Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Frangipanetaartje met rabarber

Waanzinnig weekendmenu: Italiaanse eenvoud

Advertentie

Het is weekend! Tijd om lekker lang in de keuken te staan. Maar wat ga je maken? Of je nu voor jezelf gaat koken of gasten krijgt, met dit weekendmenu vol gerechten met Italiaanse eenvoud maak je gegarandeerd indruk.

Kook als een Italiaanse chef met slechts een paar ingrediënten van goede kwaliteit en des te meer zorg en liefde. Deze gerechten zijn het ultieme voorbeeld van de beroemde Italiaanse eenvoud. Wat denk jij bijvoorbeeld van een gefrituurd voorgerecht, pasta als hoofdgerecht en een zoet taartje na? Het water begint ons al in de mond te lopen…

Iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

Carciofi alla giudìa is het klassieke voorbeeld van Italiaanse eenvoud. Het voorgerecht bestaat namelijk uit slechts vier ingrediënten: citroen, artisjok, olijfolie en zeezoutvlokken. Kan het nog simpeler? De gefrituurde artisjokken worden vooral in de Italiaanse hoofdstad Rome veel gegeten door de Joodse gemeenschap.

> naar het recept: carciofi alla giudìa – gefrituurde artisjok

Carciofi alla giudìa – gefrituurde artisjok Italiaanse eenvoud

Hoofdgerecht

Waar wij in Nederland elke winter boerenkool eten, kiezen de Italianen cavelo nero. Deze koolsoort heeft een soortgelijke structuur als boerenkool en wordt in Nederland ook wel verkocht onder de naam palmkool. Mocht je voor dit recept dus geen cavelo nero kunnen krijgen, dan kun je het dus vervangen door boerenkool of palmkool.

> naar het recept: rigatoni met groene koolsaus

Rigatoni met groene koolsaus

Nagerecht

Een frangipanetaartje maak je met beslag op basis van boter, suiker, gemalen amandelen, eieren en bloem. In dit recept kiezen we voor een garnering van rabarber maar je kunt natuurlijk naar eigen smaak variëren met de toppings. Beleg het taartje bijvoorbeeld ook eens met ander fruit naar keuze, zoals dunne plakjes peer of appel. Afhankelijk van het seizoen en je smaak.

> naar het recept: frangipanetaartje met rabarber 

Frangipanetaartje met rabarber

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!