Siciliaanse recepten
De Siciliaanse keuken is nét even anders dan de Italiaanse, maar zeker niet minder lekker. Je kent vast wel arancine (of arancini), gefrituurde risottoballetjes. De ene keer zijn ze gevuld met ragù, de andere keer met mozzarella of ook met spinazie en ricotta. Maar Sicilië heeft zoveel meer te bieden en wij laten je dat graag zien. Met deze vier Siciliaanse recepten is het net alsof je een hapje zomer neemt. En wil je nou meer lekkers uit Italië?
Ook iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!
Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
1. Cannoli
Dit is hét coverrecept van Foodies Italië van mei 2023, daar wil je toch meteen een hapje van nemen? Eet de cannoli dezelfde dag nog op, dan blijft het koekje lekker knapperig!
> naar het recept: cannoli
2. Pasta alla norma
Deze pasta is een echte allemansvriend, want zeg nou zelf, wie houdt er niet van aubergine, basilicum en kaas?
> naar het recept: pasta alla norma
3. Paste con le sarde
Oftewel, pasta met sardientjes en venkel. Hoewel met name de hoofdstad Palermo bekendstaat om dit typisch Siciliaanse gerecht, wordt het over het hele eiland gegeten.
> naar het recept: pasta con le sarde
4. Brioche con gelato amarene
Een échte Siciliaanse lekkernij: dit brioche broodje met ijs. In de straten van Sicilië zie je het overal voorbij komen. Eet het als tussendoortje, toetje of als je er heel veel zin in hebt.. als ontbijt!
> naar het recept: brioche con gelato amarene
Lees ook:
9x snelle pasta’s die binnen een halfuur op tafel staan
Getest: 16x pesto uit de supermarkt
Wat is taleggio en wat kun je ermee?
Onze tips
Last-minute valentijnsdiner: makkelijke recepten
Dit zijn de allerlekkerste Vietnamese gerechten
Meer dan kimchi: 12x Koreaanse gerechten
Zo overleef je de winterdip: heerlijke recepten en energieboosters
Wintersport in huis: 7x Oostenrijkse gerechten
It’s a wrap: 15x recepten met wraps
Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis
12x maaltijdsoep recepten die je vanavond nog wilt maken
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?