
Mochi daifuku: het originele recept
Lees verder na de advertentie
Speciaal voor onze Japan-uitgave gingen we aan de slag met de traditionele mochi daifuku, die je maakt met rode adzuki-bonen. Dit is een kleine roodbruine boon met een zoete, nootachtige smaak. Wil je dit bijzondere Japanse snoepje met zijn marshmellow-achtige structuur proberen? Snel je dan naar de toko voor Valle del Sole Adzuki bonen en je kunt aan de slag.
Ik kies voor traditionele mochi daifuku
Variatie: daifuku met aardbeien
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Siham van Siham Daily gaf haar eigen draai aan dit recept en ging aan de slag met fruit. Ze klopte bij ons aan met dit heerlijke en minder zoete recept. Siham: “Japan meets Marokko! Voor Valle del Sole en Foodies maakte ik een variant op het traditionele Daifuku-recept. Ik ben Siham niet als ik er niet meteen een lekker mini dessert van maak. Het oorspronkelijke recept was me te zoet, dus in mijn recept zijn de bonen gezoet met minder suiker en heerlijke medjoul dadels. Ik vond de toevoeging van de dadel echt heerlijk omdat wij in de Marokkaanse cultuur dadelkoekjes met kaneel en oranjebloesemwater hebben. Dit maakte het voor mij helemaal af. Als verrassing én om het iets frisser te maken heb ik aardbeien gebruikt en in de bonenpasta gewikkeld.”
Ik kies voor daifuku met aardbeien van Siham
Variatie: daifuku met chocolade
Betty van Betty’s Kitchen wist ook wel een leuke variant op de traditionele daifuku. Ze ging aan de slag met chocolade en dat leverde dit next level snoepje op. Betty: “Het is een bijzondere combinatie, maar ze zijn lekker zacht van textuur en niet te zoet van smaak. Ik gaf een eigen twist aan dit recept door pure chocolade toe te voegen aan de vulling. Door ze na afloop ook te bestuiven met wat extra cacao of chocoladestukjes maak je heerlijke Japanse ‘bonbons’ om van te smullen! Lekker bij een kopje groene thee of jasmijnthee, maar door de chocolade combineren ze ook heel fijn met een kopje koffie.
Ik kies voor daifuku met chocolade van Betty
En nu jij!
Nu is het jouw beurt! Ga je aan de slag met een van bovenstaande recepten of bedenk jij je eigen variatie? Laat ons zien wat er uit jouw keuken komt door je creatie te delen op Instagram met #iamfoodies en #valledelsolenl. Wij zijn heel benieuwd!
Onze tips

Borreltijd: 5x de lekkerste hapjes met kaas

Wrap it up: heerlijke recepten voor wraps met gehakt

Halve avocado bewaren? Zo voorkom je dat hij bruin wordt

La dolce vita: 5x klassieke Italiaanse desserts

Minestronesoep: 7x de lekkerste recepten

Recepten van Ottolenghi: 7x onze favorieten

Valentijnsdag redden? Haal deze valentijnsproducten uit de supermarkt

Smaken van de liefde: maak indruk met dit valentijnsmenu
Sanne
Zweert al tien jaar bij hetzelfde recept voor worteltaart met roomkaasglazuur. Iemand die een banaan eet, is spontaan een beetje minder sympathiek. Voert haar zuurdesem precies genoeg om ermee te kunnen bakken. Zet altijd vast een pan op het vuur voor het recept helemaal gelezen is. Was hoofdredacteur tot 2022.