Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Loaded fries met pulled oesterzwammen

De lekkerste loaded fries à la Lenna Omrani

Advertentie

Loaded fries om je vingers bij af te likken, daar houden we van! Omdat wij willen dat alle foodies van deze snack kunnen genieten, daagden wij Lenna Omrani uit om het recept haar eigen twist te geven. Zie hier het resultaat!

Als iemand goed weet hoe je plantaardig eten leuk, lekker & makkelijk maakt, dan is het Lenna Omrani wel. Ze is niet meer uit onze Instagram-tijdlijn weg te denken en heeft onlangs haar tweede kookboek ‘Every Day Vegan – Budget Friendly’ uitgebracht. Je begrijpt: ze is de perfecte kandidaat om ons recept voor loaded fries te veganizen. 

Wil je iedere week de beste tips en recepten in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Lenna Omrani

Ken jij Lenna al? Met haar boeken, social mediakanalen en website probeert ze haar kennis en passie te delen om plantaardig eten aantrekkelijk, toegankelijk en leuk te maken voor iedereen. Lenna: “Gezond en vers eten is mij met de paplepel ingegoten. Omdat mijn broertje, zusje en ik allemaal op het hoogste niveau hebben gehockeyd, was gezond eten thuis ontzettend belangrijk. Daarbij is mijn vader Tunesisch en kookt hij altijd met verse kruiden. Pakjes en zakjes kwamen er bij ons thuis niet in. Dat is bij mij nog steeds zo. Een aantal jaar terug merkte ik dat er weinig recepten werden gedeeld waarmee je lekker en toegankelijk plantaardig kan eten. Zo zag ik vooral veel salades met tofu voorbijkomen en daar maak je gewoon niet veel mensen blij mee. Ik ben daarom zelf wat spannendere plantaardige recepten op mijn account gaan delen. In coronatijd is mijn Instagram ontploft en inmiddels heb ik twee kookboeken uitgebracht en komen er zelfs twee nieuwe boeken aan.”

Budget Friendly

Lenna: “Omdat ik vaak de vraag kreeg of plantaardig eten niet hartstikke duur is, deel ik mijn nieuwste kookboek budgetrecepten. Het boek is voor elke dag, iedereen én voor elke portemonnee. Met alle prijsstijgingen is het boek nu actueler dan ooit. Ik wil laten zien dat je echt niet veel geld hoeft kwijt te zijn wanneer je vegan wilt eten. Het is een kwestie van slim inkopen. Koop bijvoorbeeld seizoensproducten, diepvriesproducten, kies wat vaker voor peulvruchten en ga op pad met een plan. Wanneer je een weekplanning maakt, kan je bewust boodschappen doen en gooi je veel minder eten weg. Alle tips lees je in Lenna’s boek:

Every Day Vegan – Budget Friendly

€ 24,99
Lenna Omrani Budget Friendly

Recepten veganizen

Naast lekkere plantaardige recepten maken, kan Lenna ook recepten veganizen als de beste. Lenna: “Wanneer ik een vegan versie van een recept ga maken, probeer ik in onderdelen te denken. Welk producten zijn plantaardig en welke niet? Een gerecht bestaat namelijk nooit uit alleen maar dierlijke onderdelen. Bij avondmaaltijden kan je de dierlijke producten vaak één op één vervangen. Denk bijvoorbeeld aan kip vervangen door kikkererwten. Dat heeft misschien niet dezelfde smaak en structuur maar is minstens net zo lekker. Bij baksels is het vaak wat lastiger omdat de receptuur dan niet meer klopt of het gewoon echt niet lekker is. Smaak is voor mij het allerbelangrijkste, al probeer ik ook goed op de voedingsstoffen te letten. Het is voor mij van belang dat je met een gerecht genoeg eiwitten binnenkrijgt en dat het goed vult. Daarom gebruik ik graag peulvruchten.”

Loaded fries à la Lenna Omrani

Lenna: “Het veganizen van de loaded fries was een leuke uitdaging. Ook hierbij heb ik proberen te denken in onderdelen. Welke producten zijn plantaardig en welke niet? De grootste uitdaging zat natuurlijk in het vervangen van de pulled chicken. Hiervoor wou ik een andere eiwitbron toevoegen. Je kan dan kiezen voor peulvruchten, jackfruit of oesterzwammen. De oesterzwammen komen qua smaak en structuur het meest bij kip in de buurt en daarom heb ik daarvoor gekozen. De frietjes heb ik vervangen door zoete aardappelfriet. Dat is extra voedzaam en vind ik zelf lekkerder. Ik vind het een perfect recept geworden om mensen te laten zien dat plantaardig eten ook gewoon onwijs lekker kan zijn. Want wie houd nou niet van loaded fries? Een echte cheat meal wat mij betreft en een gerecht om nog veel vaker te maken.”

Trek gekregen? Bekijk dan snel het recept. Of nog makkelijker: check op Instagram Lenna’s reel waarin ze laat zien hoe je haar versie van de loaded fries maakt.

> naar het recept: loaded fries met pulled oesterzwammen

Loaded fries met pulled oesterzwammen

Coverrecept ‘Foodies Vetter dan Ooit’

Dit is het heerlijke recept waarop Lenna haar versie heeft gebaseerd. Krokante friet overladen met pulled chicken, gesmolten kaas en frisse toppings.

> naar het recept: loaded fries met pulled chicken

loaded fries met pulled chicken

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!