
Op de laatste dag van oktober is het Halloween; de griezeligste dag van het jaar. En met deze recepten ook meteen de lekkerste dag van het jaar! Deze Halloween traktaties zijn allemaal kids-proof, dus ga lekker samen aan de slag in de keuken!
Lees verder na de advertentie
Halloween traktaties voor kinderen
Maak samen met je kinderen de leukste en griezeligste Halloween traktaties. Super leuk om uit te delen of lekker zelf op te eten. Daarnaast is het een hele leuke activiteit om samen met de kleine boefjes thuis te doen. Ze zijn er lekker zoet mee en het is een en al plezier in de keuken! Op zoek naar een grotere uitdaging? Bekijk dan ook eens onze Halloween taarten of ga met de kids een eigen Halloween pompoen maken!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Halloween traktaties maken
Ter inspiratie delen wij onze favoriete Halloween traktaties voor kinderen, maar we zijn er zeker van dat jij net zo zult smullen van deze spookachtige snacks!

Skeletkoekjes
Deze skeletkoekjes zijn perfect om uit te delen als kinderen aan de deur komen trick-or-treaten, maar je mag ze natuurlijk ook zelf opeten. Halloween is heus niet alleen voor de kleintjes…

Griezelige fruitschaal
Met Halloween eten we al meer dan genoeg snoep, dus daar kunnen wel wat vitamientjes bij.

Halloweendonuts
Maak het met Halloween extra griezelig met deze Halloweendonuts – zelfs niet te weerstaan door mensen met spinnenangst!

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

Halloweenpompoentaart
Deze Halloweenpompoentaart is helemaal in thema, dankzij de bijpassende smaak van de pompoen en de spooky touch van de witte chocolade. Griezelen maar!

Halloweenbark
Restjes Halloweensnoep over? Verwerk ze in dit kleurrijke Halloweenbark, zodat je nog even kunt nagriezelen.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Skeletkoekjes
Deze skeletkoekjes zijn perfect om uit te delen met Halloween, of eet ze lekker zelf op!
Ingrediënten
Voor de decoratie
Bereiding
Doe de boter en de suiker in een kom en klop ze met een garde of een handmixer glad en luchtig. Doe de bloem, het cacaopoeder en de kleurstof erbij en klop door elkaar. Zet ca. 30 minuten in de koelkast – hierdoor is het deeg straks makkelijker uit te rollen. Bestuif je werkblad licht met bloem en rol het deeg ca. 1 cm dik uit.
Steek met de uitsteker koekjes uit het deeg en leg ze op 2-3 grote bakplaten. Rol het restdeeg opnieuw uit en steek ook hier poppetjes uit. Leg de bakplaten met de poppetjes ca. 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Bak de koekjes 18-21 minuten, tot ze een beetje hard worden aan de randen. Laat helemaal afkoelen.
Zeef voor de decoratie de poedersuiker boven een kom en schenk er beetje bij beetje 1-1½ el water bij terwijl je constant roert, tot je een dik glazuur hebt. Doe het glazuur in een spuitzak, knip er een klein hoekje af en spuit botjes en schedeltjes op de koekjes. Laat hard worden. In een luchtdichte trommel blijven de koekjes tot een week goed.
© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Jane Dunn Foto’s: Myles New Foodstyling: Katie Marshall Styling: Jenny Iggleden
Onze tips

Kerst met kinderen: dit zijn de leukste bakrecepten

13x griezelige recepten voor Halloween

Zelf stoofperen maken: ouderwets lekker recept

Gourmettips voor een gezellige avond

Wat eet je bij kaasfondue? Dit zijn de lekkerste dips

Zó bak je de brownie van je dromen

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven

Lotus van Overveldt
Eindredacteur
Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.



