Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
cake op schaal serveren

Of je nu slaagt of zakt: dit gebak met champagne is er voor élke uitslag

Geslaagd? Vier het met bubbels en taart. Toch een herkansing? Dan verdien je júist een stukje troostgebak. Want hoe de vlag er ook bij hangt, dit gebak met champagne kan altijd!

Lees verder na de advertentie

Als er één drankje voor een feestelijk gevoel zorgt dan is het champagne wel. De eindexamenuitslag is dan ook het perfecte excuus om een fles open te trekken. Maar wist je dat champagne heus niet alleen geschikt is om in je glas te gieten? Je kan er ook heel goed mee bakken. Dat bewijzen de onderstaande recepten wel…

Geen zorgen, voor de zoete recepten heb je maar een klein bodempje nodig. Zo houd je de rest van de fles over om mee te proosten.

Gebak met champagne

Dit feestelijke gebak met champagne is perfect voor elke examenuitslag:

champagnetaart

Champagnetaart

Met champagne maak je een heerlijke botercrème. Deze taart kan je daardoor omhullen met een laagje luxe. Dit maakt deze champagnetaart een echt pronkstuk waar je indruk mee kan maken. Wil je deze jaarwisseling het wauw-effect creëren? Ga dan deze taart bakken met champagne!

Naar het recept

Tip!

champagne soezen

Champagnesoezen

De trots van elke patissier, een formidabele soes. Met wat oefening maak je deze Franse kunstwerkjes zelf. Onze chef Willem geeft je tips & tricks hoe je zelf de beste soezen maakt. Magnifiek! Voor een extra feestelijk effect vul je de soezen met een vulling van champagne en witte chocolade. Een gouden combinatie…

Naar het recept
Champagnetulband

Champagnetulband

Laura: “Er is bij mij meer champagne in baksels verdwenen dan dat ik het uit glazen heb gedronken, volgens mij. Ik ben dól op gebak met champagnesmaak. Deze tulband was een groot succes en is schoon opgegaan.”

Naar het recept

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!