
Recepten met peren
Lees verder na de advertentie
Officieel begint het perenseizoen in Nederland in september. Vaak zijn ze daarna tot en met juni goed verkrijgbaar in de supermarkt en bij de groenteboer. Tijd om dit heerlijke fruit van eigen bodem eens in het zonnetje te zetten; we verzamelden onze drie favoriete recepten met peren. Welke ga jij als eerste maken?
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
Hartige taart met peer, walnoten en blauwe kaas
In dit recept komt de klassieke combinatie van peer, walnoten en blauwe kaas samen. En laten we eerlijk zijn, deze combinatie stelt eigenlijk nooit teleur. Zeker niet als je deze hartige taart maakt.
> naar het recept: hartige taart met peer, walnoten en blauwe kaas
Recepten met peren:
Geroosterd buikspek met cider en peren
Dit is misschien wel een van onze favoriete recepten met peer. Trek er wat extra tijd voor uit, dit recept is namelijk iets uitdagender dan de vorige. Dat neemt niet weg dat het resultaat hét centerpiece op tafel is tijdens het volgende diner.
> naar het recept: geroosterd buikspek met cider en peren
Peren-bramencrumble met lauriercustard
Custard met laurier? Dat doe je toch normaal alleen door een stoofpotje? Dit recept zal je in positieve zin verrassen. De peren-bramencrumble is van zichzelf al erg lekker, maar de lauriercustard geeft het geheel nog meer smaak en diepte.
> naar het recept: peren-bramencrumble met lauriercustard
Lees ook:
Weekendbaksels: 7x bakken met peren
Zelf stoofpeertjes maken: hét basisrecept + variaties
Wat is kweepeer en wat kun je ermee?
Onze tips

Zelf stoofperen maken: ouderwets lekker recept

Gourmettips voor een gezellige avond

Wat eet je bij kaasfondue? Dit zijn de lekkerste dips

Zó bak je de brownie van je dromen

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven

5x bakken met amandelspijs

Taarten met speculaas: 5x de lekkerste recepten

Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.






