Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Recepten & tips van foodbloggers: Lamsstoof met zoete aardappel

Recepten & tips van foodbloggers voor #stovember

In samenwerking met Tefal
Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Tefal zette #stovember op de kaart en met onze onweerstaanbare stoofgerechten huppel jij lichtvoetig deze donkere maand door. Om het feest helemaal compleet te maken vroegen we vier foodbloggers om aan de gang te gaan met verschillende pannen van Tefal. Tijd om hun recepten én tips voor #stovember te delen!

Recepten & tips van foodbloggers

Eerder schreven we al over vier verschillende pannen van Tefal die wat ons betreft perfect zijn om mee te stoven. In dit artikel vertellen we je alles over de verschillen tussen een snelkookpan, multicooker, gietijzeren- en gietaluminium pan. Om te laten zien dat daadwerkelijk alle vier de pannen ideaal zijn voor #stovember daagden we vier verschillende foodbloggers uit om elk met een verschillende pan aan de slag te gaan.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Choose your weapon

De eerste foodblogger die aan de slag ging met een heerlijk recept voor #stovember was Tim van @receptenninja. Hij koos de multicooker van Tefal. Deze multicooker heeft maar liefst tien automatische programma’s die je in kunt stellen. Daardoor kun je er onder andere mee roerbakken, stomen, sous-vide koken én ook slow-cooken. Deze laatste functie is perfect om mee te stoven omdat je zo gerechten op een constante temperatuur langere tijd kunt laten sudderen.

Tim vertelt: “De Tefal multicooker is echt een fijn en veelzijdig apparaat waarin je onder andere kan bakken, stoven, fermenteren, stomen en roerbakken. Tot mijn blijdschap kan je er zelfs sous-vide mee garen. Ik heb hem ook al gebruikt als rijskast en ook dat werkt perfect! Het is ook handig dat je het koken gewoon kan inplannen, zodat bijvoorbeeld je stoofpot, chicken biryani of rijst klaar is wanneer je thuis komt na een drukke dag werken. Super!”

Tim van @receptenninja: Pekingeend stoofpot

Tim maakte een heerlijk recept voor #stovember: Pekingeend stoofpot met Chinese flensjes. We vroegen Tim ook nog om een tip: “Zelf vind ik het fijn als mijn stoofpot niet te waterig is. Om je stoofpot in de multicooker naar wens in te koken kan je na het stoven nog even het bakprogramma zonder deksel gebruiken. Zo verdampt er nog wat vocht en krijgt de stoofpot de gewenste dikte!”

> naar het recept: Pekingeend stoofpot met Chinese flensjes

Pekingeend stoofpot met Chinese flensjes

Elise van @easyculi: gietaluminium pan

De Nijmeegse Elise van @easyculi koos voor de Tefal Trattoria gietaluminium pan om mee aan de slag te gaan. Ze deelt graag haar ervaring: “Bij het kiezen van een pan is gemak natuurlijk belangrijk, maar ik vind het ook wel fijn als hij lekker matcht bij de rest van mijn keuken. Het was liefde op het eerste gezicht met deze mat zwarte kleur! Wat een beauty. Ook super fijn aan deze pan: hij is op alle warmtebronnen te gebruiken! Ik kook thuis op gas, maar met het kerstdiner ga ik koken bij mijn ouders, zij koken elektrisch. Gelukkig kan ik deze pan dus gewoon meenemen voor het hoofdgerecht. Zo kan ik mooi mijn familie verrassen met een lekker stoofgerecht.”

Vegetarische kip kerrie met sperziebonen

Elise maakte een heerlijke vegetarische stoof in de gietaluminium pan. Uiteraard vroegen we haar ook nog naar een tip voor #stovember: “Ga jij lekker stoven deze maand of ben je nog op zoek naar wat inspiratie? De beste tip die ik je kan geven is om niet bang te zijn, maar lekker te gaan experimenteren. Kies je favoriete groenten en kruiden en bouw daar je gerecht omheen. Ik weet zeker dat het helemaal goed moet komen!”

> naar het recept: vegetarische kip kerrie met sperziebonen

Vegetarische kip kerrie met sperziebonen

Snelkookpan: Muna van @tothemoen

We vroegen Muna van @tothemoen om aan de slag te gaan met de snelkookpan van Tefal. Muna vertelt: “In de drukke tijden waarin we leven is er soms geen tijd om uren in de keuken te staan om een lekker en voedzaam gerecht op tafel te zetten. Het gebruik van een snelkookpan is op zulke momenten voor mij echt een uitkomst. Binnen 30 minuten kan je een stoofgerecht op tafel zetten. Niet alleen vlees gaart er perfect in, ook aardappels, groenten en peulvruchten zijn binnen een mum van tijd gaar. Wat ik er ook fijn aan vind is dat het naast tijd je ook nog eens energie bespaart, omdat je op een lage kookstand je eten kan bereiden. En niet te vergeten; alle voedingstoffen blijven behouden.”

Lamsstoof met zoete aardappel en witte rijst

De snelkookpan bleek ideaal voor een smaakvolle lamsstoof met zoete aardappel. Uiteraard heeft Muna nog een tip: “Een tip die ik graag mee wil geven is dat je in de snelkookpan ook perfect fruit kan stoven. Zoals stoofperen, een ideaal nagerecht voor de feestdagen die er zitten aan te komen!”

> naar het recept: lamsstoof met zoete aardappel en witte rijst

Recepten en tips van foodbloggers: Lamsstoof met zoete aardappel

Elisabeth van @ellouisacooking: lichte braadpan

Last but not least, Elisabeth van @ellouisacooking ging aan de slag met de Air lichte braadpan van Tefal. Deze pannen zijn ideaal om een smaakvol stoofgerecht in te bereiden, daarnaast zien de pannen er ook nog eens erg mooi uit. Deze pannen zijn ontzettend veelzijdig in gebruik en als bijkomend voordeel en stuk lichter dan gietijzeren pannen. Je kunt er vlees, groenten of aardappels in bakken, maar ook pizza, omelet, aardappeltortilla, frittata of zelfs zoete taarten. Daarnaast kun je er door de constante temperatuurgeleiding ook goed mee stoven, en dat is precies wat Elisabeth heeft gedaan!

Broodjes pulled chicken

Elisabeth vertelt over haar recept: “Je kunt er bijna niet omheen, pulled chicken, pulled pork, pulled salmon, pulled beef en ga zo maar door. Alles wat uit elkaar gehaald kan worden, verandert in pulled vlees of vis en wordt op een broodje geserveerd met allerlei lekkere toppings. Ik wilde het al een tijd zelf maken en dat heb ik nu eindelijk gedaan.” Natuurlijk vroegen we haar ook om haar ultieme stooftip: “Mijn beste tip is een vlamverdeler”, vertelt Elisabeth. “Die gebruik je zodra het deksel erop gaat en het stoven echt gaat beginnen. Zorg er wel voor dat deze goed voorverwarmd is.”

> naar het recept: broodjes pulled chicken

broodjes pulled chicken

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!