
De zon schijnt en je hebt zin in iets zoets. Klinkt dat herkenbaar? Dan zijn deze snelle zomerse toetjes misschien wel waar je naar op zoekt bent. Check de recepten snel!
Lees verder na de advertentie
Snelle zomerse toetjes
Op een warme zomerdag wil niemand te lang in de keuken staan. En al helemaal niet vlak voor het hete fornuis of de warme oven. Maar wat nou als je wél zin hebt in iets zoets? Dan maak je toch gewoon een van onze recepten voor snelle zomerse toetjes? Van een mars-reep met aardbeien tot spicy mango; er zit voor iedereen wat tussen!
Wil je meer zomerse recepten in je mail?
Tip!

Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Recepten voor zomerse toetjes
Dacht je dat je voor zomerse toetjes altijd lang in de keuken moest staan? Dan heb je het mis. Met het maken van de onderstaande recepten sta je binnen tien minuten weer buiten. Timer aan en gaan!

Banana split
Het meest klassieke nagerecht met banaan is de banana split. Met dit recept maak je het toetje zelf met bananen, ijs en chocoladesaus!

Perzik-bergamot slush
Bergamot is hot. Maar in deze slush is hij vooral cool. Een cocktail om lang en langzaam van te genieten op je ligbed.

Mango met rozepeper-limoensalsa
Een oosters dessert waarbij fruit centraal staat. Probeer deze variant met verse mango uit Azië en je zult versteld staan!

Aardbeien met gesmolten Mars
De karamelrepen kennen wij allemaal wel maar heb je ze ook weleens met aardbeien geserveerd? Dit recept voor gesmolten mars mag je niet missen!

Affogato
Affogato betekent ‘verdrinken’ in het Italiaans want je ‘verdrinkt’ een bolletje vanille-ijs met warme espresso. Belachelijk eenvoudig maar erg lekker.

Chocolade-affogato
Deze variant met chocolade is nét wat specialer en smelt net zo lekker op je tong.

Banana split
Het meest klassieke nagerecht met banaan is de banana split. Met dit recept maak je het toetje zelf met bananen, ijs en chocoladesaus!
Ingrediënten
- 2 el hazelnoten
- 2 rijpe bananen
- 4 bolletjes vanille-ijs
- 2 el chocolade-dessertsaus
- 2 cocktailkersen
Bereiding
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Laat afkoelen en hak ze grof. Pel de bananen, snijd ze in de lengte doormidden en leg ze op twee borden.
Schep op ieder bord 2 bolletjes ijs. Bestrooi met de hazelnoten en besprenkel met de chocoladesaus. Maak af met een cocktailkers.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Danielle Wood Styling: Rob Merrett Foodstyling: Libby Silbermann
Onze tips

IJs maken zonder ijsmachine? Dit is hoe gemakkelijk het is

Foodies boekenclub: “IJs & Co 2.0”

15x de beste ijskoude toetjes recepten

Zo maak je zelf de lekkerste waterijsjes

Aardbeienijs getest: dit huismerk is het allerlekkerst

Foodies testen: deze producten raden wij aan

9x de lekkerste gourmet recepten

Gourmettips voor een gezellige avond

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.



