Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Banaan-limoenijsjes

Gaan met die banaan: 4x zoete recepten met banaan

Advertentie

Bananen zijn van nature heerlijk zoet en smeuïg en daarmee perfect voor gebak, desserts en cocktails. Maak deze zomer smokey bananenbrood op de BBQ of verfrissende banaan-limoenijsjes.

Zoete recepten met banaan

Waarschijnlijk heb je vast weleens een heerlijk bananenbrood gemaakt, zeker in de winter. Maar wist je dat er ook heerlijke zoete recepten met banaan zijn voor in de zomer? Wat dacht je van verfrissende ijsjes, bananenbrood van de BBQ of een cocktail met banaan en rum? Genoeg reden om bruine bananen voortaan nooit meer weg te gooien!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

‘Banane brûlée’ met vanille-ijs en gekonfijte chilipeper

Je kent vast de klassieke crème brûlée, dit is een variant met gebrande banaan. Net even iets anders, vergeet de klassieke variant. De gekonfijte chilipeper geeft het geheel een fijn pitje. Extra lekker met een bolletje ijs, zeker in de zomer!

‘Banane brûlée’ met vanille-ijs en gekonfijte chilipeper

Skillet banana bread met gerookte amandelen

Gerookte amandelen en bananen combineren perfect, probeer maar eens uit met dit fijne recept. Dit is dan ook een van onze favoriete zoete recepten met banaan. Een bananenbrood, maar dan nét even iets anders dan je gewend bent. Je maakt ‘m namelijk met een skillet op de barbecue. Natuurlijk kun je ‘m ook in de oven maken, in het recept leggen we uit hoe je dat doet.

Skillet banana bread met gerookte amandelen

Frozen dirty banana

Heb je deze zomer een feestje of borrel gepland? Dan mag deze verfrissende cocktail niet ontbreken! Je maakt ‘m met bananen, likeur en bruine rum. Zoet, verfrissend en heel erg lekker. Proost!

Frozen dirty banana

Banaan-limoenijsjes

Hét ideale dessert na een lange avond terwijl je met z’n allen nog nageniet rondom een smeulende barbecue. Deze ijsjes hebben een friszure smaak door de combinatie van banaan en limoen. Natuurlijk zijn ze niet alleen heerlijk als dessert, op een warme zomerdag zijn ze meer dan welkom!

Banaan-limoenijsjes

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Willem van Santen

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!