
Menu met mosselen
Lees verder na de advertentie
Wist je dat het mosselseizoen officieel begint in juli en loopt tot in april? Zo genieten we negen maanden lang van verse mosselen. Dit is dus hét moment om van mosselen te genieten. Bij liefhebbers zal dit menu dan ook zeker in de smaak vallen. Wil je iemand overtuigen dat mosselen echt wel lekker zijn? Dan zijn dit ook de gerechten die je wilt gaan maken!
Iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging én wil je graag meer lezen over koken?
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Voorgerecht
Cozze gratinate; oftewel gegratineerde mosselen. Je kookt ze in een paar minuten gaar totdat de schelpen opengaan. Vervolgens verwijder je de bovenste schelp en gratineer je ze nog even in de oven. Om je vingers bij af te likken!
> naar het recept: cozze gratinate (gegratineerde mosselen)
Hoofdgerecht
De meest bekende variant is paella de marisco die gemaakt wordt met zeevruchten. Garnalen, mosselen, inktvisjes: het zit er allemaal in. Dit gerecht is het perfecte weekendproject! Al denken veel mensen dat dit de ‘echte’ paella is, dat is het zeker niet. Martina legt je graag uit wat de enige echte paella is.
> naar het recept: paella de marisco
Nagerecht
We eindigen het diner met een frisse afsluiter, zonder de zeevruchten ditmaal. Wat denk je van deze yoghurt-sinaasappelsorbet? Ideaal als toetje bij een uitgebreid diner vol zware smaken. Deze sorbet maak je van yoghurt en sinaasappels en is heerlijk verfrissend. Serveer de sorbet met wat blaadjes verse munt om het af te maken.
> naar het recept: yoghurt-sinaasappelsorbet
Lees ook:
- IJs maken zonder ijsmachine: zo doe je dat
- Tips & tricks: hoe maak je mosselen schoon?
- Mosselseizoen: 5x recepten
Onze tips

Waar kun je clotted cream voor gebruiken?

Vegan dessertrecepten: 10x heerlijke plantaardige toetjes

Dit zijn de beste kazen voor kaasfondue

16x toetjes in een glaasje

6x bakken met speculaaskruiden

Zelf stoofperen maken: ouderwets lekker recept

Gourmettips voor een gezellige avond

Wat eet je bij kaasfondue? Dit zijn de lekkerste dips

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.






