Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Cannoli

Dit zijn de beste Siciliaanse recepten

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Het populaire eiland Sicilië in de Middellandse Zee is dan wel Italiaans, maar het heeft een typische eigen keuken. Vis wordt er veelvuldig gegeten, maar ook worden er veel amandelen verbouwd en komt de dessertwijn Masala er vandaan. Kennismaken met meer lekkers van dit eiland? Bekijk dan snel deze Siciliaanse recepten.

Siciliaanse recepten

De Siciliaanse keuken is nét even anders dan de Italiaanse, maar zeker niet minder lekker. Je kent vast wel arancine (of arancini), gefrituurde risottoballetjes. De ene keer zijn ze gevuld met ragù, de andere keer met mozzarella of ook met spinazie en ricotta. Maar Sicilië heeft zoveel meer te bieden en wij laten je dat graag zien. Met deze vier Siciliaanse recepten is het net alsof je een hapje zomer neemt. En wil je nou meer lekkers uit Italië?

Ook iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Cannoli

Dit is hét coverrecept van Foodies Italië van mei 2023, daar wil je toch meteen een hapje van nemen? Eet de cannoli dezelfde dag nog op, dan blijft het koekje lekker knapperig!

> naar het recept: cannoli

Cannoli

2. Pasta alla norma

Deze pasta is een echte allemansvriend, want zeg nou zelf, wie houdt er niet van aubergine, basilicum en kaas?

> naar het recept: pasta alla norma

Makkelijke pasta alla norma

3. Paste con le sarde

Oftewel, pasta met sardientjes en venkel. Hoewel met name de hoofdstad Palermo bekendstaat om dit typisch Siciliaanse gerecht, wordt het over het hele eiland gegeten.

> naar het recept: pasta con le sarde

Pasta con le sarde

4. Brioche con gelato amarene

Een échte Siciliaanse lekkernij: dit brioche broodje met ijs. In de straten van Sicilië zie je het overal voorbij komen. Eet het als tussendoortje, toetje of als je er heel veel zin in hebt.. als ontbijt!

> naar het recept: brioche con gelato amarene

Brioche con gelato amarene

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!