Advertentie
Groen grillen
Niet alleen buiten is de temperatuur afgelopen maand flink gestegen, ook in de EGG wordt het warm. Er zijn eindeloze kookmogelijkheden én temperaturen mogelijk voor de bereiding van smaakvolle gerechten gerechten van de Big Green Egg. Onderstaande heerlijke recepten bekennen niet alleen kleur met de kamado die voor het recept wordt gebruikt, maar laten ook zien dat een barbecue niet hoeft te draaien om grote stukken vlees. Ook met groenten, vis en eieren maak je ware smaaksensaties van de grill. Dat bewijzen deze smakvolle recepten wel!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Gegrilde makreel met citroen-dille-olie, pijnboompitten en rozijnen
Met dit recept ervaar je de verse smaken van de vis, de citroen-dille-olie en de knapperige pijnboompitten, terwijl de rozijnen een zoete verrassing toevoegen. Proef de voordelen van groen grillen en zet dit heerlijke gerecht op tafel.
> naar het recept: gegrilde makreel met citroen-dille-olie, pijnboompitten en rozijnen
Smokey oeufs en cocotte met gegrilde groene asperges en croutons
Bij groen grillen hoef je heus niet gelijk aan vleesvervangers als tofu of tempeh te denken. Je verwacht het misschien niet, maar ook eieren kun je heel goed op de Big Green Egg bereiden. De klassieke oeufs en cocotte gaar je namelijk in ramekins die je eenvoudig op het rooster plaatst. Door ze te garen op de grill, krijgen ze een unieke smaak.
> naar het recept: smokey oeufs en cocotte met gegrilde groene asperges en croutons
De Big Green Egg-App
Meer inspiratie of how-to’s? Volg Foodies-chef Willem van Santen en bekijk zijn recepten in de unieke Big Green Egg app. Bekijk ook de creaties van andere buitenkook-liefhebbers en blijf elkaar inspireren en motiveren om het beste uit jouw Big Green Egg te halen!
Lees ook:
Dit zijn de lekkerste recepten van de Big Green Egg
Master je Big Green Egg met de unieke app
Het BBQ-seizoen is begonnen: lees hier alle tips & tricks
Onze tips
3-gangendiner voor thuis: inspiratie en recepten
Taco, tortilla, tostada, burrito en meer: wat is het verschil?
Dit zijn dé gerechten voor een Amerikaanse Thanksgiving
Dit is waarom je vroeg moet beginnen met het bakken van je Christmas cake
Kerstdesserts: de lekkerste nagerechten voor de feestdagen
Hoofdgerecht kerst: van vlees tot vis en vegetarisch
Kerstmenu: 11x inspiratie en ideeën voor een heerlijk kerstdiner
Kerstontbijt: heerlijke recepten voor een feestelijk start
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.