Lees hier alles over échte Gorgonzola

Grandioos met Gorgonzola

Spannend om uitgesproken smaken met elkaar te combineren? Zeker niet! Zowel de Italiaanse kaas Gorgonzola als de groente venkel heeft een karakteristieke en uitgesproken smaak. Dit botst niet maar gaat juist heel mooi samen. Grandioos met Gorgonzola is niet voor niets de titel van dit artikel. Probeer het onderstaande recept voor venkelsalade maar eens!

Wel is het verstandig om Gorgonzola Dolce te kiezen voor dit recept. Deze variant van de welbekende kaas is net wat zachter, zoeter en minder pittig dan Gorgonzola Piccante. Mocht je juist smullen van die kenmerkende pittige en pikante smaak dan kun je natuurlijk altijd Gorgonzola Piccante kiezen. Beide varianten zijn verkrijgbaar in de supermarkt. Kun je het toch niet vinden? Breng dan een bezoekje aan de kaasboer, die heeft het zeker!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Venkelsalade met geroosterde appel en Gorgonzola

Als drop een groente was zou het absoluut venkel zijn. Samen met de geroosterde appel en de romige Gorgonzola zet je een grandioze salade op tafel met dit recept. Je hebt maar weinig ingrediënten nodig en bent in een handomdraai klaar. Wel zo lekker op een zomerse dag!

> naar het recept: venkelsalade met geroosterde appel en Gorgonzola

Venkelsalade met geroosterde appel en Gorgonzola

Gorgonzola

Gorgonzola is een blauwschimmelkaas van volle koemelk uit het noorden van Italië. De romige kaas smaakt licht pikant en kruidig dankzij de blauwaders. Deze karakteristieke kaas wordt al eeuwen vervaardigd en heeft een unieke AOP certificatie. Koop je een stuk Gorgonzola? Let dan altijd op het geelrode logo, zo weet je zeker dat je échte Gorgonzola koopt.

gorgonzola grandiooslogo gorgonzola

Lees ook: