Foodies 01/2025
Lekker snel aan tafel
cover foodies lekker en snel aan tafel

Lees verder onder de advertentie

Makreel met ‘nduja-kikkererwtenstoof

Waanzinnig weekendmenu: eenvoudig Italiaans

Het is weekend! Tijd om lekker lang in de keuken te staan. Maar wat ga je maken? Of je nu voor jezelf gaat koken of gasten krijgt, met dit weekendmenu maak je gegarandeerd indruk.

Lees verder onder de advertentie

Eenvoudig Italiaans

Heb je een etentje op de planning staan? Dan zit je met een Italiaans menu zeker goed. Want wie is er nou niet gek op deze keuken? Het grote voordeel van de Italiaanse keuken is dat haast iedereen deze gerechten lekker vind en ze vaak verrassend makkelijk zijn. Zo ook dit eenvoudig Italiaans menu. Probeer maar! Heb jij de smaak te pakken? Ga voor meer inspiratie naar onze Pinterest-pagina met Italiaanse recepten. Buen appetito!

Wil je iedere week het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Tip!

Voorgerecht

Bij de late middagborrel, als voorgerecht of als hapje op de lange avonden vol goede gesprekken en dito wijn. Met bruschetta zit je altijd goed! Voor deze broodjes maken we een crème van Parmezaanse kaas. Want met kaas zit je wat ons betreft altijd goed, zeker in combinatie met gebakken olijven. Schenk de wijn maar alvast in, je hebt namelijk maar zo’n 25 minuten nodig voor dit recept.

Bruschetta met parmezaancrème en gebakken olijven

Bruschetta met parmezaancrème en gebakken olijven

Met kaas zit je wat ons betreft altijd goed, zeker in combinatie met gebakken olijven. Voor deze bruschetta maken we een crème van Parmezaanse kaas. Schenk de wijn maar alvast in, je hebt namelijk maar zo’n 25 minuten nodig voor dit recept.

Naar het recept

Hoofdgerecht

Als hoofdgerecht zetten wij een snelle stoof op tafel. De smaakmaker van deze stoof is ‘nduja. Hierin zit Calabrese peper die de worst zo lekker pittig maakt. Dat gaat heerlijk samen met de vettige makreel. Om het geheel in balans te brengen serveren wij er een frisse peterseliesaus met citroen bij.

Nagerecht

Het menu sluit je af met een heerlijke tiramisu. Misschien wat machtig maar oh zó lekker! Door de sinaasappel is deze variant lekker fris van smaak. En het beste? Deze tiramisu zet je super snel op tafel. Met minimale moeite serveer je zo een dessert waar iedereen blij van wordt. Dat is pas echt genieten!

snelle tiramisu met sinaasappel

Snelle tiramisu met sinaasappel

Een snelle tiramisu voor als je weinig tijd hebt. Met minimale moeite zet je zo een dessert op tafel waar iedereen blij van wordt.

Naar het recept

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Lees verder onder de advertentie

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!