
Lees hier alles over échte Gorgonzola
Lees verder na de advertentie
Grandioos met Gorgonzola
Spannend om uitgesproken smaken met elkaar te combineren? Zeker niet! Zowel de Italiaanse kaas Gorgonzola als de groente venkel heeft een karakteristieke en uitgesproken smaak. Dit botst niet maar gaat juist heel mooi samen. Grandioos met Gorgonzola is niet voor niets de titel van dit artikel. Probeer het onderstaande recept voor venkelsalade maar eens!
Wel is het verstandig om Gorgonzola Dolce te kiezen voor dit recept. Deze variant van de welbekende kaas is net wat zachter, zoeter en minder pittig dan Gorgonzola Piccante. Mocht je juist smullen van die kenmerkende pittige en pikante smaak dan kun je natuurlijk altijd Gorgonzola Piccante kiezen. Beide varianten zijn verkrijgbaar in de supermarkt. Kun je het toch niet vinden? Breng dan een bezoekje aan de kaasboer, die heeft het zeker!
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Venkelsalade met geroosterde appel en Gorgonzola
Als drop een groente was zou het absoluut venkel zijn. Samen met de geroosterde appel en de romige Gorgonzola zet je een grandioze salade op tafel met dit recept. Je hebt maar weinig ingrediënten nodig en bent in een handomdraai klaar. Wel zo lekker op een zomerse dag!
> naar het recept: venkelsalade met geroosterde appel en Gorgonzola
Gorgonzola
Gorgonzola is een blauwschimmelkaas van volle koemelk uit het noorden van Italië. De romige kaas smaakt licht pikant en kruidig dankzij de blauwaders. Deze karakteristieke kaas wordt al eeuwen vervaardigd en heeft een unieke AOP certificatie. Koop je een stuk Gorgonzola? Let dan altijd op het geelrode logo, zo weet je zeker dat je échte Gorgonzola koopt.
Lees ook:
Net even anders: 10x verrassende pastasalades recepten
Wat is Gorgonzola en wat kun je ermee?
Deze producten wil je op vakantie meenemen uit de Italiaanse supermarkt
Onze tips

Iedereen vraagt om het recept: deze verjaardagshapjes zijn altijd een succes

Wat eet je bij kaasfondue? Dit zijn de lekkerste tips

Annes Toetjeshoek

Foodies’ aardappelarchief: recepten van dé chef die alles weet van aardappels

Deze courgette recepten wil je deze zomer proberen!

5 courgettesoep recepten + toppings waar je mee uitpakt

Lunchtijd! Zo kun je zelf quesadilla’s maken

Spiesjes van de BBQ: vlees, vis en vega
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.