Hollandse pot

Hollandse pot wordt waanzinnig onderschat. Ook al staat Nederland niet bekend om zijn culinaire hoogstandjes, koken kunnen we zeker wel! Met producten van eigen bodem tover je de lekkerste gerechten op tafel. Dus hup naar de markt en inslaan die handel. Met dit waanzinnig weekendmenu willen we je laten zien dat Hollandse pot lekker (en) lokaal is!

Iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

Dat soep het hele jaar door goed smaakt bewijst dit recept wel. Verwarmend, lekker én hartstikke makkelijk! Toch gooi je er ook eenvoudig hoge ogen mee. Je pimpt de aardappel namelijk eenvoudig op met een zelfgemaakte pesto. De pesto maak je met kappertjes, dat geeft een verrassende smaak. In combinatie met de gebakken paddenstoelen is dit een soep die je elke dag van de week wel op tafel wilt zetten.

> naar het recept: aardappelsoep met kappertjespesto en gebakken paddenstoelen

Aardappelsoep met kappertjespesto en gebakken paddenstoelen

Hoofdgerecht

De goudbruine gloed, de weldadige geur, de warmte die uit de oven straalt; alles aan dit gerecht ademt de knusse sfeer van comfortfood. We gaan voor krokant spek met zoetzure rodekool en mosterdpuree. Perfect voor het weekend of als je met het hele gezin uitgebreid samen wil tafelen.

> naar het recept: krokant spek met zoetzure rodekool en mosterdpuree

spek

Nagerecht

Appeltjes uit de oven is een klassiek nagerecht. Wij maken ze éxtra lekker en serveren ze met vanillesiroop. Net zo lekker als bij oma thuis. Wie zei dat Hollandse pot niet lekker is? Wij kunnen de hele kom wel op!

> naar het recept: appeltjes in vanillesiroop

Appeltjes in vanillesiroop hollandse pot

Lees ook: 7x verrassende recepten met Hollandse groenten