Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
weekmenu: Mac & cheese

7x troostende gerechten

Profielfoto van LotusLotus van Overveldt

Advertentie

Misschien is het buiten al dagen slecht weer. Misschien heeft iemand je hart gebroken. Misschien mis je je beste vriendin. Misschien lig je ziek op de bank. Misschien heb je gewoon even een rotdag. Allemaal redenen om een lekker warme maaltijd te eten die je een beetje comfort biedt. Dit zijn onze favoriete troostende recepten.

Troostende gerechten

Voor wie wel wat lekkers kan gebruiken, hebben wij een hele hoop troostende gerechten verzameld. Wat denk jij bijvoorbeeld van warme appeltaart, verkwikkende kippensoep of lasagne? Dit eten fleurt je op!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Citroen-kippensoep

Hét gerecht voor alle zieken: kippensoep! We weten niet wat voor magie er schuilgaat achter deze soep, maar hij staat al sinds jaar en dag bekend als wondermedicijn. Wij maken het liefst deze heerlijk romige versie met frisse citroen.

> naar het recept: citroen-kippensoep

Citroen-kippensoep troostende gerechten

Indiase viscurry

De wind giert om het huis en de regen komt met bakken uit de hemel, maar jíj zit lekker onder een dekentje op de bank met een bordje warme viscurry. De eerste hap voelt meteen als een troostende knuffel.

> naar het recept: Indiase viscurry

Indiase viscurry

Ingestorte chocoladetaart

Er is niemand die niet een beetje blijer wordt van chocoladetaart. In deze taart zit geen bloem, waardoor hij vanbinnen heerlijk smeuïg is. Hij is machtig, maar om het verdriet te verzachten mag je zeker meer dan één stukje nemen.

> naar het recept: ingestorte chocoladetaart

Ingestorte chocoladetaart

Lasagne

De Italianen weten hoe je troostend eten maakt en dat bewijzen ze maar weer eens in de klassieke lasagne. Neem een lekker groot stuk, dan is je verdriet binnen de kortste keren verdwenen.

> naar het recept: lasagne

lasagna troostende gerechten

Appeltaart met banketbakkersroom

De geur van appeltaart alleen al lijkt genoeg om iedereen tot rust te brengen. Eet hem terwijl hij nog warm is, dan voelt het echt als thuiskomen.

> naar het recept: appeltaart met banketbakkersroom

Appeltaart met banketbakkersroom

Mac & cheese

Troostender dan warme mac & cheese wordt het écht niet. Al dente pasta, een romige kaassaus en een krokante pangrattato: dit gerecht maakt het leven weer wat makkelijker.

> naar het recept: mac & cheese

Mac & cheese troostende gerechten

Franse uiensoep

Franse uiensoep is eigenlijk altijd lekker, maar al helemaal als het leven even tegenzit. Zachte, gekaramelliseerde uien in combinatie met romige gesmolten kaas op een krokant broodje: need we say more?

> naar het recept: Franse uiensoep

Franse uiensoep troostende gerechten

Lees ook: Allround oven: dit zijn de beste ovengerechten

Onze tips

Profielfoto van

Lotus van Overveldt

Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!