Lees verder onder de advertentie
Panettone voor kerst
Lees verder onder de advertentie
“Zullen we een panettone op de cover zetten?”, oppert Willem terloops tijdens één van de brainstorms voor kerst, eerder dit jaar. Plaatjes van dit typisch Italiaanse kerstbrood worden gegoogled en gedeeld, ideeën voor smaken en versieringen vliegen over de tafel. Eigenlijk is iedereen direct enthousiast. En zo geschiedde, de cover van Het Grote Kerstnummer was geboren.
Wil je ook iedere week de beste tips & recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!
Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging én wil je graag meer lezen over koken?
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Edwin Klaasen van Broodheeren
Het idee komt niet geheel uit de lucht vallen. Op 20 december 2022 ontvangt Willem een appje van Edwin Klaasen – bakker, ondernemer en ook Foodies Friend van het eerste uur – met een foto van een bakkerijkar vol panettones. “Echt iets voor jullie!”, oppert hij. Edwin stuurt wel vaker foto’s of video’s als hij met iets gaafs bezig is, maar nu hapt Willem meteen toe.
Panettone maken met Edwin
Fast forward naar juni 2023. De tijd is daar om spijkers met koppen te slaan en dus nodigt Willem zichzelf uit bij Edwin in de bakkerij, zodat hij kan uitleggen hoe je zo’n panettone nou eigenlijk maakt. Willem leert alle kneepjes van het vak, om vervolgens met het basisrecept aan de slag te gaan.
Zo ontstond dan ook de cover van Het Grote Kerstnummer, een kerstpanettone met sinaasappelroom en cranberries. Het basisrecept voor panettone is best pittig, gelukkig hebben we een goede oplossing bedacht…
Laatste kans: bestel nú een panettone
Laat Edwin Klaasen en zijn team van Broodheeren het zware werk doen. Bestellen kan nog t/m zondag 3 december.
Krijg het onversierde brood thuisbezorgd, zo hoef je alleen nog maar de sinaasappelroom en toppings toe te voegen. Vervolgens staat binnen een half uur je panettone op tafel. Scroll naar beneden voor het recept en duik de keuken in.
Recept: kerstpanettone met sinaasappelroom en cranberries
Heb je de panettone van Edwin Klaasen besteld? Ga dan aan de slag met dit recept en maak gegarandeerd indruk op je gasten. Wil je ‘m helemaal zelf maken from scratch? Scroll dan iets verder naar beneden en maak eerst het basisrecept.
> naar het recept: kerstpanettone met sinaasappelroom en cranberries
Basisrecept panettone
Zin en tijd om de handen uit de mouwen te steken? Maak dan de panettone helemaal zelf. Neem de tijd, je hebt namelijk even nodig voor dit recept. Maar geloof ons; het is meer dan de moeite waard!
> naar het recept: panettone
Lees het hele verhaal
Benieuwd naar alle geheimen over hoe je nu eigenlijk een panettone maakt en het verhaal van Willem? Je leest het in Het Grote Kerstnummer van Foodies. Bestel ‘m gemakkelijk online of koop ‘m in de winkel.
Bestel Het Grote Kerstnummer van Foodies
Onze tips
It’s a wrap: 15x recepten met wraps
Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis
12x maaltijdsoep recepten die je vanavond nog wilt maken
Van sushi tot saté: dit zijn de lekkerste Aziatische streetfood recepten
Smoothie maken: 7x de lekkerste recepten
12x risotto recepten om van te genieten
Flammkuchen: 7x heerlijke recepten
Wentelteefjes maken: 7x de lekkerste recepten
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.
Lees verder onder de advertentie