Bestel Foodies Franse bistro

Franse bistro

De Franse keuken is niet te evenaren. Wil jij thuis ook genieten van het ongedwongen gevoel dat je krijgt bij een Franse bistro? Maak dan dit Franse bistro menu. Vol klassieke gerechten die eigenlijk iedere kookliefhebber wel eens gemaakt moet hebben in zijn leven. En wie weet, misschien gaat dit Franse bistro menu wel onderdeel uitmaken van je vaste repertoire. Succes is in ieder geval gegarandeerd!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

Bij een echt Frans bistro menu mag een klassieke uiensoep natuurlijk niet ontbreken. Deze variant met madeira is een tikkeltje luxer dan je misschien gewend bent maar zeker het proberen waard. Zeker niet als je er ook nog eens stokbrood met gruyère bij serveert is deze soep voor een etentje zeker een succes.

> naar het recept: klassieke uiensoep met madeira

Klassieke uiensoep met madeira

Hoofdgerecht

Een van de grootste klassiekers uit de Franse keuken: gekonfijte eendenbout. Het geheim van dit botermalse, smaakvolle vlees? Een langzame garing in een warm bad van gesmolten eendenvet. Het water begint ons al in de mond te lopen…

> naar het recept: confit de canard

Confit de canard

Nagerecht

Dit is een dessert voor de echte chocoladeliefhebbers. Deze chocoladecrème is zijdezacht, intens van smaak en best machtig, maar bovenal onwijs lekker! Er zijn verschillende manieren om de crème te garen. Soms wordt dat au bain-marie gedaan in een braadslee in de oven, maar ik gaar de crème liever in een pan voordat deze gemengd wordt met de chocolade.

> naar het recept: crème au chocolat

Toetjesbijbel: crème au chocolat

Lees ook: Tour de france: 5x Franse bistro recepten om te proberen