Advertentie
Sriracha uit Si Racha
Oorspronkelijk komt de chilisaus uit de Thaise stad Si Racha, maar hij werd in de jaren tachtig razend populair in de Verenigde Staten toen de Chinese Vietnamees David Tran er zijn eigen versie van op de markt bracht in een fles met het logo van een haan. Inmiddels vindt de sriracha zijn weg in vele keukens, want of je hem nou over een pizza druppelt of over een wrap, de scherpe en frisse saus haalt van elk gerecht de smaak op. Binnenkort een Aziatische barbecue in de tuin? Een fles zelfgemaakte sriracha mag niet ontbreken.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Recept
Hak 250 g rode rawit pepers (toko) en 4 gepelde teentjes knoflook grof. Meng ze in een glazen pot 1 el zout en 225 ml wittewijnazijn. Sluit de pot af en zet een nacht in de koelkast. Breng het mengsel de volgende dag in een pan aan de kook met 1 el palmsuiker en laat ca. 5 minuten zachtjes koken. Neem van het vuur en pureer het geheel. Wrijf door een fijne zeef en giet de sriracha in een glazen fles of pot. Laat afkoelen en you are ready to go!
Voor de echte hot sauce-liefhebbers onder ons: vul een tube of reispotje voor deze saus on the go!
Recepten met sriracha:
Sesamzalm met srirachasaus
> naar het recept voor sesamzalm met srirachasaus
Kaas-knoflookbrood met sriracha
> naar het recept voor kaas-knoflookbrood met sriracha
Gefrituurde tofu in kokoskorst met srirachaboontjes
> naar het recept voor gefrituurde tofu in kokoskorst met srirachaboontjes
Onze tips
High tea: 9x recepten en alle do’s & don’ts
Tofu marineren: zo maak je tofu écht lekker
Aan de bak: dit zijn verschillende soorten deeg, bakpoeder en gist
Ouderwetse boterkoek bakken: tips en recept
Welke bloem is het meest geschikt om mee te bakken?
Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen
De verschillende soorten peper op een rij
Geheim: dit moet je bij champagne eten!
Handig overzicht: hoeveel gram pasta per persoon?
Bestaat er ook goedkope champagne?
Zelf jus maken: het perfecte recept (met of zonder vlees)
Wat betekent brut en demi-sec bij champagne?
Do or don’t: mag ik champagne met ijs drinken?
Champagne rosé of wit: waar komt die kleur vandaan?
Paaseitjes over? Dit maak je ermee!
Aspergesoep maken: basisrecept, variaties en tips
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.