Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
IJs & Co 2.0: Walnoten-maple-ijs

Foodies boekenclub: “IJs & Co 2.0”

Advertentie

Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs.

IJs & Co 2.0

Onmisbaar deze zomer: het ijsboek “IJs & Co 2.0” van Aniek Keijsers, vol ijsrecepten met bijzondere en verrassende smaken die jou de heetste dagen doorhelpen.

€ 24,50

Bestel het boek:

IJs & Co cover

Tweede ijsboek van Aniek

Vijf jaar geleden kwam het eerste ijsboek van Aniek Keijsers uit en ik weet nog goed hoe verbaasd ik was dat zelf ijs maken zo makkelijk was. Waarom had ik het dan nog nooit eerder gedaan? Inmiddels zijn er jaren verstreken en kom ik nog steeds niet verder dan af en toe wat bevroren banaan met slagroom in de blender gooien. Ik dénk er simpelweg vaak niet aan om ijs te maken.

Maar daar gaat, nu met dit tweede ijsboek, echt verandering in komen. Aniek laat wederom zien dat zelf ijs maken geen hogere wiskunde is en bovendien heeft zij al het denkwerk al voor je gedaan. Zo bedacht ze de meest lekkere en bijzondere smaakcombinaties (wist je dat Guinness en melkchocolade heel goed samengaan?) en vertelt ze je in dit boek stap voor stap hoe je te werk gaat.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wel of geen ijsmachine?

Omdat Aniek wil dat iedereen dit ijs kan maken, geeft ze in het boek weer hoe je ijs met én zonder ijsmachine kunt maken. Daarbij geeft ze wel de disclaimer dat ijs maken zonder ijsmachine wat lastiger is. De consistentie wordt ook anders, omdat de kristallen in het ijs wat groter blijven.

Daarbij geloof ik dat als je dit boek doorgebladerd hebt, je waarschijnlijk toch al op internet zit te zoeken naar een ijsmachine. De recepten zien er zo lekker uit, daar wil je gewoon zo snel mogelijk mee aan de slag.

Opties voor vegan ijs

Bij alle recepten waarin melk wordt verwerkt, geeft Aniek ook een optie voor vegan ijs. Dat maakt dat dit boek echt voor iedereen is. Je kunt als ijsliefhebber echt je hart op; of je nu meer een liefhebber bent van roomijs, waterijs of frozen yoghurt.

Het leukste hoofdstuk is misschien wel die van hartig ijs. Een béétje uit je comfortzone waarschijnlijk, maar daarom des te leuker om mee te experimenteren. Ik heb nog een bakje miso in de kast staan, dus het miso-karamelijs staat bovenaan mijn lijstje.

Recepten uit IJs & Co 2.0

Benieuwd geworden naar de recepten uit “IJs & Co 2.0”? Dat snappen we helemaal. Hieronder delen we onze favoriete recepten uit het boek van Aniek.

Cookie Dough-ijs

Cookie Dough-ijs

Heb je geen ijsmachine? Gebruik dan een blender, foodprocessor of maak het ijs met de hand.

Naar het recept
Crèmefraîche-ijs met geroosterde balsamico-aardbeien

Crèmefraîche-ijs met geroosterde balsamico-aardbeien

Geroosterde balsamico-aardbeien? Jazeker, na dit recept wil je nooit meer anders!

Naar het recept
IJs & Co 2.0: Walnoten-maple-ijs

Walnoten-maple-ijs

Dit ijs is misschien nog wel lekkerder dan dat het eruit ziet…!

Naar het recept
Frambozen-magnums

Frambozen-magnums

De klassieker, maar dan nét even anders – en misschien wel lekkerder…

Naar het recept
Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!