Lees verder onder de advertentie
Wat is kaiserschmarrn?
Lees verder onder de advertentie
Kaiserschmarrn is dé ultieme traktatie na een dag wintersport. De zoete, luchtige pannenkoek wordt vooral in Oostenrijk en Beieren veel geserveerd. Maar pas op: noem kaiserschmarrn geen pannenkoeken waar een Oostenrijker bij is. Er zijn namelijk wel degelijk verschillen tussen de twee.
Zo is Kaiserschmarrn gekaramelliseerd en wordt dit in kleine stukjes gesneden. Daarbij wordt het geserveerd met flink veel poedersuiker en wat pruimen- of kersencompôte. En dat is bij pannenkoeken haast nooit het geval. Wil je weten hoe je het zelf kunt maken? Bekijk dan snel het onderstaande kaiserschmarrn recept.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Kaiserschmarrn maken
De zoete traktatie laat het hart van menig wintersporter sneller kloppen. Maar waarom wachten totdat je van de piste af komt? Je kunt deze bekende Oostenrijkse lekkernij ook heel goed thuis maken.
Wij delen hét perfecte recept om zelf kaiserschmarrn te maken. En bij wie kunnen wij nu beter de kunsten afkijken dan bij een Oostenrijkse chef? Wij vroegen Antonia Kögl naar haar ultieme recept voor kaiserschmarrn, afkomstig uit haar kookboek ‘Recepten uit Wenen‘.
Recept kaiserschmarrn
Om thuis de lekkerste kaiserschmarrn te maken, volg je simpelweg de stappen van het onderstaande recept. De truc voor dé perfecte Oostenrijkse traktatie zit ‘m in het stijfkloppen van de eiwitten. Dit zorgt voor de bekende luchtige structuur die dit gerecht onderscheidt van Hollandse pannenkoeken. Spatel de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door het beslag voordat je gaat bakken.
> naar het recept: kaiserschmarrn
Lees ook:
Onze tips
It’s a wrap: 15x recepten met wraps
Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis
12x maaltijdsoep recepten die je vanavond nog wilt maken
Van sushi tot saté: dit zijn de lekkerste Aziatische streetfood recepten
Smoothie maken: 7x de lekkerste recepten
12x risotto recepten om van te genieten
Flammkuchen: 7x heerlijke recepten
Wentelteefjes maken: 7x de lekkerste recepten
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.
Lees verder onder de advertentie