
Geslaagd? Vier het met bubbels en taart. Toch een herkansing? Dan verdien je júist een stukje troostgebak. Want hoe de vlag er ook bij hangt, dit gebak met champagne kan altijd!
Lees verder na de advertentie
Als er één drankje voor een feestelijk gevoel zorgt dan is het champagne wel. De eindexamenuitslag is dan ook het perfecte excuus om een fles open te trekken. Maar wist je dat champagne heus niet alleen geschikt is om in je glas te gieten? Je kan er ook heel goed mee bakken. Dat bewijzen de onderstaande recepten wel…
Geen zorgen, voor de zoete recepten heb je maar een klein bodempje nodig. Zo houd je de rest van de fles over om mee te proosten.
Gebak met champagne
Dit feestelijke gebak met champagne is perfect voor elke examenuitslag:

Champagnetaart
Met champagne maak je een heerlijke botercrème. Deze taart kan je daardoor omhullen met een laagje luxe. Dit maakt deze champagnetaart een echt pronkstuk waar je indruk mee kan maken. Wil je deze jaarwisseling het wauw-effect creëren? Ga dan deze taart bakken met champagne!
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50

Champagnesoezen
De trots van elke patissier, een formidabele soes. Met wat oefening maak je deze Franse kunstwerkjes zelf. Onze chef Willem geeft je tips & tricks hoe je zelf de beste soezen maakt. Magnifiek! Voor een extra feestelijk effect vul je de soezen met een vulling van champagne en witte chocolade. Een gouden combinatie…

Champagnetulband
Laura: “Er is bij mij meer champagne in baksels verdwenen dan dat ik het uit glazen heb gedronken, volgens mij. Ik ben dól op gebak met champagnesmaak. Deze tulband was een groot succes en is schoon opgegaan.”
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Onze tips

Do or don’t: mag ik champagne met ijs drinken?

Geslaagd? Serveer deze hapjes voor een onvergetelijk examenfeest

3x hapjes bij champagne

Wat is het verschil tussen champagne, cava en prosecco?

Dit zijn de lekkerste gerechten met kip

Slaap je slecht van de hitte? Dit moet je vanavond eten (of juist niet)

Zomerse stoofpot: 7x verrassende recepten

Zomerse taarten: 5x lekkere recepten
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.