Franse bistro
De Franse keuken is niet te evenaren. Wil jij thuis ook genieten van het ongedwongen gevoel dat je krijgt bij een Franse bistro? Maak dan dit Franse bistro menu. Vol klassieke gerechten die eigenlijk iedere kookliefhebber wel eens gemaakt moet hebben in zijn leven. En wie weet, misschien gaat dit Franse bistro menu wel onderdeel uitmaken van je vaste repertoire. Succes is in ieder geval gegarandeerd!
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Tip!
Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging én wil je graag meer lezen over koken?
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Voorgerecht
Bij een echt Frans bistro menu mag een klassieke uiensoep natuurlijk niet ontbreken. Deze variant met madeira is een tikkeltje luxer dan je misschien gewend bent maar zeker het proberen waard. Zeker niet als je er ook nog eens stokbrood met gruyère bij serveert is deze soep voor een etentje zeker een succes.
> naar het recept: klassieke uiensoep met madeira
Hoofdgerecht
Een van de grootste klassiekers uit de Franse keuken: gekonfijte eendenbout. Het geheim van dit botermalse, smaakvolle vlees? Een langzame garing in een warm bad van gesmolten eendenvet. Het water begint ons al in de mond te lopen…
> naar het recept: confit de canard
Nagerecht
Dit is een dessert voor de echte chocoladeliefhebbers. Deze chocoladecrème is zijdezacht, intens van smaak en best machtig, maar bovenal onwijs lekker! Er zijn verschillende manieren om de crème te garen. Soms wordt dat au bain-marie gedaan in een braadslee in de oven, maar ik gaar de crème liever in een pan voordat deze gemengd wordt met de chocolade.
> naar het recept: crème au chocolat
Lees ook: Tour de france: 5x Franse bistro recepten om te proberen
Onze tips
Deze curry recepten wil je vanavond nog maken
6x romantische gerechten voor twee personen
Must-haves: deze producten uit de toko wil je halen
Last-minute valentijnsdiner: makkelijke recepten
Dit zijn de allerlekkerste Vietnamese gerechten
Meer dan kimchi: 12x Koreaanse gerechten
Zo overleef je de winterdip: heerlijke recepten en energieboosters
Wintersport in huis: 7x Oostenrijkse gerechten
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.