
Hollandse pot
Lees verder na de advertentie
Hollandse pot wordt waanzinnig onderschat. Ook al staat Nederland niet bekend om zijn culinaire hoogstandjes, koken kunnen we zeker wel! Met producten van eigen bodem tover je de lekkerste gerechten op tafel. Dus hup naar de markt en inslaan die handel. Met dit waanzinnig weekendmenu willen we je laten zien dat Hollandse pot lekker (en) lokaal is!
Iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Voorgerecht
Dat soep het hele jaar door goed smaakt bewijst dit recept wel. Verwarmend, lekker Ć©n hartstikke makkelijk! Toch gooi je er ook eenvoudig hoge ogen mee. Je pimpt de aardappel namelijk eenvoudig op met een zelfgemaakte pesto. De pesto maak je met kappertjes, dat geeft een verrassende smaak. In combinatie met de gebakken paddenstoelen is dit een soep die je elke dag van de week wel op tafel wilt zetten.
> naar het recept: aardappelsoep met kappertjespesto en gebakken paddenstoelen
Hoofdgerecht
De goudbruine gloed, de weldadige geur, de warmte die uit de oven straalt; alles aan dit gerecht ademt de knusse sfeer van comfortfood. We gaan voor krokant spek met zoetzure rodekool en mosterdpuree. Perfect voor het weekend of als je met het hele gezin uitgebreid samen wil tafelen.
> naar het recept: krokant spek met zoetzure rodekool en mosterdpuree
Nagerecht
Appeltjes uit de oven is een klassiek nagerecht. Wij maken ze Ć©xtra lekker en serveren ze met vanillesiroop. Net zo lekker als bij oma thuis. Wie zei dat Hollandse pot niet lekker is? Wij kunnen de hele kom wel op!
> naar het recept: appeltjes in vanillesiroop
Lees ook: 7x verrassende recepten met Hollandse groenten
Onze tips

Smaken van de liefde: maak indruk met dit valentijnsmenu

Vegetarische recepten met peulvruchten: 13x lekkere ideeƫn

Vegan ontbijt: 7x de lekkerste recepten

13x recepten met eieren: van omelet tot quiche

Zo bak je de ultieme moelleux au chocolat

Marokkaanse gerechten: deze recepten wil je proberen

Vier Wereld Nutella Dag met de lekkerste recepten

CrĆŖpes maken: 9x de lekkerste recepten
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.