Wat is kaiserschmarrn?

Kaiserschmarrn zijn de ultieme traktatie na een dag wintersport. De zoete, luchtige pannenkoek wordt vooral in Oostenrijk en Beieren veel geserveerd. Maar pas op: noem kaiserschmarrn geen pannenkoeken waar een Oostenrijker bij is. Er zijn namelijk wel degelijk verschillen tussen de twee. Kaiserschmarrn zijn namelijk gekaramelliseerd en worden in kleine stukjes gesneden. Daarbij wordt het geserveerd met flink veel poedersuiker en wat pruimen- of kersencompôte. En dat is bij pannenkoeken haast nooit het geval. Wil je weten hoe je zelf kaiserschmarrn kan maken? Bekijk dan snel het onderstaande kaiserschmarrn recept.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Kaiserschmarrn zelf maken

De zoete traktatie laat het hart van menig wintersporter sneller kloppen. Maar waarom wachten totdat je van de piste af komt? Je kan deze bekende Oostenrijkse lekkernij ook heel goed thuis maken. Wij delen het perfecte recept om zelf kaiserschmarrn te maken. En bij wie kunnen wij nu beter de kunsten afkijken dan bij een Oostenrijkse chef? Wij vroegen Antonia Kögl naar haar ultieme recept voor kaiserschmarrn, afkomstig uit haar kookboek ‘Recepten uit Wenen‘.

Recepten uit Wenen

Bestel nu het boek

Recepten uit Wenen
€21,99

Recept kaiserschmarrn

Om thuis de lekkerste kaiserschmarrn te maken, volg je simpelweg de stappen van het onderstaande recept voor kaiserschmarrn. De truc voor dé perfecte Oostenrijkse traktatie zit ‘m in het stijfkloppen van de eiwitten. Dit zorgt voor de bekende luchtige structuur die kaiserschmarrn onderscheidt van Hollandse pannenkoeken. Spatel de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door het beslag voordat je gaat bakken.

> naar het recept: kaiserschmarrn

kaiserschmarnn

Lees ook: