Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cherry freakshake

Waanzinnig weekendmenu: koken met kinderen

Advertentie

Het is weekend! Tijd om lekker lang in de keuken te staan. Maar wat ga je maken? Of je nu voor jezelf gaat koken of gasten krijgt, met dit weekendmenu maak je gegarandeerd indruk.

Koken met kinderen

Heb je vanmiddag nog geen plannen? Haal je kroost achter de iPad vandaan en neem ze mee de keuken in. Dit is niet alleen heel erg leuk maar ook nog eens hartstikke leerzaam. Weet je niet goed wat je samen kan gaan maken? Geen nood. Wij hebben dit menu zo samengesteld dat je het kan koken met je kinderen. Dus hup handjes uit de mouwen en beginnen maar! Wat denken jullie van een bloemkoolsoep, groentetaartje en over the top freakshake na? Genieten is gegarandeerd!

Iedere week de lekkerste tips & ovengerechten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

Samen soep maken is leuk, lekker en leerzaam! Je kan natuurlijk jullie favoriete soep maken maar wie inspiratie mist, raden wij deze bloemkoolsoep aan. Het is een snelle soep die zo op tafel staat. Boordevol groenten door de bloemkool en prei. De zelfgemaakte croutons smaken er heerlijk bij.

> naar het recept: bloemkool-kaassoep met tijmcroutons

Bloemkool-kaassoep met tijmcroutons

Hoofdgerecht

Koken met kinderen lastig? Nee hoor! Volg gewoon de stappen van dit heerlijke groentegerecht op. Het is eigenlijk gewoon knutselen, maar dan heb je meteen je avondeten na een gezellige middag bakken met kinderen. Win-win! Daarbij krijgen jullie ook gewoon de benodigde vitamines binnen door alle toegevoegde groenten, wel zo fijn.

> naar het recept: groentetaartje

Groentetaartje vegetarisch

Nagerecht

Er is geen kind wat dit machtige drankje kan weerstaan. Hartstikke over the top natuurlijk met twee rietjes, een donut en chocola, maar oh zo lekker. De perfecte afsluiter het diner. Leuk om samen mee te proosten als het koken met kinderen een succes is geweest. De sugarrush die ze van het drankje krijgen, moet je maar voor lief nemen. Ze hebben er hard voor gewerkt 😉

> naar het recept: cherry freakshake

Cherry freakshake koken met kinderen

Lees ook: Dit zijn de leukste kookboeken voor kinderen

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!