Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Salade met duif, bramen en ricotta

Menu met zomerfruit

Advertentie

Het is weekend! Tijd om lekker lang in de keuken te staan. Maar wat ga je maken? Of je nu voor jezelf gaat koken of gasten krijgt, met dit weekendmenu met zomerfruit maak je gegarandeerd indruk.

Menu met zomerfruit

Bij zomerfruit denk je misschien snel aan zoet, maar wist je dat je er ook heerlijke hartige gerechten mee kunt maken? Denk bijvoorbeeld aan gepofte bietjes met kersendressing of een frisse salade met bramen. Er zijn zelfs zo veel gerechten mogelijk dat je er eenvoudig een heel menu vol zomerfruit mee kunt vullen. Bekijk de onderstaande recepten maar snel. Je zult verrast zijn hoeveel er mogelijk is met zoetsappige kersen, bramen en frambozen. Heb je de smaak te pakken? Dit menu met zomerfruit is perfect om indruk te maken op je vrienden of familie.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

Een verrassend voorgerecht maak je met de pittige Italiaanse kaas Gorgonzola en verse kersen. De blauwschimmelkaas is een mooie tegenhanger van de zoete gepofte bietjes met kersendressing. Na dit voorgerecht zijn je smaakpapillen wakker!

> naar het recept: gepofte bietjes met Gorgonzola en kersen-sjalottendressing

Gepofte bietjes met Gorgonzola en kersen-sjalottendressing

Hoofdgerecht

Wist je dat zomerfruit en wild een perfecte combinatie zijn? De zoetsappige smaak van het fruit brengt de typerende smaak van wild in balans. Zo ook bij deze frisse salade met bieten, bramen en duif. Het is een lichte maaltijd, dus serveer er gerust wat extra’s bij zoals knapperige aardappels of zelfgebakken brood.

> naar het recept: salade met duif, bramen en ricotta

Salade met duif, bramen en ricotta

Nagerecht

Misschien wel het meest voor de hand liggende gerecht van dit menu met zomerfruit: het zoete toetje. Toch kun je dit dessert niet alledaags noemen. Door een vleugje likeur aan het fruit toe te voegen maak je van wat eenvoudigs iets heel speciaals. Het is dan ook extra leuk om het feestelijk te presenteren, bijvoorbeeld in een mooie ijscoupe of chique glas.

> naar het recept: proseccoperziken en -frambozen met perziklikeur

Proseccoperziken en -frambozen met perziklikeur menu met zomerfruit

Lees ook: Hotspots: dit zijn de leukste adresjes om zelf zomerfruit te plukken

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!