
Is het lunchtijd? Ga voor een lekkere én verse lunch en maak smaakvolle quesadilla’s. Wij vertellen je hoe je ze maakt en wat je er allemaal op kunt doen!
Lees verder na de advertentie
Quesedilla’s maken
Het fijnste aan het maken van quesadilla’s is dat de mogelijkheden echt eindeloos zijn. De basis is altijd hetzelfde en bestaat uit tortilla’s (kies zelf uit klein, groot, volkoren of maïs) en kaas (keuze uit geraspt, plakjes, geitenkaas, blauwe kaas, feta). Wat je er verder nog tussen stopt, is helemaal aan jou. Wij maken graag restjes groenten op. Denk bijvoorbeeld aan een halve paprika, wat olijven en een ook beetje basilicum. Zelfs de gebraden kip van gisteren die je overhield, kan er zo op!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
De basis van quesedilla’s
Pak 1 tortilla en besmeer en beleg met de ingrediënten naar keuze. Leg er nog een tortilla bovenop. Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en leg de tortilla erin. Bak ca. 1-2 minuten (tot de tortilla lichtbruin kleurt) en keer de tortilla vervolgens om. Bak nog eens 1-2 minuten, maar niet op te hoog vuur. Haal de tortilla voorzichtig uit de pan. Snijd met een mes of pizzasnijder in 4 stukken en serveer maar!

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
Trek gekregen?
Wat dacht je bijvoorbeeld van quesedilla’s in de volgende stijlen:
- Italiaans: met mozzarella, salami, zongedroogde tomaat en basilicum Ook lekker met wat pesto of tapenade erop
- Grieks: met kaas, spinazie, olijven, rode ui, zongedroogde tomaat en feta
- Frans: met perzik, brie en pijnboompitten
- Aziatisch: met kaas, zoetzure kip, ananas en augurk
- Groen: met kaas, bosui, broccoli, courgette en avocado. Lekker met een dip van guacamole erbij
Recepten voor quesadilla’s
Of ga aan de slag met deze heerlijke recepten voor quesadilla’s. Hoewel zelfs een ratjetoe van ingrediënten lekker is tussen twee knapperige tortilla’s met flink wat gesmolten kaas, kun je ook gaan voor een paar bekende smaakcombinaties.

Quesadilla van pulled pork met cheddar
Dit is een echte aanrader voor alle pulled pork fans! Een knapperige quesadilla met superzacht varkensvlees binnenin. De kaas maakt het af!

Quesadilla’s met linzen en kaas
De gekruide linzen geven de quesadilla’s body en maken ze lekker vullend. Je gaat geen gehakt missen met dit recept!

Mozzarella-quesadillas met gegrilde courgette
Een simpele maar verrassende twist op de klassieke quesadilla. Serveer met gegrilde courgette voor een extra smaakvolle en frisse bite.
Onze tips

Zó bak je de brownie van je dromen

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven

5x bakken met amandelspijs

Taarten met speculaas: 5x de lekkerste recepten

Wat eten we met Sinterklaas? 5x recepten voor pakjesavond

Sinterklaas toetje: dit zijn de lekkerste recepten

Sinterklaas snacks: 11x de lekkerste hapjes

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.




