Lees verder onder de advertentie
Must-haves Italiaans koken
Lees verder onder de advertentie
Ben jij net als wij gek op Italiaans koken? Dan mag je Foodies Italië niet missen! In dit heerlijke nummer reizen we weer af naar het land van pizza en natuurlijk ook pasta! We maken de lekkerste cannoli, leren échte pasta maken van de Pasta Grannies en gaan ook nog eens op reis om alles te leren over Gorgonzola. Daarnaast delen we het recept voor klassieke carpaccio én vullen we onze borrelplank met pizza’s. Kortom: geniet van het beste uit de Italiaanse keuken!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Mooie fles
Tip!
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Yvonne: “Ik vind die flessen olijfolie uit de supermarkt nooit zo chique staan op mijn aanrecht, dus daarom schenk ik de olie altijd direct over in deze keramieken fles. Het is handgemaakt- en geschilderd, dus elke fles is uniek.”
Timbaaltjes
Anne: “De perfecte panna cotta? Die maak je in aluminium timbaaltjes. Aluminium zorgt ervoor dat de room goed afkoelt in de koeling en dat je dit klassieke Italiaanse toetje goed kunt omkeren. Even dompelen in heet water en hup, op z’n kop op een bordje. De vormpjes zijn trouwens ook geschikt om moelleux au chocolat in te maken.”
Picknicktijd
Lotus: “Als het buiten weer wat warmer wordt, pak ik zo snel mogelijk mijn picknickkleedje om al fresco te gaan eten. Om mijn salades en drankjes koud te houden, gebruik ik het liefst een koeltas. Deze heeft een lang hengsel, zodat je hem makkelijk mee kunt nemen. Bonuspunten omdat ‘ie er ook nog leuk uitziet!”
Allemaal kleurtjes
Yvonne: “Je moet zelf de slingers ophangen, luidt het gezegde toch? Daarom ga ik voor deze gekleurde orecchiette. Orecchiette (Italiaans voor oortjes) is een heerlijke pastasoort uit de Zuid-Italiaanse regio Puglia. Het deukje wordt met de duim in een schijfje pasta gedrukt, waarna de pasta wordt gedroogd. Dit wordt traditioneel door nonna’s (oma’s) gedaan!”
Espressootje, per favore !
Anne: “Mijn dag begint niet zonder koffie. En die drink ik het liefst uit een vrolijk kopje. Deze schattige kopjes zijn perfect voor een Italiaanse espresso of ristretto. Meer zin in een lungo of cappuccino? Geen probleem, de kopjes zijn ook in grotere formaten beschikbaar.”
Eierprikker
Lotus: “Toen ik op zondagochtend mijn eierprikker uit de keukenla toverde, keek mijn vriendin vreemd op. Maar toen ze 6 minuten later een perfect gekookt eitje voorgeschoteld kreeg, leek ze wat meer overtuigd. De eierprikker zorgt er namelijk voor dat je eieren tijdens het koken niet barsten.”
Kussentjes vullen
Marieke: “Waarom zou je kant-en-klare ravioli kopen als je deze deegkussentjes net zo makkelijk zelf kunt maken? Dit lijkt een lastig klusje maar met deze handige plaat is het zo gedaan. Leg er het pastadeeg op en vul de kuiltjes met je zelfgemaakte vulling. Daarover leg je weer wat pastadeeg, dit druk je aan en voordat je het weet heb jij je eigengemaakte ravioli.”
Lees ook:
Onze tips
It’s a wrap: 15x recepten met wraps
Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis
12x maaltijdsoep recepten die je vanavond nog wilt maken
Van sushi tot saté: dit zijn de lekkerste Aziatische streetfood recepten
Smoothie maken: 7x de lekkerste recepten
12x risotto recepten om van te genieten
Flammkuchen: 7x heerlijke recepten
Wentelteefjes maken: 7x de lekkerste recepten
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.
Lees verder onder de advertentie