Menu met mosselen

Wist je dat het mosselseizoen officieel begint in juli en loopt tot in april? Zo genieten we negen maanden lang van verse mosselen, al zijn ze vanaf september het lekkerst. Dit is dus hét moment om van mosselen te genieten. Bij liefhebbers zal dit menu zeker in de smaak vallen. Wil je iemand overtuigen dat mosselen echt wel lekker zijn? Dan zijn dit ook de gerechten die je wilt gaan maken!

Iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

Cozze gratinate; oftewel gegratineerde mosselen. Je kookt ze in een paar minuten gaar totdat de schelpen opengaan. Vervolgens verwijder je de bovenste schelp en gratineer je ze nog even in de oven. Om je vingers bij af te likken!

> naar het recept: cozze gratinate (gegratineerde mosselen)

Gegratineerde mosselen

Hoofdgerecht

De meest bekende variant is paella de marisco die gemaakt wordt met zeevruchten. Garnalen, mosselen, inktvisjes: het zit er allemaal in! Dit gerecht is het perfecte weekendproject! Al denken veel mensen dat dit de ‘echte’ paella is, dat is het zeker niet. Benieuwd hoe dat zit? In Foodies Spanje vertellen we je stap voor stap wat erin thuishoort, welke rijstkorrel je gebruikt, of je nu wel of niet moet roeren en hoe hij hoort te smaken.

Bestel hier Foodies Spanje

> naar het recept: paella de marisco

menu mosselen

Nagerecht

We eindigen het diner met een frisse afsluiter. Wat denk je van deze yoghurt-sinaasappelsorbet? Ideaal als toetje bij een uitgebreid diner. Deze sorbet maak je van yoghurt en sinaasappels. Serveer de sorbet met wat verse munt om het helemaal af te maken.

> naar het recept: yoghurt-sinaasappelsorbet

Recepten met sinaasappel: yoghurt-sinaasappelsorbet

Lees ook: IJs maken zonder ijsmachine: zo doe je dat