Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
rijst op z'n Italiaans

Rijst op z’n Italiaans met Tilda

In samenwerking met Tilda
Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je misschien niet direct aan rijst. Los van risotto natuurlijk. Maar met die witte korrels kun je nog veel meer Italiaanse gerechten maken.

Rijst op z’n Italiaans

Risotto ken je natuurlijk, maar er zijn nog veel meer Italiaanse gerechten met rijst die ontzettend smaakvol zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van gebraiseerde venkel met rijst, of gevulde sappige tomaten? Bekijk snel de recepten waarbij we rijst op z’n Italiaans gebruiken!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Tilda basmatirijst

Tilda basmati is de champagne onder de rijst: wij selecteren enkel pure basmati van de hoogste kwaliteit. Net zoals bij goede wijn, is basmati afhankelijk van een goede oogst. Basmati kan maar op één plaats ter wereld groeien: aan de voet van de Himalaya.

De combinatie van het unieke klimaat, de conditie van de grond en het pure smeltwater uit de bergen zorgt ervoor dat de basmati kan uitbloeien tot de beste rijstsoort. En net zoals champagne met de jaren beter wordt, verbetert ook basmati met de tijd.

Tilda laat hun basmati eerst maanden rijpen voordat ze de rijst zorgvuldig in de molen verwerken. Andere granen en gebroken korrels filteren zij eruit, zodat er geen zetmeel vrijkomt die de rijst plakkerig maakt. Zo geeft Tilda zijn basmati een diepere, rijkere smaak.

Tilda rijst op z'n Italiaans

Rijst op z’n Italiaans: de lekkerste recepten

basmati risotto

Basmati-‘risotto’ met lavas, pecorino en gebakken oesterzwammen

Deze risotto maak je met basmati, lavas en gebakken oesterzwammen. De zoutige pecorino maakt het gerecht helemaal af!

Naar het recept
gebraiseerde venkel

Gebraiseerde venkel met coppa di Parma en romige rijst

Gebraiseerde venkel is smaakvol,  ziet er goed uit én is ook nog eens makkelijk te maken. Kortom; duik snel de keuken in met dit heerlijke recept.

Naar het recept
gevulde tomaten

Gevulde tomaten met basilicumrijst en mozzarella

Gevulde tomaten zie je in haast elke mediterraanse keuken wel terugkomen, maar deze Italiaanse variant met rijst is misschien wel onze favoriet.

Naar het recept

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!