Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Klassieke banana split

Deze snelle zomerse toetjes maak je in minder dan 10 minuten

De zon schijnt en je hebt zin in iets zoets. Klinkt dat herkenbaar? Dan zijn deze snelle zomerse toetjes misschien wel waar je naar op zoekt bent. Check de recepten snel!

Lees verder na de advertentie

Snelle zomerse toetjes

Op een warme zomerdag wil niemand te lang in de keuken staan. En al helemaal niet vlak voor het hete fornuis of de warme oven. Maar wat nou als je wél zin hebt in iets zoets? Dan maak je toch gewoon een van onze recepten voor snelle zomerse toetjes? Van een mars-reep met aardbeien tot spicy mango; er zit voor iedereen wat tussen!

Wil je meer zomerse recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Tip!

Recepten voor zomerse toetjes

Dacht je dat je voor zomerse toetjes altijd lang in de keuken moest staan? Dan heb je het mis. Met het maken van de onderstaande recepten sta je binnen tien minuten weer buiten. Timer aan en gaan!

Klassieke banana split

Banana split

Het meest klassieke nagerecht met banaan is de banana split. Met dit recept maak je het toetje zelf met bananen, ijs en chocoladesaus!

Naar het recept
perzik-bergamot slush

Perzik-bergamot slush

Bergamot is hot. Maar in deze slush is hij vooral cool. Een cocktail om lang en langzaam van te genieten op je ligbed.

Naar het recept
Mango met rozepeper limoensalsa

Mango met rozepeper-limoensalsa

Een oosters dessert waarbij fruit centraal staat. Probeer deze variant met verse mango uit Azië en je zult versteld staan!

Naar het recept
toetjes Aardbeien met gesmolten Mars

Aardbeien met gesmolten Mars

De karamelrepen kennen wij allemaal wel maar heb je ze ook weleens met aardbeien geserveerd? Dit recept voor gesmolten mars mag je niet missen!

Naar het recept
Affogato

Affogato

Affogato betekent ‘verdrinken’ in het Italiaans want je ‘verdrinkt’ een bolletje vanille-ijs met warme espresso. Belachelijk eenvoudig maar erg lekker.

Naar het recept
Chocolade-affogato

Chocolade-affogato

Deze variant met chocolade is nét wat specialer en smelt net zo lekker op je tong.

Naar het recept
Foodies favoriet
Klassieke banana split

Banana split

Het meest klassieke nagerecht met banaan is de banana split. Met dit recept maak je het toetje zelf met bananen, ijs en chocoladesaus!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 2 el hazelnoten
  • 2 rijpe bananen
  • 4 bolletjes vanille-ijs
  • 2 el chocolade-dessertsaus
  • 2 cocktailkersen

Bereiding

  1. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Laat afkoelen en hak ze grof. Pel de bananen, snijd ze in de lengte doormidden en leg ze op twee borden.

  2. Schep op ieder bord 2 bolletjes ijs. Bestrooi met de hazelnoten en besprenkel met de chocoladesaus. Maak af met een cocktailkers.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Danielle Wood Styling: Rob Merrett Foodstyling: Libby Silbermann

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!