Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Recepten met venkel: venkelsalade met geroosterde appel en Gorgonzola

Grandioos met Gorgonzola

In samenwerking met Gorgonzola AOP

Advertentie

De Italiaanse kaas Gorgonzola ken je vast wel. Voor in de pasta, op de borrelplank of op een toastje. Maar wist je dat je er ook hele lekkere salades mee kan maken? Probeer maar eens dit venkelsalade recept. Zo maak je Gorgonzola grandioos!

Lees hier alles over échte Gorgonzola

Grandioos met Gorgonzola

Spannend om uitgesproken smaken met elkaar te combineren? Zeker niet! Zowel de Italiaanse kaas Gorgonzola als de groente venkel heeft een karakteristieke en uitgesproken smaak. Dit botst niet maar gaat juist heel mooi samen. Grandioos met Gorgonzola is niet voor niets de titel van dit artikel. Probeer het onderstaande recept voor venkelsalade maar eens!

Wel is het verstandig om Gorgonzola Dolce te kiezen voor dit recept. Deze variant van de welbekende kaas is net wat zachter, zoeter en minder pittig dan Gorgonzola Piccante. Mocht je juist smullen van die kenmerkende pittige en pikante smaak dan kun je natuurlijk altijd Gorgonzola Piccante kiezen. Beide varianten zijn verkrijgbaar in de supermarkt. Kun je het toch niet vinden? Breng dan een bezoekje aan de kaasboer, die heeft het zeker!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Venkelsalade met geroosterde appel en Gorgonzola

Als drop een groente was zou het absoluut venkel zijn. Samen met de geroosterde appel en de romige Gorgonzola zet je een grandioze salade op tafel met dit recept. Je hebt maar weinig ingrediënten nodig en bent in een handomdraai klaar. Wel zo lekker op een zomerse dag!

> naar het recept: venkelsalade met geroosterde appel en Gorgonzola

Venkelsalade met geroosterde appel en Gorgonzola

Gorgonzola

Gorgonzola is een blauwschimmelkaas van volle koemelk uit het noorden van Italië. De romige kaas smaakt licht pikant en kruidig dankzij de blauwaders. Deze karakteristieke kaas wordt al eeuwen vervaardigd en heeft een unieke AOP certificatie. Koop je een stuk Gorgonzola? Let dan altijd op het geelrode logo, zo weet je zeker dat je échte Gorgonzola koopt.

gorgonzola grandiooslogo gorgonzola

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!