Advertentie
Big Mamma in 30 minuten
“Oh! Komen ze echt al over een halfuur? Wat moet ik in dan vredesnaam voor ze koken? En… houd je dat ook aan vanavond?” Komen deze woorden je bekend voor? Goed nieuws, want dan is het nieuwste boek van Big Mamma, Big Mamma in 30 minuten, écht iets voor jou. Big Mamma kwam eerder al met het boek Italiaanse recepten, vol met 480 klassieke gerechten. Maar omdat klassiek Italiaans soms net even wat tijd kost – en het daar soms aan ontbreekt – komen ze nu met een boek écht Italiaans eten dat je zo op tafel zet.
Keukengeheimen, basisproducten en keukentools
Het boek is ingedeeld in de klassieke Italiaanse gangen: aperitivo (bij de borrel), antipasti (de naam zegt het al), primi (pasta, risotto en gnocchi), secondi (vlees, vis en vegetarisch), contorni (bijgerechten), pizze (focaccia en pizza) en natuurlijk dolci (desserts). Daarnaast bevat het leuke tips voor hotspots in Italië, handige keukenhacks en geheimen van de chef om tijd te winnen (zoals voorbereiding, deksel op de pan tijdens het koken, groente snijden met een manoline). Ook worden belangrijke basisproducten en keukentools écht nodig hebt uitgelicht. Zo kan dat diner niet meer mislukken.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Recepten uit Big Mamma in 30 minuten
Ben je nieuwsgierig geworden? Hieronder vind je alvast drie van onze favoriete recepten uit het boek. En ja, alleen al bij het zien van de foto’s beginnen we spontaan te watertanden..
Prei grigliati
Door prei te blakeren krijg je een lekkere geroosterde smaak én wordt ie boterzacht van binnen. Met romige stracciatella en knapperige hazelnoten maak je het helemaal af.
> naar het recept: prei grigliati
Bruschetta vitello tonnato
Vitello tonnato mag als écht klassiek Italiaans voorgerecht eigenlijk niet bij je dinertje ontbreken. Serveer het op geroosterd brood en je hebt de perfecte aperitivo.
> naar het recept: bruschetta vitello tonnato
Mozzarelline fritte
Zacht smeltende mozzarella in een krokant korstje. Meer hoeven we niet te zeggen. Serveer deze mozzarellaballetjes op een bord midden op tafel met een schaaltje basilicumpesto.
> naar het recept: mozzarelline fritte
Lees ook:
Dit zijn de beste Italiaanse kookboeken
Italiaanse kaashemel: alles over Gorgonzola
Hotspots: de beste Italiaanse restaurants van Nederland
Onze tips
Foodies boekenclub: “Het vega slowcookerboek”
Het nieuwste boek van Jamie Oliver ‘Simply Jamie’ cadeau bij Foodies
Foodies boekenclub: “IJs & Co 2.0”
Foodies boekenclub: “Planken met een Indische twist”
Rukmini Iyer over Het Groene Kookboek: “Er zijn zoveel tips & trucs die ik wil delen”
Foodies boekenclub: “Het Groene Kookboek” van Rukmini Iyer
De mooiste kookboeken om met Vaderdag cadeau te geven
Bas kookt met Rukmini Iyer uit “India Express”
Foodies boekenclub: “Sandwiches”
Dit zijn de beste Italiaanse kookboeken
Foodies boekenclub: “Wokbijbel” van Noni Kooiman
Foodies boekenclub: “Nistisima” van Georgina Hayden
Foodies boekenclub: “De Bridgerton Bijbel”
3x heerlijke barbecuerecepten van Jord Althuizen
Foodies boekenclub: “Groentefeest” van Sidney Schutte
Foodies boekenclub: “Makkelijk & Vers” van Brenda Kookt
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?