Advertentie
Wat is kaiserschmarrn?
Kaiserschmarrn is dé ultieme traktatie na een dag wintersport. De zoete, luchtige pannenkoek wordt vooral in Oostenrijk en Beieren veel geserveerd. Maar pas op: noem kaiserschmarrn geen pannenkoeken waar een Oostenrijker bij is. Er zijn namelijk wel degelijk verschillen tussen de twee.
Zo is Kaiserschmarrn gekaramelliseerd en wordt dit in kleine stukjes gesneden. Daarbij wordt het geserveerd met flink veel poedersuiker en wat pruimen- of kersencompôte. En dat is bij pannenkoeken haast nooit het geval. Wil je weten hoe je het zelf kunt maken? Bekijk dan snel het onderstaande kaiserschmarrn recept.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Kaiserschmarrn maken
De zoete traktatie laat het hart van menig wintersporter sneller kloppen. Maar waarom wachten totdat je van de piste af komt? Je kunt deze bekende Oostenrijkse lekkernij ook heel goed thuis maken.
Wij delen hét perfecte recept om zelf kaiserschmarrn te maken. En bij wie kunnen wij nu beter de kunsten afkijken dan bij een Oostenrijkse chef? Wij vroegen Antonia Kögl naar haar ultieme recept voor kaiserschmarrn, afkomstig uit haar kookboek ‘Recepten uit Wenen‘.
Recept kaiserschmarrn
Om thuis de lekkerste kaiserschmarrn te maken, volg je simpelweg de stappen van het onderstaande recept. De truc voor dé perfecte Oostenrijkse traktatie zit ‘m in het stijfkloppen van de eiwitten. Dit zorgt voor de bekende luchtige structuur die dit gerecht onderscheidt van Hollandse pannenkoeken. Spatel de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door het beslag voordat je gaat bakken.
> naar het recept: kaiserschmarrn
Lees ook:
9x makkelijke wintergerechten perfect voor het koude weer
Zo kan je het beste rode kool koken en bereiden
Tips voor de perfecte tosti!
Onze tips
Dit zijn de beste recepten met burrata
5x de lekkerste recepten met linzen
Turkse recepten: een enorme smaaksensatie
Makkelijke maaltijdsalades: 15x de lekkerste recepten
7x de lekkerste gevulde paprika recepten
7x de lekkerste recepten met paprika
Vegan favorieten: dessert recepten
Pizzarette recepten: zo maak je zelf mini pizza’s
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.