Menu met zomerfruit
Bij zomerfruit denk je misschien snel aan zoet, maar wist je dat je er ook heerlijke hartige gerechten mee kunt maken? Denk bijvoorbeeld aan gepofte bietjes met kersendressing of een frisse salade met bramen. Er zijn zelfs zo veel gerechten mogelijk dat je er eenvoudig een heel menu vol zomerfruit mee kunt vullen. Bekijk de onderstaande recepten maar snel. Je zult verrast zijn hoeveel er mogelijk is met zoetsappige kersen, bramen en frambozen. Heb je de smaak te pakken? Dit menu met zomerfruit is perfect om indruk te maken op je vrienden of familie.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Voorgerecht
Een verrassend voorgerecht maak je met de pittige Italiaanse kaas Gorgonzola en verse kersen. De blauwschimmelkaas is een mooie tegenhanger van de zoete gepofte bietjes met kersendressing. Na dit voorgerecht zijn je smaakpapillen wakker!
> naar het recept: gepofte bietjes met Gorgonzola en kersen-sjalottendressing
Hoofdgerecht
Wist je dat zomerfruit en wild een perfecte combinatie zijn? De zoetsappige smaak van het fruit brengt de typerende smaak van wild in balans. Zo ook bij deze frisse salade met bieten, bramen en duif. Het is een lichte maaltijd, dus serveer er gerust wat extra’s bij zoals knapperige aardappels of zelfgebakken brood.
> naar het recept: salade met duif, bramen en ricotta
Nagerecht
Misschien wel het meest voor de hand liggende gerecht van dit menu met zomerfruit: het zoete toetje. Toch kun je dit dessert niet alledaags noemen. Door een vleugje likeur aan het fruit toe te voegen maak je van wat eenvoudigs iets heel speciaals. Het is dan ook extra leuk om het feestelijk te presenteren, bijvoorbeeld in een mooie ijscoupe of chique glas.
> naar het recept: proseccoperziken en -frambozen met perziklikeur