Recepten met zeezout

Eerder vertelden we je al alles over de verschillende soorten zout. Eén daarvan is zeezout, wat overblijft als zeewater verdampt. Zeezout wordt meestal gebruikt als smaakmaker, maar in deze drie recepten speelt het echter de hoofdrol. Van ziltig kruidenzout tot een drankje waarin zoet en zout perfect in balans zijn. Met deze drie recepten met zeezout zet je hoe dan ook iets verrassends op tafel.

Ook iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Zeewier-sesamkruidenzout

Zeewier is lekker ziltig van zichzelf. Door het te combineren met zout en sesamzaad, krijg je een heerlijk smaakvolle topping voor bijvoorbeeld over gevulde eitjes, gestoomde groenten of een stukje zalm. Dit is dan ook niet voor niets één van onze favoriete recepten met zeezout.

> naar het recept: zeewier-sesamkruidenzout

Nog meer recepten met zeezout:

Blauwebessenmargarita

De klassieke margarita maak je met limoensap. Maar je kunt ook variëren met een aardbeienmargarita, of zoals hier met blauwe bessen. En het zout geeft het drankje extra pit!

> naar het recept: blauwebessenmargarita

Gezouten honing-polentacake

Polenta ken je misschien vooral als de Italiaanse ‘pap’ die je eet in plaats van bijvoorbeeld aardappelpuree. Maar wist je dat je ook heel goed kunt bakken met dit maisgriesmeel. Probeer deze cake eens, heerlijk met een dot room en seizoensfruit.

> naar het recept: gezouten honing-polentacake

Genoeg recepten met zeezout? Lees dan ook: