
Je kunt er niet meer omheen: de keuken van Korea is enorm populair en dat snappen wij volledig. De rijke smaken en vele krachtige kruiden zorgen ervoor dat elk gerecht weer een feestje is. Bijvoorbeeld bij de populaire bulgogi. Wij geven je tips hoe je deze maakt en delen de lekkerste recepten met je.
Lees verder na de advertentie
Bulgogi
Voor wie nog niet bekend is met de Koreaanse keuken: bulgogi is een populair gerecht dat letterlijk “vuurvlees” betekent. De naam verwijst naar de traditionele bereidingswijze op een grill of open vuur, waarbij het vlees wordt geschroeid. Het originele recept is met rundvlees, vaak entrecote of rib-eye, dat in dunne plakjes wordt gesneden en gemarineerd. Je kunt het vlees naar smaak grillen: rare, medium of doorbakken.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Dak bulgogi
Naast de klassieke variant bestaat er ook nog de dak bulgogi. Deze is gemaakt van kip, vaak gemarineerd in een pittige marinade. De bereidingswijze is vergelijkbaar, al moet de kip uiteraard volledig gaar zijn. Beide varianten worden vaak geserveerd met slabladeren, rijst en kimchi.
Bulgogi recepten
We snappen dat je nu enthousiast bent om het Koreaanse gerecht zelf te maken. Daarom delen wij hieronder deze heerlijke bulgogi recepten, zodat je hier lekker mee aan de slag kunt gaan.

Bulgogi
“Hoe hip de Koreaanse keuken tegenwoordig ook mag zijn, ik weet er beschamend weinig van. En met mij veel anderen”, zo viel auteur Sang-Ah Yoo op. Met haar moeder maakte ze daarom De bijbel van de Koreaanse keuken, zodat iedereen kan ontdekken hoe oprecht, gezond en bovenal lekker het eten uit dit Aziatische land is. Probeer dit heerlijke recept uit haar boek.

Dak bulgogi (pittige kip van de grill)
Maak deze heerlijke pittige kip van de grill en ontdek de rijke smaken van de Koreaanse keuken. Je zult versteld staan van hoe lekker dit kan zijn.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Bulgogi sandwich
Wist je dat je er ook heerlijke sandwiches mee kunt maken? Probeer deze recepten eens.

Bulgogi cheese steak sandwich
Deze combi van Philly cheese steak en bulgogi, Koreaans gemarineerd rundvlees, noemen ze in Amerika ook wel een koagie.

Bulgogi grilled cheese sandwich
Nick Toet: “De shortcut van dit gerecht zit ‘m in het brood. Je kunt namelijk ook gewoon casinobrood uit de supermarkt gebruiken. Heb je nog wel wat kookzin- en energie over? Dan is het maken van je eigen brood wel de moeite waard.”
Onze tips

Koreaans koken: 9x recepten met kimchi

Lekker bezig: Oh Na Mi maakt kimchi saus

Meer dan kimchi: 12x Koreaanse gerechten

Zelf maken: de perfecte kimchi

Zonnige smaken: Mexicaans eten voor elke dag

Makkelijke maaltijdsalades: 15x de lekkerste recepten

Zo kun je zelf het perfecte naan brood maken

11x verkoelende zomerse drankjes
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.