Groen grillen

Niet alleen buiten is de temperatuur afgelopen maand flink gestegen, ook in de EGG wordt het warm. Er zijn eindeloze kookmogelijkheden én temperaturen mogelijk voor de bereiding van smaakvolle gerechten gerechten van de Big Green Egg. Onderstaande heerlijke recepten bekennen niet alleen kleur met de kamado die voor het recept wordt gebruikt, maar laten ook zien dat een barbecue niet hoeft te draaien om grote stukken vlees. Ook met groenten, vis en eieren maak je ware smaaksensaties van de grill. Dat bewijzen deze smakvolle recepten wel!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Gegrilde makreel met citroen-dille-olie, pijnboompitten en rozijnen

Met dit recept ervaar je de verse smaken van de vis, de citroen-dille-olie en de knapperige pijnboompitten, terwijl de rozijnen een zoete verrassing toevoegen. Proef de voordelen van groen grillen en zet dit heerlijke gerecht op tafel.

> naar het recept: gegrilde makreel met citroen-dille-olie, pijnboompitten en rozijnen

Gegrilde makreel met citroen-dille-olie, pijnboompitten en rozijnen

Smokey oeufs en cocotte met gegrilde groene asperges en croutons

Bij groen grillen hoef je heus niet gelijk aan vleesvervangers als tofu of tempeh te denken. Je verwacht het misschien niet, maar ook eieren kun je heel goed op de Big Green Egg bereiden. De klassieke oeufs en cocotte gaar je namelijk in ramekins die je eenvoudig op het rooster plaatst. Door ze te garen op de grill, krijgen ze een unieke smaak.

> naar het recept: smokey oeufs en cocotte met gegrilde groene asperges en croutons

groen grillen big green egg

De Big Green Egg-App

Meer inspiratie of how-to’s? Volg Foodies-chef Willem van Santen en bekijk zijn recepten in de unieke Big Green Egg app. Bekijk ook de creaties van andere buitenkook-liefhebbers en blijf elkaar inspireren en motiveren om het beste uit jouw Big Green Egg te halen!

App van Big Green Egg

Lees ook: