Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Mediterraans lekker: proef dit onweerstaanbare driegangenmenu met olijfolie

Mediterraans lekker: proef dit onweerstaanbare driegangenmenu met olijfolie

In samenwerking met Monini

Advertentie

Als je je in olijfolie verdiept, gaat er een wereld voor je open. Probeer dit driegangenmenu met in iedere gang een andere olijfolie van Monini. Ja, zelfs in het dessert!

Met de drie extra vierge olijfolievarianten van Monini kun je allerlei kanten op. Monini BIOS gebruik je als olijfolie voor al je salades. Fris, licht pittig en 100% biologisch. De krachtige en fruitige Monini GranFruttato is perfect bij stevige gerechten zoals gegrild vlees of bij voorbeeld na het bakken gesprenkeld over pizza met parmaham. Monini Classico is een heel veelzijdige olijfolie; door zijn uitgebalanceerde smaak geschikt voor zowel warm als koud gebruik en dus ook heerlijk in desserts. Ben je klaar voor je eigen olijfolieproeverij? We gaan aan de slag!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht: Groentesalade met dressing van frisse olijfolie en tomatenpitjes

Met deze overheerlijke salade kom je wel aan jouw dagelijkse portie groeten. We maken een mooi samenspel van tomaatjes, boontjes, broccoli en natuurlijk olijfolie.

Groentesalade met dressing van frisse olijfolie en tomatenpitjes

Hoofdgerecht: Zoete-aardappelpizza met parmaham, rucola en fruitige olijfolie

Vergeet de bloemkoolpizza, vanaf nu is de zoete-aardappelpizza jouw favoriet. Door de olijfolie worden de smaken nog meer versterkt. Yum!

Zoete-aardappelpizza met parmaham, rucola en fruitige olijfolie

Dessert: Olijfolie-sinaasappelijs met Campari en klassieke olijfolie

Olijfolie in je nagerecht? Jazeker! Dit dessert is net even anders dan je gewend bent, maar na het proeven van dit heerlijke ijs wil je echt niet meer anders.

Olijfolie-sinaasappelijs met Campari en klassieke olijfolie

Onze tips

Profielfoto van

Willem van Santen

Chef & fotograag

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!