
Vakantie-napret bestaat voor ons uit mooie vakantieherinneringen ophalen, maar ook genieten van Nederlands eten dat je in het buitenland hebt gemist. Dit zijn de gerechten waar wij na wekenlang van huis naar verlangen. Van oer-Hollandse pindakaas tot pasta en zeevruchten uit de Noordzee.
Lees verder na de advertentie
Sanne’s favoriet: brownies met pindakaasfudge
“Ik vraag me af waarom ik er niet veel eerder op gekomen ben: zelf pindakaas maken. Het enige wat je nodig hebt is geduld en een keukenmachine. Pak een hoeveelheid ongezouten pinda’s en maal ze fijn. Eventueel een klein beetje olie erbij en klaar. Lekker op een snee witbrood of in een van onze pindakaasrecepten zoals brownies met pindakaasfudge bijvoorbeeld.”
“Vroeger met vriendinnetjes had ik zelfs een heuse pindakaas-rap.”
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Emil’s favoriet: Pasta met ansjovis en zwarte olijven
“Van de pasta’s in dit nummer was ik geĆÆntrigeerd door de pasta met olijven, ui, ansjovis en tijm. Ik denk vooral omdat het me zoet leek, dan heb je mij sowieso. En ja, hij is erg zoet, maar juist door de tijm heeft deze pasta iets verrassends extra’s. Probeer zelf maar!”
“Deze pasta met ansjovis leek mij zoet, dan heb je mij sowieso.”
Yvonne’s favoriet: Mosselen met weizenbier en bacon
“Tijdens mijn wandelvakantie in Ierland kwam ik langs een mosselfarm. Meterslange netten hingen in het water om de mosselen te vangen. ’s Avonds in de pub kon ik niet anders dan zo’n pan verse mosselen bestellen. Met een Guinnesbiertje on the side natuurlijk. Deze mosselen met weizenbier en knapperige bacon doen me terug denken aan mijn vakantie.”
“Mosselen met bacon is een gouden combinatie als je het mij vraagt.”
Het foodies septembernummer met daarin het lekkerste uit de lage landen ligt nu in de winkel. Heb jij nog geen exemplaar? Bestel foodies via onze webshop!
Onze tips

La dolce vita: 5x klassieke Italiaanse desserts

Minestronesoep: 7x de lekkerste recepten

Recepten van Ottolenghi: 7x onze favorieten

Valentijnsdag redden? Haal deze valentijnsproducten uit de supermarkt

Smaken van de liefde: maak indruk met dit valentijnsmenu

Vegetarische recepten met peulvruchten: 13x lekkere ideeƫn

Vegan ontbijt: 7x de lekkerste recepten

13x recepten met eieren: van omelet tot quiche
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.