Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Cover voor Must-haves voor thuis Italiaans koken

Must-haves voor thuis Italiaans koken

Advertentie

Welke spullen heb je nodig om je huis om te toveren voor een avondje Italië? Dit zijn de favoriete keukenhulpjes van de redactie om thuis goed Italiaans te kunnen koken!

Must-haves Italiaans koken

Ben jij net als wij gek op Italiaans koken? Dan mag je Foodies Italië niet missen! In dit heerlijke nummer reizen we weer af naar het land van pizza en natuurlijk ook pasta! We maken de lekkerste cannoli, leren échte pasta maken van de Pasta Grannies en gaan ook nog eens op reis om alles te leren over Gorgonzola. Daarnaast delen we het recept voor klassieke carpaccio én vullen we onze borrelplank met pizza’s. Kortom: geniet van het beste uit de Italiaanse keuken!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Mooie fles

Yvonne: “Ik vind die flessen olijfolie uit de supermarkt nooit zo chique staan op mijn aanrecht, dus daarom schenk ik de olie altijd direct over in deze keramieken fles. Het is handgemaakt- en geschilderd, dus elke fles is uniek.”

Olijfoliefles

€ 42,99
Cover voor Olijfoliefles

Timbaaltjes

Anne: “De perfecte panna cotta? Die maak je in aluminium timbaaltjes. Aluminium zorgt ervoor dat de room goed afkoelt in de koeling en dat je dit klassieke Italiaanse toetje goed kunt omkeren. Even dompelen in heet water en hup, op z’n kop op een bordje. De vormpjes zijn trouwens ook geschikt om moelleux au chocolat in te maken.”

Timbaaltjes

€ 23,99
Cover voor Timbaaltjes

Picknicktijd

Lotus: “Als het buiten weer wat warmer wordt, pak ik zo snel mogelijk mijn picknickkleedje om al fresco te gaan eten. Om mijn salades en drankjes koud te houden, gebruik ik het liefst een koeltas. Deze heeft een lang hengsel, zodat je hem makkelijk mee kunt nemen. Bonuspunten omdat ‘ie er ook nog leuk uitziet!”

Koeltas

€ 23,99
koeltas

Allemaal kleurtjes

Yvonne: “Je moet zelf de slingers ophangen, luidt het gezegde toch? Daarom ga ik voor deze gekleurde orecchiette. Orecchiette (Italiaans voor oortjes) is een heerlijke pastasoort uit de Zuid-Italiaanse regio Puglia. Het deukje wordt met de duim in een schijfje pasta gedrukt, waarna de pasta wordt gedroogd. Dit wordt traditioneel door nonna’s (oma’s) gedaan!”

Orecchiette

€ 12,90
Cover voor Orecchiette

Espressootje, per favore !

Anne: “Mijn dag begint niet zonder koffie. En die drink ik het liefst uit een vrolijk kopje. Deze schattige kopjes zijn perfect voor een Italiaanse espresso of ristretto. Meer zin in een lungo of cappuccino? Geen probleem, de kopjes zijn ook in grotere formaten beschikbaar.”

Koffiekopjes

€ 18,98
Cover voor Koffiekopjes

Eierprikker

Lotus:  “Toen ik op zondagochtend mijn eierprikker uit de keukenla toverde, keek mijn vriendin vreemd op. Maar toen ze 6 minuten later een perfect gekookt eitje voorgeschoteld kreeg, leek ze wat meer overtuigd. De eierprikker zorgt er namelijk voor dat je eieren tijdens het koken niet barsten.”

Eierprikker

€ 7,75
Cover voor Eierprikker

Kussentjes vullen

Marieke: “Waarom zou je kant-en-klare ravioli kopen als je deze deegkussentjes net zo makkelijk zelf kunt maken? Dit lijkt een lastig klusje maar met deze handige plaat is het zo gedaan. Leg er het pastadeeg op en vul de kuiltjes met je zelfgemaakte vulling. Daarover leg je weer wat pastadeeg, dit druk je aan en voordat je het weet heb jij je eigengemaakte ravioli.”

Ravioliplank

€ 23,98
Cover voor Ravioliplank

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!