Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
wat is kimchi

Zelf maken: de perfecte kimchi

Advertentie

Deze Koreaanse gefermenteerde groenten zijn helemaal hot. Ben je toe aan een leuk project? Steek je handen uit de mouwen en maak je eigen voorraad van deze spicy vitaminebom.

Zo maak je kimchi

Heerlijk zuur, kruidig en bomvol umami – kimchi is de trots van de Koreaanse keuken en wint ook in Europa steeds meer aan populariteit. Dat is niet zo gek, want dit pittige tafelzuur is niet alleen heerlijk als bijgerecht maar ook hartstikke gezond. Traditioneel maak je de smaakbom van kool, maar eigenlijk kun je hier bijna iedere groente voor gebruiken. Door de fermentatie ontstaat de kenmerkende, complexe smaak. De groenten worden hierdoor lekker friszuur en een beetje scherp. Wil je graag zelf kimchi maken? Lees snel verder!

Benieuwd naar meer kooktips en recepten met kimchi? Meld je aan voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Kimchi maken

Wij vertellen je hoe je de lekkerste Koreaanse kimchi zelf maakt. Want dat is echt een aanrader! Als je ‘m zelf maakt, kun je zelf bepalen hoe pittig hij wordt en van dichtbij ervaren hoe zijn smaak zich met de tijd steeds verder ontwikkelt en complexer wordt. De vissaus geeft een extra umamiboost, maar voor een vegan variant kun je hem vervangen door sojasaus. Volg de stappen van het recept et voilà, je hebt je eigen smaakbom! Met dit recept maak je circa 1 kilo.

> naar het basisrecept voor kimchi

zelf kimchi maken

Recepten

Wil je variëren met het basisrecept? Wij hebben drie gruwelijk lekkere recepten met de Koreaanse smaakbom op een rijtje gezet.

Kimchisoep

Een verwarmend kommetje geluk, dat is deze soep. Gebruik de pittige kool als smaakmaker en je gaat gegarandeerd genieten.

> naar het recept: kimchisoep

Kimchisoep

Kimchi-noedels met sesam-spiegelei

Spice je noedels met het Koreaanse tafelzuur. Dit gerecht staat binnen 20 minuten op tafel, maar zit boordevol heerlijke smaken.

> naar het recept: kimchi-noedels met sesam-spiegelei

kimchi noodles

Angry Asian Man tosti

Dit recept van Dorothy Porker moet je echt eens proberen, ze vertelt er zelf over: “Kaas en de klassieke Koreaanse smaakmakers gochujang en kimchi zijn echt een match made in heaven. Dus toen ik dit recept voor een Koreaanse cheese melt van ‘Angry Asian Man’ zag was ik meteen verkocht. Helaas gebruikt het oorspronkelijke recept een kant-en-klare Koreaans-Amerikaanse saus die hier niet te krijgen is, dus heb ik wat moeten improviseren.”

> naar het recept: Angry Asian Man tosti

Angry Asian Man tosti nomnomnom

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!