Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Big Mamma in 30 minuten

De snelle Italiaanse keuken: “Big Mamma in 30 minuten”

Advertentie

Met Italiaans eten maak je (bijna) iedereen blij. En omdat je nou eenmaal niet elke dag de tijd hebt om een uitgebreid driegangenmenu op tafel te toveren, is daar nu de uitkomst. Het team van Big Mamma heeft namelijk een nieuw boek uitgebracht: Big Mamma in 30 minuten, waarmee je supersnel een heerlijk Italiaans maal bereidt. En wij mogen een aantal recepten delen!

Big Mamma in 30 minuten

“Oh! Komen ze echt al over een halfuur? Wat moet ik in dan vredesnaam voor ze koken? En… houd je dat ook aan vanavond?” Komen deze woorden je bekend voor? Goed nieuws, want dan is het nieuwste boek van Big Mamma, Big Mamma in 30 minuten, écht iets voor jou. Big Mamma kwam eerder al met het boek Italiaanse recepten, vol met 480 klassieke gerechten. Maar omdat klassiek Italiaans soms net even wat tijd kost – en het daar soms aan ontbreekt – komen ze nu met een boek écht Italiaans eten dat je zo op tafel zet.

Big Mamma in 30 minuten

€ 32,50
Big Mamma in 30 minuten

Keukengeheimen, basisproducten en keukentools

Het boek is ingedeeld in de klassieke Italiaanse gangen: aperitivo (bij de borrel), antipasti (de naam zegt het al), primi (pasta, risotto en gnocchi), secondi (vlees, vis en vegetarisch), contorni (bijgerechten), pizze (focaccia en pizza) en natuurlijk dolci (desserts). Daarnaast bevat het leuke tips voor hotspots in Italië, handige keukenhacks en geheimen van de chef om tijd te winnen (zoals voorbereiding, deksel op de pan tijdens het koken, groente snijden met een manoline). Ook worden belangrijke basisproducten en keukentools écht nodig hebt uitgelicht. Zo kan dat diner niet meer mislukken.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten uit Big Mamma in 30 minuten

Ben je nieuwsgierig geworden? Hieronder vind je alvast drie van onze favoriete recepten uit het boek. En ja, alleen al bij het zien van de foto’s beginnen we spontaan te watertanden..

Prei grigliati

Door prei te blakeren krijg je een lekkere geroosterde smaak én wordt ie boterzacht van binnen. Met romige stracciatella en knapperige hazelnoten maak je het helemaal af.

> naar het recept: prei grigliati

Prei grigliati

Bruschetta vitello tonnato

Vitello tonnato mag als écht klassiek Italiaans voorgerecht eigenlijk niet bij je dinertje ontbreken. Serveer het op geroosterd brood en je hebt de perfecte aperitivo.

> naar het recept: bruschetta vitello tonnato

Bruschetta vitello tonnato

Mozzarelline fritte

Zacht smeltende mozzarella in een krokant korstje. Meer hoeven we niet te zeggen. Serveer deze mozzarellaballetjes op een bord midden op tafel met een schaaltje basilicumpesto.

> naar het recept: mozzarelline fritte

Mozzarelline fritte

Lees ook:

Profielfoto van

Anne Mebelder

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!