Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Mochi daifuku

Speciaal zoet: ga aan de slag met mochi daifuku!

In samenwerking met Valle del Sole
Profielfoto van SanneSanne

Advertentie

Geen enkele lekkernij in Nederland is vergelijkbaar met deze traditionele Japanse 'snoepjes' van kleefrijstcake met zoete rodebonenvulling. Deze daifuku zet je meteen met beide benen in een andere cultuur waar smaken verschillen. De letterlijke betekenis van Daifuku is 'veel geluk', je geeft ze in Japan als geschenk bij ceremoniële gelegenheden. Ga aan de slag met het traditionele recept of mix things up en kies voor een variatie met chocolade of aardbeien.

Mochi daifuku: het originele recept

Speciaal voor onze Japan-uitgave gingen we aan de slag met de traditionele mochi daifuku, die je maakt met rode adzuki-bonen. Dit is een kleine roodbruine boon met een zoete, nootachtige smaak. Wil je dit bijzondere Japanse snoepje met zijn marshmellow-achtige structuur proberen? Snel je dan naar de toko voor Valle del Sole Adzuki bonen en je kunt aan de slag.

Ik kies voor traditionele mochi daifuku

Daifuku met aardbeien

Variatie: daifuku met aardbeien

Siham van Siham Daily gaf haar eigen draai aan dit recept en ging aan de slag met fruit. Ze klopte bij ons aan met dit heerlijke en minder zoete recept. Siham: “Japan meets Marokko! Voor Valle del Sole en Foodies maakte ik een variant op het traditionele Daifuku-recept. Ik ben Siham niet als ik er niet meteen een lekker mini dessert van maak. Het oorspronkelijke recept was me te zoet, dus in mijn recept zijn de bonen gezoet met minder suiker en heerlijke medjoul dadels. Ik vond de toevoeging van de dadel echt heerlijk omdat wij in de Marokkaanse cultuur dadelkoekjes met kaneel en oranjebloesemwater hebben. Dit maakte het voor mij helemaal af. Als verrassing én om het iets frisser te maken heb ik aardbeien gebruikt en in de bonenpasta gewikkeld.”

Ik kies voor daifuku met aardbeien van Siham

Variatie: daifuku met chocolade

Betty van Betty’s Kitchen wist ook wel een leuke variant op de traditionele daifuku. Ze ging aan de slag met chocolade en dat leverde dit next level snoepje op. Betty: “Het is een bijzondere combinatie, maar ze zijn lekker zacht van textuur en niet te zoet van smaak. Ik gaf een eigen twist aan dit recept door pure chocolade toe te voegen aan de vulling. Door ze na afloop ook te bestuiven met wat extra cacao of chocoladestukjes maak je heerlijke Japanse ‘bonbons’ om van te smullen! Lekker bij een kopje groene thee of jasmijnthee, maar door de chocolade combineren ze ook heel fijn met een kopje koffie.

Ik kies voor daifuku met chocolade van Betty

En nu jij!

Nu is het jouw beurt! Ga je aan de slag met een van bovenstaande recepten of bedenk jij je eigen variatie? Laat ons zien wat er uit jouw keuken komt door je creatie te delen op Instagram met #iamfoodies en #valledelsolenl. Wij zijn heel benieuwd!

Onze tips

Profielfoto van

Sanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!