Bestel Foodies Italië

Siciliaanse recepten

De Siciliaanse keuken is nét even anders dan de Italiaanse, maar zeker niet minder lekker. Je kent vast wel arancine (of arancini), gefrituurde risottoballetjes. De ene keer zijn ze gevuld met ragù, de andere keer met mozzarella of ook met spinazie en ricotta. Maar Sicilië heeft zoveel meer te bieden en wij laten je dat graag zien. Met deze vier Siciliaanse recepten is het net alsof je een hapje zomer neemt. En wil je nou meer lekkers uit Italië?

Iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Cannoli

Dit is hét coverrecept van Foodies Italië, daar wil je toch meteen een hapje van nemen? Eet de cannoli dezelfde dag nog op, dan blijft het koekje lekker knapperig!

> naar het recept: cannoli

Cannoli

Pasta alla norma

Deze pasta is een echte allemansvriend, want zeg nou zelf, wie houdt er niet van aubergine, basilicum en kaas?

> naar het recept: pasta alla norma

Pasta alla norma

Paste con le sarde

Oftewel, pasta met sardientjes en venkel. Hoewel met name de hoofdstad Palermo bekendstaat om dit typisch Siciliaanse gerecht, wordt het over het hele eiland gegeten.

> naar het recept: pasta con le sarde

Pasta con le sarde

Brioche con gelato amarene

Een échte Siciliaanse lekkernij: dit brioche broodje met ijs. In de straten van Sicilië zie je het overal voorbij komen. Eet het als tussendoortje, toetje of als je er heel veel zin in hebt.. als ontbijt!

> naar het recept: brioche con gelato amarene

Brioche con gelato amarene

Lees ook: 9x snelle pasta’s die binnen een halfuur op tafel staan