Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
vegetarische borrelplank vega bitterbal

5x vegetarische borrelhapjes die altijd in de smaak vallen

Profielfoto van
YvonneYvonne Doorten

Borreltijd bij Foodies! Met deze verrukkelijke vegetarische hapjes maak jij het feest compleet. Kies degene uit die jij het lekkerst vindt of vul een hele plank met zo veel gerechten als je op kunt. Drankje erbij, vrienden erbij en de borrel is compleet.

Lees verder na de advertentie

Vegetarische hapjes

Bij Foodies houden we van borrelen. Wie niet? We maken samen de lekkerste borrelplanken en snacken er op los. Natuurlijk nemen we je graag mee, samen borrelen is veel gezelliger! Zo verzamelden we bijvoorbeeld de vijf lekkerste vegetarische hapjes voor je. Wil je eens iets anders dan de klassieke bitterbal? Lees snel verder voor de meest verrassende borrel hapjes en duik de keuken in!

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
vegetarische borrelplank vega bitterbal

Vegetarische borrelplank met vega bitterballen

Mag het een beetje meer zijn? Ga dan voor deze vegetarische borrelplank, met die oh zo lekkere bitterballen en crostini’s. Wij zijn er helemaal klaar voor. Laat borreltijd maar beginnen!

Naar het recept
gefrituurde aubergine

Gefrituurde aubergine met tijm-honingvinaigrette

Bereid je aubergine eens anders dan anders door hem te frituren. Daardoor krijgt deze groente net een andere smaak en consistentie. Tijdens het eten van dit smaakvolle vegetarische hapje proef je van de nazomer. Bekijk snel welke vegetarische hapjes we nog meer voor je klaar hebben gezet, het is bovendien borreltijd!

Naar het recept
gerechten uit blik of pot

Filohapjes met kikkererwten en mangochutney

Kikkererwten saai? Absoluut niet. Dit gelaagde lekkers vul je bijvoorbeeld met groenten en maak je af met een lepeltje mangochutney. Heerlijk voor op de borrelplank, dit is niet voor niets één van onze favoriete vegetarische borrelhapjes!

Naar het recept
Zoete aardappelfriet

Zoete-aardappelfriet uit de oven (met halloumi en munt)

Verslavend lekker, al zeggen we het zelf. Eigenlijk behoeft dit heerlijke vegetarische hapje geen uitleg. Want zodra jij jouw tanden in het eerste frietje hebt gezet, volgt er nog een. En nog een, en nog een…

Naar het recept
vega snacks uienpakora

Uienpakora met koriander-komkommerraita en limoen

Tegen krokante uienpakora zegt niemand nee. Zeker niet als je hem kunt dippen in de bijpassende koriander-komkommerraita. Oké, misschien is dit dan wel één van onze favoriete vegetarische hapjes.

Naar het recept
kaas-knoflookbrood

Kaas-knoflookbrood met sriracha

Knoflook? Check. Kaas? Check? Spicy topping? Check. Dit heerlijke hapje mag zeker niet ontbreken tijdens je vegetarische borrel. Tip: maak genoeg, want deze snack gaat hard!

Naar het recept

Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?

Ontvang tijdelijk tot 48% korting op een Foodies abonnement

vegetarische borrelplank vega bitterbal

Vegetarische borrelplank met vega bitterballen

Het weekend op een goeie manier inluiden? Dat moet wel lukken met dit heerlijke vegetarische borrelplankrecept!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

Voor de bitterballen (12 stuks)
1 verpakking Kwekkeboom Oven & Airfryer VEGA Bitterbal
12 zuurdesemtoastjes
6 el mayonaise
1 tl fijn geraspte mierikswortel (uit een potje)
1 doosje tuinkers
Voor de crostini’s (8 stuks)
1 meergranen baguette
250 g ricotta
1 el honing
8 trosjes rode druiven
zwarte peper
walnootolie (of olijfolie)

Bereiding

  1. Bak voor de bitterbalhapjes met mierikswortelmayonaise de bitterballen 12 minuten op 220 graden in de oven of bak ze 8 minuten in de Airfryer op 200 graden.

  2. Meng de mayonaise met de mierikswortel en verdeel dit mengsel over de toastjes. Leg op elk toastje wat tuinkers en leg de VEGA bitterballen hier bovenop.

  3. Verwarm voor de crostini’s met opgeklopt ricotta en gegrilde druiven de oven voor op 200 graden.

  4. Snijd de baquette in plakken en bestrijk deze met de olie. Leg de plakken brood op een bakplaat en bak ze 8 minuten.

  5. Verwarm ondertussen een grillpan. Bestrijk de trosjes druiven met wat olie. Leg, wanneer de pan goed heet is, de trosjes druiven in de grillpan en gril ze kort tot ze wat verkleuren.

  6. Klop ondertussen de ricotta met een mixer of garde luchtig en romig. Roer de honing erdoorheen. Verdeel de ricotta over de stokbroodjes. Leg op elk broodje een trosje druiven en breng het geheel op smaak met versgemalen zwarte peper.

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!