
Dit is dé ultieme kaasgids (en kun je hier downloaden)
Op de redactie zijn wij dol op kaas, al helemaal de Italiaanse kazen. Daarom leek het ons een goed idee om hier nóg meer heerlijke recepten mee te maken en hebben we dé ultieme kaasgids gemaakt, die jij hier kunt downloaden!
Lees verder na de advertentie
De ultieme kaasgids
Van geraspte Parmigiano Reggiano over de risotto tot provolone op de pizza en een goede bol buffelmozzarella op een salade. Italiaanse keizen zijn altijd goed. Yvonne reisde onlangs naar Italië, om te kijken hoe buffelmozzarella werd gemaakt en mocht hier natuurlijk ook van proeven. Dat verhaal lees je nu in Foodies Italië. “Zoals altijd wanneer je écht goede producten proeft, ben je ook een beetje verpest daarna. Ik kan nu nooit meer ‘gewone’ mozzarella eten”, aldus Yvonne. Ze let voortaan altijd op het DOP keurmerk op de verpakking; een geel-rood rond logo. Let jij hier wel eens op als je in de supermarkt staat? Natuurlijk kun je daarna aan de slag gaan met deze heerlijke recepten uit onze ultieme kaasgids!
Let bij het kopen van kaas op dit rood-gele logo. Het is een Italiaans keurmerk (Denominazione di Origine Protetta) dat garant staat voor kwaliteit. Kazen met dit logo moeten gemaakt zijn met producten uit een bepaalde streek en volgens een bepaald productieproces. Naast kaas kunnen ook andere producten het DOPkeurmerk krijgen, zoals vleeswaren, wijn of olijven.
Italiaanse kazen
Italië staat wereldwijd bekend om zijn rijke culinaire erfgoed, en kaas speelt daarin een hoofdrol. Van pittige blauwaders tot romige smeltkazen tot harde, gerijpte varianten – de Italiaanse keuken heeft voor iedere liefhebber iets te bieden.
Bij Foodies nemen we je graag mee op een smaakvolle reis langs nog meer heerlijke Italiaanse kazen. We duiken in hun herkomst, smaak en gebruik in de keuken. De lekkerste gerechten maak je met de recepten in onze ultieme kaasgids, die je hieronder kunt downloaden!
Kaas in alle soorten en maten
Kortom, Italiaanse kaas is altijd een goed idee. Of je nu kiest voor een romige mozzarella op je brood, een pittige Pecorino bij de borrel of een volle Parmigiano Reggiano om je pasta mee te verrijken – er is altijd een kaas die perfect past. Van smeuïg tot hartig en van fris tot krachtig, Italiaanse kazen geven elke hap net dat beetje extra. Wij geven je de lekkerste recepten gebundeld in een kaasgids, zodat je hier thuis lekker mee aan de slag kunt gaan.
Download je eigen gids hieronder, haal die kazen maar in huis en geniet van deze overheerlijke recepten.
Download gratis de Ultieme Kaasgids!

Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Onze tips

Mozzarella di Bufala: 10x de lekkerste recepten

Waarom pecorino dé Italiaanse kaas is voor pasta carbonara (en meer!)

Provolone: wat is het voor kaas en wat past erbij?

Wijn drinken als een pro? SommelJJ deelt zijn toegankelijke tips

Bootje varen op Koningsdag? Neem deze hapjes mee!

Eten verkopen op de vrijmarkt? Dit werkt altijd

10+ zoete aardbeien recepten voor de zomer

11x oranje snacks om van te smullen
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.