrelen met Grana Padano, dus vergeet niet een aantal blokjes van deze romige en smaakvolle kaas op de plank te leggen. Als je er zo aan denkt loopt het water je toch in de mond?

Vier variaties

We vertelden je hierboven al dat je alle kanten op kunt met de shortbreadcrackers. Om je op weg te helpen maakten we vier verschillende varianten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kaaskoekje met sesamzaad, Italiaanse kruiden, olijven of zongedroogde tomaat? Stuk voor stuk combinaties die het borrelen met Grana Padano extra lekker maken. Daarnaast heb je maar 40 minuten nodig om ze te maken én de oven doet het meeste werk. Onze tip: maak ze alle vier, zo is er genoeg te kiezen op de borrelplank!

Borrelen met Grana Padano: het recept

Willem maakte deze vier heerlijke kaaskoekjes en vulde direct de borrelplank ermee. Needless to say, dat was smullen! Duik de keuken in, maak alle vier de variaties en kies je favoriet. Oh ja, en vergeet de borrel zelf natuurlijk niet. Wat dacht je van een goede Italiaanse wijn erbij? Proost!

Borrelen met Grana Padano: shortbread crackers

> naar het recept voor Grana Padano-shortbreadcrackers in vier variaties

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!