
Big Mamma in 30 minuten
Lees verder na de advertentie
“Oh! Komen ze echt al over een halfuur? Wat moet ik in dan vredesnaam voor ze koken? En… houd je dat ook aan vanavond?” Komen deze woorden je bekend voor? Goed nieuws, want dan is het nieuwste boek van Big Mamma, Big Mamma in 30 minuten, écht iets voor jou. Big Mamma kwam eerder al met het boek Italiaanse recepten, vol met 480 klassieke gerechten. Maar omdat klassiek Italiaans soms net even wat tijd kost – en het daar soms aan ontbreekt – komen ze nu met een boek écht Italiaans eten dat je zo op tafel zet.

Keukengeheimen, basisproducten en keukentools
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Het boek is ingedeeld in de klassieke Italiaanse gangen: aperitivo (bij de borrel), antipasti (de naam zegt het al), primi (pasta, risotto en gnocchi), secondi (vlees, vis en vegetarisch), contorni (bijgerechten), pizze (focaccia en pizza) en natuurlijk dolci (desserts). Daarnaast bevat het leuke tips voor hotspots in Italië, handige keukenhacks en geheimen van de chef om tijd te winnen (zoals voorbereiding, deksel op de pan tijdens het koken, groente snijden met een manoline). Ook worden belangrijke basisproducten en keukentools écht nodig hebt uitgelicht. Zo kan dat diner niet meer mislukken.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Recepten uit Big Mamma in 30 minuten
Ben je nieuwsgierig geworden? Hieronder vind je alvast drie van onze favoriete recepten uit het boek. En ja, alleen al bij het zien van de foto’s beginnen we spontaan te watertanden..
Prei grigliati
Door prei te blakeren krijg je een lekkere geroosterde smaak én wordt ie boterzacht van binnen. Met romige stracciatella en knapperige hazelnoten maak je het helemaal af.
> naar het recept: prei grigliati
Bruschetta vitello tonnato
Vitello tonnato mag als écht klassiek Italiaans voorgerecht eigenlijk niet bij je dinertje ontbreken. Serveer het op geroosterd brood en je hebt de perfecte aperitivo.
> naar het recept: bruschetta vitello tonnato
Mozzarelline fritte
Zacht smeltende mozzarella in een krokant korstje. Meer hoeven we niet te zeggen. Serveer deze mozzarellaballetjes op een bord midden op tafel met een schaaltje basilicumpesto.
> naar het recept: mozzarelline fritte
Lees ook:
Onze tips

Australië is al jaren fan van haar recepten – nu is Nederland aan de beurt

De mooiste kookboeken om met Moederdag cadeau te geven

Thuisbakkers opgelet: dit basisbakboek mag je niet missen!

Must-read: met ‘Snelle Jelle’ kook je écht makkelijk en snel

Makkelijk koken op sterrenniveau met ‘Simply Good’

Zo veel meer dan kimchi: recepten uit de ‘De bijbel van de Koreaanse keuken’

Aardappel saai? Niet met de recepten van Potato Queen Poppy O’Toole!

Van hapjes tot harira: 100 ramadanrecepten

Alles over het ‘Easy Airfryer’-boek van Jamie Oliver (en zo krijg je ‘m cadeau)

Alles over het boek ‘Plant’ van De Nieuwe Winkel, inclusief recept!

De beste kipgerechten maak je zo

Foodies boekenclub: The Curry Guy één pan

Last Minute Dinners: alles over dit handige kookboek, inclusief menu!

Zo combineer je eten met het juiste bier

Zet deze schitterende kookboeken op je kerstverlanglijstje dit jaar

Bakken in de airfryer: zo doe je dat!
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?