Heerlijk zuur, kruidig en bomvol umami – kimchi is de trots van de Koreaanse keuken en wint ook in Europa steeds meer aan populariteit. Dat is niet zo gek, want dit pittige tafelzuur is niet alleen heerlijk als bijgerecht maar ook hartstikke gezond. Traditioneel maak je de smaakbom van kool, maar eigenlijk kun je hier bijna iedere groente voor gebruiken. Door de fermentatie ontstaat de kenmerkende, complexe smaak. De groenten worden hierdoor lekker friszuur en een beetje scherp. Wil je graag zelf kimchi maken? Lees snel verder!

Zo maak je kimchi

Wij vertellen je hoe je de lekkerste Koreaanse kimchi zelf maakt. Want dat is echt een aanrader! Als je ‘m zelf maakt, kun je zelf bepalen hoe pittig hij wordt en van dichtbij ervaren hoe zijn smaak zich met de tijd steeds verder ontwikkelt en complexer wordt. De vissaus geeft een extra umamiboost, maar voor een vegan variant kun je hem vervangen door sojasaus. Volg de stappen van het recept et voilà, je hebt je eigen smaakbom! Met dit recept maak je ca. 1 kilo kimchi.

zelf kimchi maken

> naar het basisrecept voor kimchi

Recepten

Wil je variëren met het basisrecept? Wij hebben drie gruwelijk lekkere recepten met de Koreaanse smaakbom op een rijtje gezet.

Benieuwd naar meer kooktips en recepten met kimchi? Meld je aan voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Kimchisoep

Een verwarmend kommetje geluk, dat is deze soep. Gebruik de kimchi als smaakmaker en je gaat gegarandeerd genieten.

Kimchisoep

Kimchi-noedels met sesam-spiegelei

Spice je noedels met het Koreaanse tafelzuur. Dit gerecht staat binnen 20 minuten op tafel, maar zit boordevol heerlijke smaken.

kimchi noodles

Angry Asian Man tosti

Dit recept van Dorothy Porker moet je echt eens proberen: “Kaas en de klassieke Koreaanse smaakmakers gochujang en kimchi zijn echt een match made in heaven. Dus toen ik dit recept voor een Koreaanse cheese melt van ‘Angry Asian Man’ zag was ik meteen verkocht. Helaas gebruikt het oorspronkelijke recept een kant-en-klare Koreaans-Amerikaanse saus die hier niet te krijgen is, dus heb ik wat moeten improviseren.”

Angry Asian Man tosti nomnomnom