Foodies 02/2025
Aziƫ
cover Azie
Cover voor Menu met mosselen

Menu met mosselen

Het is weekend! Tijd om lekker lang in de keuken te staan. Maar wat ga je maken? Of je nu voor jezelf gaat koken of gasten krijgt, met dit weekendmenu maak je gegarandeerd indruk.

Menu met mosselen


Lees verder na de advertentie

Wist je dat het mosselseizoen officieel begint in juli en loopt tot in april? Zo genieten we negen maanden lang van verse mosselen. Dit is dus hƩt moment om van mosselen te genieten. Bij liefhebbers zal dit menu dan ook zeker in de smaak vallen. Wil je iemand overtuigen dat mosselen echt wel lekker zijn? Dan zijn dit ook de gerechten die je wilt gaan maken!

Iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:


Tip!

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

Cozze gratinate; oftewel gegratineerde mosselen. Je kookt ze in een paar minuten gaar totdat de schelpen opengaan. Vervolgens verwijder je de bovenste schelp en gratineer je ze nog even in de oven. Om je vingers bij af te likken!

> naar het recept: cozze gratinate (gegratineerde mosselen)

Gegratineerde mosselen

Hoofdgerecht

De meest bekende variant is paella de marisco die gemaakt wordt met zeevruchten. Garnalen, mosselen, inktvisjes: het zit er allemaal in. Dit gerecht is het perfecte weekendproject! Al denken veel mensen dat dit de ‘echte’ paella is, dat is het zeker niet. Martina legt je graag uit wat de enige echte paella is.

> naar het recept: paella de marisco

menu mosselen

Nagerecht

We eindigen het diner met een frisse afsluiter, zonder de zeevruchten ditmaal. Wat denk je van deze yoghurt-sinaasappelsorbet? Ideaal als toetje bij een uitgebreid diner vol zware smaken. Deze sorbet maak je van yoghurt en sinaasappels en is heerlijk verfrissend. Serveer de sorbet met wat blaadjes verse munt om het af te maken.

> naar het recept: yoghurt-sinaasappelsorbet

Recepten met sinaasappel: yoghurt-sinaasappelsorbet

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!