Wil jij een Italiaanse avond bij jou thuis organiseren? Goed idee! De Italiaanse keuken is haast bij alle foodies favoriet. Het kan haast dus niet anders, dan dat je Italiaanse avond een succes wordt. Nodig je vrienden en familie dus maar vast uit en verras ze met dit luxe driegangenmenu. Wat denk jij van een salade als voorgerecht, pizza als hoofdgerecht en een extravagant dessert na? Een avondje in Italië was nog nooit zo dichtbij huis!

Iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

We beginnen de Italiaanse avond met een gemengde salade. Je kunt deze vullen met sla en groenten naar smaak. Zo lang je de salami en provolone maar toevoegt is er heel wat variatie mogelijk. Zo verras jij jouw gasten keer op keer terwijl je het Italiaanse tintje van de avond behoud.

> naar het recept: gemengde salade met salami en provolone

Gemengde salade met salami en provolone italiaanse avond

Hoofdgerecht

Een pizza bianca maak je zonder tomatensaus en daardoor kun je het met verrassende ingrediënten beleggen. Wat denk jij bijvoorbeeld van prei, pancetta en geitenkaas? Dat is een stuk spannender dan de bekende pizza margherita en zal je gasten verrassen.

> naar het recept: pizza met geitenkaas, prei en pancetta

Pizza met geitenkaas, prei en pancetta

Nagerecht

Budino is een Italiaans dessert dat op custard of pudding lijkt. Dit luxueuze dessert bestaat in verschillende smaken. Deze variant met karamelsaus en zeezout is gegarandeerd een succes bij iedere liefhebber van de geliefde Tony Chocolonely repen! Ben jij fan? Dan is dit dus het dessert voor jou.

> naar het recept: butterscotchbudino met karamelsaus en zeezout

Butterscotchbudino met karamelsaus en zeezout

Lees ook: Dit zijn de beste Italiaanse restaurants van Nederland