Siciliaanse recepten
De Siciliaanse keuken is nét even anders dan de Italiaanse, maar zeker niet minder lekker. Je kent vast wel arancine (of arancini), gefrituurde risottoballetjes. De ene keer zijn ze gevuld met ragù, de andere keer met mozzarella of ook met spinazie en ricotta. Maar Sicilië heeft zoveel meer te bieden en wij laten je dat graag zien. Met deze vier Siciliaanse recepten is het net alsof je een hapje zomer neemt. En wil je nou meer lekkers uit Italië?
Iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Cannoli
Dit is hét coverrecept van Foodies Italië, daar wil je toch meteen een hapje van nemen? Eet de cannoli dezelfde dag nog op, dan blijft het koekje lekker knapperig!
> naar het recept: cannoli
Pasta alla norma
Deze pasta is een echte allemansvriend, want zeg nou zelf, wie houdt er niet van aubergine, basilicum en kaas?
> naar het recept: pasta alla norma
Paste con le sarde
Oftewel, pasta met sardientjes en venkel. Hoewel met name de hoofdstad Palermo bekendstaat om dit typisch Siciliaanse gerecht, wordt het over het hele eiland gegeten.
> naar het recept: pasta con le sarde
Brioche con gelato amarene
Een échte Siciliaanse lekkernij: dit brioche broodje met ijs. In de straten van Sicilië zie je het overal voorbij komen. Eet het als tussendoortje, toetje of als je er heel veel zin in hebt.. als ontbijt!
> naar het recept: brioche con gelato amarene