
Kook als een Italiaanse chef met slechts een paar ingrediënten van goede kwaliteit en des te meer zorg en liefde. Deze gerechten zijn het ultieme voorbeeld van de beroemde Italiaanse eenvoud. Wat denk jij bijvoorbeeld van een gefrituurd voorgerecht, pasta als hoofdgerecht en een zoet taartje na? Het water begint ons al in de mond te lopen…
Lees verder na de advertentie
Iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Voorgerecht
Carciofi alla giudìa is het klassieke voorbeeld van Italiaanse eenvoud. Het voorgerecht bestaat namelijk uit slechts vier ingrediënten: citroen, artisjok, olijfolie en zeezoutvlokken. Kan het nog simpeler? De gefrituurde artisjokken worden vooral in de Italiaanse hoofdstad Rome veel gegeten door de Joodse gemeenschap.
> naar het recept: carciofi alla giudìa – gefrituurde artisjok
Hoofdgerecht
Waar wij in Nederland elke winter boerenkool eten, kiezen de Italianen cavelo nero. Deze koolsoort heeft een soortgelijke structuur als boerenkool en wordt in Nederland ook wel verkocht onder de naam palmkool. Mocht je voor dit recept dus geen cavelo nero kunnen krijgen, dan kun je het dus vervangen door boerenkool of palmkool.
> naar het recept: rigatoni met groene koolsaus
Nagerecht
Een frangipanetaartje maak je met beslag op basis van boter, suiker, gemalen amandelen, eieren en bloem. In dit recept kiezen we voor een garnering van rabarber maar je kunt natuurlijk naar eigen smaak variëren met de toppings. Beleg het taartje bijvoorbeeld ook eens met ander fruit naar keuze, zoals dunne plakjes peer of appel. Afhankelijk van het seizoen en je smaak.
> naar het recept: frangipanetaartje met rabarber
Lees ook:
De snelle Italiaanse keuken: “Big Mamma in 30 minuten”
15x mozzarella uit de supermarkt getest
Zo houd je je basilicumplantje wél lang in leven
Onze tips

Bootje varen op Koningsdag? Neem deze hapjes mee!

Eten verkopen op de vrijmarkt? Dit werkt altijd

10+ zoete aardbeien recepten voor de zomer

11x oranje snacks om van te smullen

Airfryer recepten: makkelijk en lekker

Dit kun je beter niét in de airfryer bereiden

Koningsdag cocktails: deze drankjes wil je maken

Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.