Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
kaiserschmarnn

Het ultieme recept voor kaiserschmarrn

Advertentie

Denk je aan wintersport, dan denk je aan kaiserschmarrn. Deze luchtige fluffy Oostenrijkse pannenkoekjes zijn de perfecte beloning na elke skitrip. Maar wist jij dat je ze thuis minstens net zo lekker kunt maken? Wij delen het ultieme recept voor kaiserschmarrn!

Wat is kaiserschmarrn?

Kaiserschmarrn is dé ultieme traktatie na een dag wintersport. De zoete, luchtige pannenkoek wordt vooral in Oostenrijk en Beieren veel geserveerd. Maar pas op: noem kaiserschmarrn geen pannenkoeken waar een Oostenrijker bij is. Er zijn namelijk wel degelijk verschillen tussen de twee.

Zo is Kaiserschmarrn gekaramelliseerd en wordt dit in kleine stukjes gesneden. Daarbij wordt het geserveerd met flink veel poedersuiker en wat pruimen- of kersencompôte. En dat is bij pannenkoeken haast nooit het geval. Wil je weten hoe je het zelf kunt maken? Bekijk dan snel het onderstaande kaiserschmarrn recept.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Kaiserschmarrn maken

De zoete traktatie laat het hart van menig wintersporter sneller kloppen. Maar waarom wachten totdat je van de piste af komt? Je kunt deze bekende Oostenrijkse lekkernij ook heel goed thuis maken.

Wij delen hét perfecte recept om zelf kaiserschmarrn te maken. En bij wie kunnen wij nu beter de kunsten afkijken dan bij een Oostenrijkse chef? Wij vroegen Antonia Kögl naar haar ultieme recept voor kaiserschmarrn, afkomstig uit haar kookboek ‘Recepten uit Wenen‘.

Recepten uit Wenen

€ 21,99
Recepten uit Wenen

Recept kaiserschmarrn

Om thuis de lekkerste kaiserschmarrn te maken, volg je simpelweg de stappen van het onderstaande recept. De truc voor dé perfecte Oostenrijkse traktatie zit ‘m in het stijfkloppen van de eiwitten. Dit zorgt voor de bekende luchtige structuur die dit gerecht onderscheidt van Hollandse pannenkoeken. Spatel de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door het beslag voordat je gaat bakken.

> naar het recept: kaiserschmarrn

kaiserschmarnn

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!