Panettone voor kerst

“Zullen we een panettone op de cover zetten?”, oppert Willem terloops tijdens één van de brainstorms voor kerst, eerder dit jaar. Plaatjes van dit typisch Italiaanse kerstbrood worden gegoogled en gedeeld, ideeën voor smaken en versieringen vliegen over de tafel. Eigenlijk is iedereen direct enthousiast. En zo geschiedde, de cover van Het Grote Kerstnummer was geboren.

Wil je ook iedere week de beste tips & recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Edwin Klaasen van Broodheeren

Het idee komt niet geheel uit de lucht vallen. Op 20 december 2022 ontvangt Willem een appje van Edwin Klaasen – bakker, ondernemer en ook Foodies Friend van het eerste uur – met een foto van een bakkerijkar vol panettones. “Echt iets voor jullie!”, oppert hij. Edwin stuurt wel vaker foto’s of video’s als hij met iets gaafs bezig is, maar nu hapt Willem meteen toe.

Edwin Klaasen

Panettone maken met Edwin

Fast forward naar juni 2023. De tijd is daar om spijkers met koppen te slaan en dus nodigt Willem zichzelf uit bij Edwin in de bakkerij, zodat hij kan uitleggen hoe je zo’n panettone nou eigenlijk maakt. Willem leert alle kneepjes van het vak, om vervolgens met het basisrecept aan de slag te gaan.

Zo ontstond dan ook de cover van Het Grote Kerstnummer, een kerstpanettone met sinaasappelroom en cranberries. Het basisrecept voor panettone is best pittig, gelukkig hebben we een goede oplossing bedacht…

panettone maken: Edwin Klaasen en Willem van Santen

Laatste kans: bestel nú een panettone

Laat Edwin Klaasen en zijn team van Broodheeren het zware werk doen. Bestellen kan nog t/m zondag 3 december.

Krijg het onversierde brood thuisbezorgd, zo hoef je alleen nog maar de sinaasappelroom en toppings toe te voegen. Vervolgens staat binnen een half uur je panettone op tafel. Scroll naar beneden voor het recept en duik de keuken in. 

Bestel de panettone van Edwin Klaasen

panettone bestellen

Recept: kerstpanettone met sinaasappelroom en cranberries

Heb je de panettone van Edwin Klaasen besteld? Ga dan aan de slag met dit recept en maak gegarandeerd indruk op je gasten. Wil je ‘m helemaal zelf maken from scratch? Scroll dan iets verder naar beneden en maak eerst het basisrecept.

> naar het recept: kerstpanettone met sinaasappelroom en cranberries

kerstpanettone met sinaasappelroom en cranberries

Basisrecept panettone

Zin en tijd om de handen uit de mouwen te steken? Maak dan de panettone helemaal zelf. Neem de tijd, je hebt namelijk even nodig voor dit recept. Maar geloof ons; het is meer dan de moeite waard!

> naar het recept: panettone

Basisrecept panettone

Lees het hele verhaal

Benieuwd naar alle geheimen over hoe je nu eigenlijk een panettone maakt en het verhaal van Willem? Je leest het in Het Grote Kerstnummer van Foodies. Bestel ‘m gemakkelijk online of koop ‘m in de winkel.

Bestel Het Grote Kerstnummer van Foodies

pre-order kerstnummer