
Zoete recepten met banaan
Lees verder na de advertentie
Waarschijnlijk heb je vast weleens een heerlijk bananenbrood gemaakt, zeker in de winter. Maar wist je dat er ook heerlijke zoete recepten met banaan zijn voor in de zomer? Wat dacht je van verfrissende ijsjes, bananenbrood van de BBQ of een cocktail met banaan en rum? Genoeg reden om bruine bananen voortaan nooit meer weg te gooien!
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
‘Banane brûlée’ met vanille-ijs en gekonfijte chilipeper
Je kent vast de klassieke crème brûlée, dit is een variant met gebrande banaan. Net even iets anders, vergeet de klassieke variant. De gekonfijte chilipeper geeft het geheel een fijn pitje. Extra lekker met een bolletje ijs, zeker in de zomer!
Skillet banana bread met gerookte amandelen
Gerookte amandelen en bananen combineren perfect, probeer maar eens uit met dit fijne recept. Dit is dan ook een van onze favoriete zoete recepten met banaan. Een bananenbrood, maar dan nét even iets anders dan je gewend bent. Je maakt ‘m namelijk met een skillet op de barbecue. Natuurlijk kun je ‘m ook in de oven maken, in het recept leggen we uit hoe je dat doet.
Frozen dirty banana
Heb je deze zomer een feestje of borrel gepland? Dan mag deze verfrissende cocktail niet ontbreken! Je maakt ‘m met bananen, likeur en bruine rum. Zoet, verfrissend en heel erg lekker. Proost!
Banaan-limoenijsjes
Hét ideale dessert na een lange avond terwijl je met z’n allen nog nageniet rondom een smeulende barbecue. Deze ijsjes hebben een friszure smaak door de combinatie van banaan en limoen. Natuurlijk zijn ze niet alleen heerlijk als dessert, op een warme zomerdag zijn ze meer dan welkom!
Lees ook:
Onze tips

De ultieme chocolade-combinaties die je niet zag aankomen

Deze lekkere recepten maak je met de allerbeste tomaten van Mutti

Deze hoofdgerechten voor Pasen stelen de show

Zalm uit de oven: héél veel heerlijke recepten

Dit is hét ultieme paasmenu

Voorgerechten voor Pasen: 10x de lekkerste recepten

Pasta gorgonzola: 3x recepten met gnocchi

Dit zijn de lekkerste paastoetjes ooit
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.